Aurinkosähköjärjestelmä kotiin.

Aurinkopaneelien valmistajia on valtavat määrät, ja jokaisella valmistajalla on markkinoilla yleensä useita paneelimalleja.

Tässä artikkelissa käymme läpi asioita, jotka voivat helpottaa valinnan tekemisessä, tai laadun tarkastamisessa, jos saat tarjouksen aurinkovoimalasta.

Yleisimmät aurinkopaneelit, joilla on myös paras hinta-laatusuhde, ovat yksikiteisiä (mono) paneeleita, joihin tässä artikkelissa keskitytään.

Lue artikkeli, niin tiedät paremmin, mikä on paras aurinkopaneeli vuonna 2024!

Tässä artikkelissa käsittelemme seuraavia asioita:

 • Aurinkopaneelien laatukriteerit
 • P-tyypin vai N-tyypin aurinkopaneeli?
 • Lasi-lasi aurinkopaneeli vai ei?
 • Näitä aurinkopaneeleja myydään ja asennetaan eniten Suomessa juuri nyt

Miten valita paras aurinkopaneeli?

Kun olet valitsemassa aurinkopaneelia, on monia tekijöitä, jotka on syytä huomioida ja jotka vaikuttavat aurinkopaneelin suorituskykyyn, kestävyyteen, hintaan ja yhteensopivuuteen asennuskohteen kanssa.

Valintaprosessi kannattaa aloittaa selvittämällä nykyinen ja tuleva sähkönkulutus. Kun tiedät sen, se auttaa määrittämään miten paljon energiaa aurinkopaneelijärjestelmän tulee tuottaa.

Sen lisäksi on saatava vastaukset seuraaviin kysymyksiin: miten paljon auringonvaloa alueesi saa vuoden aikana? Asennetaanko aurinkopaneelit katolle vai maahan? Mikäli katolle, niin mikä on kattokulma ja katon materiaali?

Aurinkopaneelien sijoitus ja suuntaus vaikuttavat suoraan niiden tuottamaan energian määrään. Yllä olevista kohdista moni on sellainen, että ammattilaisella on paras osaaminen ja ymmärrys parhaista ratkaisuista. Autamme mielellämme löytämään oikeat vastaukset noihin kysymyksiin sekä saamaan parhaat aurinkopaneelit käyttöösi. Ota yhteyttä meihin ja kysy lisää!

Aurinkopaneelien laatukriteerit

Sähkön hinnan ennusteet vuosille 2023-2025.

Aurinkopaneelien valinnassa voi tarkastella esimerkiksi seuraavia näkökulmia:

 • Hinta/Teho (€/W)
 • Takuut (materiaalitakuu ja tehontuottotakuu)
 • Ulkonäkö (onko paneeli kokomusta, tai onko siinä vaikka hopeiset kehykset)
 • Valmistajan laatuluokitus (suosittelemme vain TIER1 paneelivalmistajia)
 • Valmistajan ja maahantuojan tunnettavuus/luotettavuus
 • Tekniset ominaisuudet (P- vai N-tyyppi? Onko aurinkopaneeli lasi-lasi paneeli vai ei?)

Wirmax Solar valitsee aina aurinkopaneelit vain luotettavilta maahantuojilta, joilla on pitkä historia ja jotka pystyvät vastaamaan pitkistäkin takuista. Käytämme vain TIER1 -laatuluokituksen saaneita aurinkopaneeleita.

Tarvitsetko apua aurinkovoimalan suunnitteluun tai hankintaan? Ota yhteyttä!

P-tyypin vai N-tyypin aurinkopaneeli?

Suomeen saapui vasta viime keväänä N-tyypin aurinkopaneeleja. Niillä voi saavuttaa suuremman hyötysuhteen ja ne säilyttävät tehonsa pitempään kuin P-tyypin aurinkopaneelit. Tästä syystä johtuen P-tyypin paneelit ovat laatuunsa nähden halvempia (€/W).

 • P-tyypin aurinkopaneeli on silti laadukas ja tehokas, mutta ei välttämättä yhtä kestävä ja se pudottaa tehoaan hieman nopeammin (84,8 % 25 vuoden jälkeen)
 • N-tyypin aurinkopaneeli säilyttää tehonsa pidempään (Yli 88 % 30 vuoden jälkeen) ja voi kestää lämpötilan vaikutusta tehoon paremmin, mutta hintaa voi olla vastaavan tehoisella paneelilla 15-25 € enemmän/paneeli

Omalla katollani on vuonna 2022 asennetut P-tyypin aurinkopaneelit ja olen niihin erittäin tyytyväinen. N-tyypin ja P-tyypin välistä valintaa tehdessä, pohtisin, aiotko asua nykyisessä asunnossa pitkään. Jos aiot, suosittelen hankkimaan N-tyypin aurinkopaneelit.

Aurinkopaneelit Wirmax Solarilta.

Lasi-lasi aurinkopaneeli vai ei?

Tyypillisesti aurinkopaneelien pinta on lasia, mutta kestävämmissä paneeleissa pinta voi olla karkaistua lasia. Yleensä tällöin materiaalitakuu on jopa 25 vuotta, kun muuten materiaalitakuu voi olla 12-15 vuotta.
Lasi-lasi aurinkopaneeli tarkoittaa, että paneeli on kaksipuoleinen ja myös paneelin kääntöpuoli tuottaa sähköä. Jos paneelit on asennettu harjan suuntaisesti tummalle pinnalle, lisähyöty on korkeintaan prosentteja. Jos paneelit ovat taas kallistettuna tai maatelineillä, on hyöty parhaimmillaan 20-30 %.

Näitä aurinkopaneeleja myydään ja asennetaan eniten Suomessa juuri nyt

Ohessa muutama esimerkki tunnetuista paneelimerkeistä, joita asennetaan ja myydään paljon tällä hetkellä. Suomen tunnetuimmat maahantuojat (Onninen, Rexel, Sonepar, Scanoffice) myyvät näitä merkkejä:

 • Longi
 • Jinko
 • Canadian Solar
 • ZNShine
 • Trina
 • Eurener

Yhteenveto

Paras aurinkopaneeli on yhdistelmä hintaa ja laatua, ja ehkä myös ripauksen ulkonäköä. Ostajana voit tarkastella puhtaasti, paljonko saat watteja ostetulla eurolla, mutta voit ottaa muitakin näkökulmia huomioon.

Tällä hetkellä markkinoilla myydään paljon paneeleja, joiden maahantuoja tai valmistaja ei pysty uskottavasti vastaamaan pitkistä takuuajoista. Wirmax Solarilta saat aina laadukkaan paneelin uskottavilla takuilla. Paras paneeli riippuu sinun tarpeistasi.

Ollaan yhteydessä!

pyydä tarjous aurinkopaneeleista

Onko kysyttävää tai haluatko tarjouksen? Ota yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Tarjouspyyntölomake – Solar