Aurinkopaneelit talvella.

Aurinkopaneelit talvella

Oletko hankkimassa aurinkopaneeleja ja mietit, miten aurinkopaneelit talvella toimivat ja tuottavat? Tarvitsevatko aurinkopaneelit puhdistusta talvella? Miten niiden puhdistus onnistuu? Mitä aurinkopaneelit tuottavat talvella?

Lue tämä artikkeli, niin tiedät vastauksen, sillä tässä artikkelissa vastaamme kaikkiin näihin kysymyksiin.

Tarvitseeko aurinkopaneeleja puhdistaa talvella?

Aurinkopaneelit ovat lähtökohtaisesti huoltovapaita, ja niitä ei tarvitse puhdistaa talvella. Hyvin kiinnitetyt aurinkopaneelit kestävät jopa 5,4 kN/m2 kuormituksen, joka vastaa yli tuhannen kilon tasaista kuormaa paneelien päällä. Tämä on yli tuplasti enemmän kuin mitä suurimmassa osassa Suomea asetetaan katoille lumikuormien kestovaatimukseksi. Aurinkopaneelit siis säilyvät ehjinä kovimpienkin lumikuormien alla.

Miten aurinkopaneelit puhdistetaan talvella?

Aurinkopaneelien puhdistuksessa on syytä kiinnittää huomiota, ettei pinta naarmuunnu ja ettei paneelien päälle vaikkapa kaadu. Puhdistus onnistuu pehmeällä harjalla. Useimmiten lumi valuu kuitenkin itsestään, pienellä viiveellä, paneelien pinnalta pois ilman puhdistustakin.

Kannattaako aurinkopaneelien puhdistaminen talvella?

Talviaikaan aurinko saattaa nousta klo 10 aikoihin ja laskea klo 14 jälkeen. Lisäksi aurinko paistaa erittäin matalalta, mikä vaikuttaa säteilytehoon. Myös kaamos ja paksu pilvipeite heikentävät tuotantoa. Jos siis puhdistat aurinkopaneelit talvella, voit saada jonkin verran enemmän tuotantoa, mutta tuntipalkoille tuskin pääset. Suomessa voi talviaikaan monesti sataa 1-4 päivän välein, joten puhdistuksen pitää usein olla melko jatkuvaa, jotta siitä olisi enemmän hyötyä.

Aurinkopaneelien tuotto talvella

Aurinkopaneelien paras tuottoaika osuu maaliskuu-lokakuu välille. Marraskuusta helmikuuhun tuotanto on usein melko pientä, korkeintaan 5-15 % siitä, mitä tuotanto on keväällä ja kesällä. Jos paneelien puhdistaminen on turvallista ja helppoa, voi siitä saada hieman hyötyä, mutta kyse on ennemmin harrastuksesta kuin taloudellisesta hyödystä.

Tästä huolimatta aurinkopaneelit kuitenkin ovat realistinen vaihtoehto pienentämään kotisi vuosikulutusta 20-35 %, ja niistä saa erinomaisen takaisinmaksuajan.

Kiinnostaako, millaisen takaisinmaksuajan aurinkovoimalla saisi sinun talosi katolla?

Tutustu Wirmax Solarin aurinkopaneelipalveluihin lisää!

pyydä tarjous aurinkopaneeleista

Onko kysyttävää tai haluatko tarjouksen? Ota yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Tarjouspyyntölomake – Solar