11kW sähköauton latausasema.
|

11kW sähköauton latausasema kotiin

11kw sähköauton latausasema kotiin?

Sähköautojen yleistyessä yhä useammat autoilijat harkitsevat oman latausaseman hankkimista kotiinsa. Latausasemien teho ilmoittaa, kuinka nopeasti sähköautoa voidaan ladata. 11 kW:n tehoiset latausasemat ovat yleisempiä kotikäytössä. Lue, miksi 11kW latausasema on hyvä valinta kotiisi, ja mitä siitä tulee tietää.

Sähköauton latausasema 11kW – Kannattaako se valita?

11 kW latausaseman latausteho on kotikäyttöön useimmiten riittävä. Sen sähköasennus ja kaapelointi on hieman helpompaa kuin tehokkaammissa versioissa, ja kodin sähköliittymä yleensä riittää maksimilataustehoon ongelmitta. 

Kun pohdit parasta vaihtoehtoa oman kotisi latausasemaksi, kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja ja miettiä omia tarpeitasi tarkkaan.

Tutustu kattavaan latausasemien vertailuumme täältä >>

11kW sähköauton latausasema kotiin – Milloin se kannattaa?

11kW latausasema sopii erityisesti sellaisten sähköautojen kanssa, joissa on pienempi akku. Jos sähköautosi akku on suhteellisen pieni ja päivittäinen lataustarve ei ole suuri, 11 kW latausasema on usein riittävän nopea ja käytännöllinen.

Lisäksi, jos päivittäinen ajomääräsi ei ole erityisen suuri eikä tarvitse nopeaa latausta kesken päivän, 11 kW latausasema tarjoaa riittävän latausnopeuden yön aikana tai silloin, kun auto seisoo pidempään.

Muista tutustua sähköautosi ominaisuuksiin sekä pyytää meidät kartoituskäynnille, jos et ole varma siitä, millainen latausasema sinun kotiisi on mahdollista ja kannattavinta asentaa. 

Lue myös: Sähköauton latausasema kotiin – Mitä ottaa huomioon?

11kW latausasema kotiin

Latausaseman asennus kotiin – Miten asennus tai tilaus etenee?

Kun haluat kotiisi 11kW latausaseman, ole meihin yhteydessä. Asennus etenee näin:

  1. Pyydä tarjous meiltä tai tee tilaus suoraan verkkokaupasta.
  2. Asiantuntijamme varmistaa laitteiston yhteensopivuuden ja kustannustehokkaimman ratkaisun sinun tarpeisiisi. Samalla sovitaan asennuspäivä.
  3. Asennuspäivänä kokeneet asentajamme asentavat latausaseman yhdessä sovittuun paikkaan. Asennus onnistuu yhdessä työpäivässä.
  4. Laitteisto on heti käyttövalmis!

Ennen sähköautonlatausaseman asentamista on hyvä suorittaa sähköautonlatausinfran kartoitus, jossa käydään läpi edellytykset ja vaihtoehdot latausratkaisujen toteuttamiseksi. Suoritamme sähköautonlatausaseman kartoituksia niin omakotitaloissa kuin isommissakin kiinteistöissä. 

Sähköauton lataus halvalla pörssisähköllä tai aurinkopaneeleilla

Sähkön hinta vaihtelee valtavasti, vaikka sähkön keskihinta olisikin yleensä kohtuullisella tasolla. Väistämättäkin tulee pohtineeksi, voiko latausajan kohdistaa halvoille tunneille. Käytännössä useimpien tarpeet ratkaistaan halvalla kellokytkimellä, sähköauton tai laturin oman sovelluksen kautta (esim. ajastamalla lataus aamuyölle). 

Lisäoptimointia voi saavuttaa jos sähköauton latausasemassa löytyy OCPP -rajapinta tai omat DLB -ohjaimet, joiden avulla lataustehoa voidaan säätää esim. aurinkovoimalan tuotannon mukaan tai halvimmille tunneille. Näistä kannattaa olla meihin rohkeasti yhteydessä, jos asia kiinnostaa!

11kW latausaseman hinta

Yksi tärkeimmistä seikoista harkittaessa sähköauton latausaseman hankintaa kotiin on sen hinta. 11 kW latausaseman hinta voi vaihdella merkittävästi riippuen valmistajasta, ominaisuuksista ja asennusvaatimuksista. 

Yleisesti ottaen 11 kW latausasemat ovat usein edullisempia kuin tehokkaammat vaihtoehdot, kuten 22 kW latausasemat. Hintaan voi vaikuttaa myös latausaseman merkki ja laatu. On tärkeää tehdä huolellinen vertailu eri vaihtoehtojen välillä ja ottaa huomioon myös asennuskustannukset, jotka voivat vaihdella kodin sähköjärjestelmän tilanteen mukaan.

Latausaseman hinta voi vaihdella merkittävästi riippuen useista tekijöistä. Asennus on usein yksinkertainen, nopea ja edullinen toimenpide. 

Sähköauton latausaseman hinta vaihtelee suuresti, mutta se voi alkaa muutamasta sadasta eurosta ja nousta useisiin tuhansiin euroihin, riippuen omista valinnoistasi ja kotisi ominaisuuksista. Ennen päätöksentekoa voit pyytää tarjouksen ammattilaiselta, ja kysyä vinkkejä sopivan latausaseman valintaan. 

Pyydä meiltä tarjous asennuksesta täyttämällä alla oleva lomake, tai ottamalla yhteyttä!

Tarjouspyyntölomake – Sähkö