Aurinkopaneeli kotiin, mökille, taloyhtiöön, kiinteistöön.

Suurin osa aurinkovoimaloista hankitaan puhtaasti siksi, että niiden tuoma säästö on erittäin houkutteleva sijoituskohde (oikein mitoitettuna jopa 7-12 % veroton vuosituotto). Hinnat ovat vaihdelleet runsaasti, ja saatat pohtia, mikä on niiden realistinen takaisinmaksuaika.

Tässä artikkelissa kerromme, mitä aurinkopaneelien takaisinmaksuaika tarkoittaa sekä miten saat parhaan takaisinmaksuajan aurinkopaneeleille.

Mitä aurinkopaneelien takaisinmaksuaika tarkoittaa?

Aurinkopaneelien takaisinmaksuaika viittaa siihen aikaan, jonka kuluessa aurinkopaneelijärjestelmän alkuperäinen kustannus on katettu säästöillä, jotka on saatu aurinkoenergian avulla tuotetun sähkön myynnistä tai sen avulla vältetyillä sähkön ostokuluilla.

Takaisinmaksuaika riippuu monista tekijöistä, kuten:

  1. Aurinkopaneelijärjestelmän kustannukset: Tähän sisältyy itse paneelien lisäksi muitakin kuluja, kuten asennuskustannukset, invertterit, sähkötyöt, mahdolliset luvat ja tarkastukset.
  2. Aurinkosähkön tuotanto: Tämä riippuu siitä, kuinka paljon aurinkoenergiaa kyseisellä alueella on saatavilla ja kuinka tehokkaasti paneelit pystyvät muuntamaan tämän energian sähköksi.
  3. Sähkön hinta: Mitä korkeampi sähkön hinta on, sitä enemmän rahaa säästetään aurinkopaneelien avulla tuotetulla sähköllä.
  4. Tuet ja kannustimet: Erilaiset valtion tuet ja kannustimet, kuten mahdolliset avustukset tai verohelpotukset, voivat lyhentää takaisinmaksuaikaa.
  5. Sähkön myyntihinta: Jos voit myydä ylimääräisen aurinkoenergian takaisin sähköverkkoon, tämä voi myös lyhentää takaisinmaksuaikaa.

On tärkeää huomata, että takaisinmaksuaika voi vaihdella huomattavasti eri olosuhteissa, mutta yleisesti ottaen se on useita vuosia.

Mitä suurempi kulutus ja mitä parempi ilmansuunta, sitä parempi takaisinmaksuaika

Jos kulutat tuottamasi sähkön itse, säästät sähkön hinnan lisäksi myös siirtomaksun. Mitä suurempi kulutus sinulla on, sitä suurempi osa isonkin voimalan tuotannosta menee omaan käyttöösi ja saat sen myötä houkuttelevamman takaisinmaksuajan.

Yleensä parhaan takaisinmaksuajan saat voimalalla, jonka tuotannosta noin 70-80 % menee omaan käyttöösi.

Aurinkopaneelien takaisinmaksuaika.
Ohessa esimerkki asunnon kulutuksesta ja hyvin mitoitetun voimalan tuotannosta. Asunnon kulutus on 18 000 kWh vuodessa, ilmansuunta on etelä ja voimalan huipputeho on 7,4 kWp (18 aurinkopaneelia).

Aurinkovoimaloiden hinnat ovat vaihdelleet viime syksyyn (syksy 2022) paljonkin, ja tällä hetkellä kun sähköfutuurit ennustavat noin 8 snt/kWh hintaa aurinkovoimaloiden tuottaville ajanjaksoille, vaihtelevat takaisinmaksuajat 6-9 vuoden välissä.

Esimerkkejä kulutuksesta, sopivasta aurinkopaneelimäärästä ja takaisinmaksuajoista

Oletukset: ilmansuunta on etelä, varjoja on vähäisesti, 80 % tuotannosta menee omaan käyttöön ja sähkön hinta on noin 8 snt/kWh + siirto.

Esimerkkejä takaisinmaksuajoista.

Huomataan, että melko maltillisilla sähkön hinnoilla saadaan 8-12 % veroton vuosituotto, joka syntyy 6,5-9,5 vuoden takaisinmaksuajalla.

Kiinnostaako sinua millaisen takaisinmaksuajan aurinkovoimalla saisi sinun talosi katolla?

Tutustu Wirmax Solarin aurinkopaneelipalveluihin lisää!

pyydä tarjous aurinkopaneeleista

Onko kysyttävää tai haluatko tarjouksen? Ota yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Tarjouspyyntölomake – Solar