Paras sähköauton latausasema kotiin.
|

Paras latausasema kotiin – Näin valitset parhaan sähköauton latausaseman

Paras latausasema kotiin – Mikä vaihtoehto kannattaa?

Sähköautojen yleistyessä yhä useammat autoilijat harkitsevat oman latausaseman hankkimista kotiinsa. Jos haluat autoilla sähköautolla sujuvasti ja huolettomasti, oma latausasema on välttämätön.

Latausasemien teho ilmoittaa, kuinka nopeasti sähköautoa voidaan ladata. Latausasemien ominaisuuksissa ja lataustehoissa sekä tietysti myös hinnoissa on suuria eroja. 

Tässä artikkelissa pääset vertailemaan yleisimpiä latausasemia ja niiden ominaisuuksia. 

sähköauton latausasema

Sähköauton latausasema kotiin – Mitä siitä tulee tietää?

Yleisin latausaseman maksimilatausteho on 11 kW, mutta 22 kW latausteho on myös yleistymässä. Näiden kahden lataustehon väliltä valitseminen riippuu täysin omista tarpeistasi. 11kW on kotikäytössä yleisempi, mutta 22kW sopii hyvin tehokkaampaan lataukseen, jos autoa ladataan paljon muutenkin kuin yön yli. 

Oikeanlaisen latausaseman valintaan vaikuttavat lisäksi mm. oman kotisi, sekä sähköautosi ominaisuudet ja kapasiteetti.

Tutustu lisää ja lue kaikki vinkit latausaseman hankintaan liittyen >>

Paras latausasema kotiin – vertailE VAIHTOEHTOJA

Yhtä parasta latausasemaa ei voi suoraan määrittää. Siihen, mikä on juuri sinulle paras latausasema, voi vaikuttaa esimerkiksi hinta, tarvittavat lisätyöt asennuksessa, asumismuoto, raporttien lataaminen, muun talotekniikan tai aurinkopaneelien yhdistettävyys ja niin edelleen. 

Alla olevassa taulukossa käydään läpi joitakin esimerkkejä ja mitä voit tyypillisesti toivoa löytäväsi laturista.

NimiInnohomeBenyZaptecDefa Power
Latausteho (maksimi)22kW22kW22kW22kW
RaportointiEiKyllä/EiKylläKyllä
MobiilisovellusEiKylläKylläKyllä
Latauksen ajastusEiKylläKylläKyllä
Dynaaminen kuormanhallintaEiKylläKylläKyllä, lisävaruste
OCPP*EiEiKylläKyllä
Pörssisähkö -ohjausEiEiEiKyllä
AurinkopaneelitEiKylläKyllä/EiKyllä/Ei
Taloyhtiöt**++/-+++
Hinta-arvio***1290 €1490 €1650 €1550 €

OCPP* = Open Charge Point Protocol, mahdollistaa helpon liitännän osaksi muuta talotekniikkaa (esim. Home Assistant), jonka kautta lataustehoa voi kohdistaa pörssisähkön halvimmille tunneille tai kun aurinkovoimala tuottaa hyvin.

Taloyhtiöt** = Kuvastaa hankinnan mielekkyyttä taloyhtiölle. Zaptecilla on ++ koska kuormanhallinta on rakennettu laturin sisään jo valmiiksi, joka voi nopeuttaa huomattavasti asennusta, välttää liittymän kasvatus ja pienentää asennuskustannuksia. Lisäksi erillistä operaattoria ei tarvita, vaan lataustiedot saa maksutta Zaptecin portaalista.

Hinta-arvio*** = Alustava hinta-arvio avaimet käteen asennukselle. Todellinen hinta määräytyy asennuksen helppouden mukaan talokohtaisesti alas tai ylöspäin.

Valitse sinulle paras malli ominaisuuksien mukaan

Innohome on laturi, jolla lataat auton. Hinta on edullisimmasta päästä, mutta lisäominaisuuksia siinä ei juuri ole.

Beny on kustannustehokas ratkaisu kotiin, jossa on helppo liitettävyys aurinkovoimalan tuotannon seurantaan DLB -ohjaimella, jolloin lataat autoa silloin kun voimala tuottaa parhaiten. Raportoinnit vaikkapa työnantajaa varten ajokilometreissä ei kuitenkaan ole parhaasta päästä, vaikka ne onkin mobiilisovelluksesta laskettavissa.

Zaptec on huippulaturi jonka asennettavuus on helppoa ja nopeaa sisäänrakennetun kuormanhallinan vuoksi. Zaptec voidaan liittää osaksi muuta kodin tekniikkaa OCPP -rajapinnan kautta, jonka kautta aurinkopaneelien tai pörssisähkön seuranta on mahdollista, mutta voi teettää lisätyötä jos sitä ei ole valmiiksi. Erityisen hyvä laturi taloyhtiöihin, vaikkakaan ei halvin. Lisäksi erillistä operaattoria ei tarvita, vaan lataustiedot saa maksutta Zaptecin portaalista

Defa Power on ominaisuuksiltaan hyvä laturi useimpiin tarpeisiin, jossa on laajat liitäntämahdollisuudet muuhun tekniikkaan ja raportointiin.

paras latausasema kotiin

Paras latausasema kotiin – Miten asennus tai tilaus etenee?

  1. Pyydä tarjous meiltä tai tee tilaus suoraan verkkokaupasta!
  2. Asiantuntijamme varmistaa laitteiston yhteensopivuuden ja kustannustehokkaimman ratkaisun sinun tarpeisiisi. Samalla sovitaan asennuspäivä.
  3. Asennuspäivänä kokeneet asentajamme asentavat latausaseman yhdessä sovittuun paikkaan. Asennus onnistuu yhdessä työpäivässä.
  4. Laitteisto on heti käyttövalmis!

Suosittelemme ennen asennusta varaamaan kartoituksen, jossa käydään läpi edellytykset ja vaihtoehdot latausratkaisujen toteuttamiseksi. Kartoituskäynti on hyödyllinen etenkin, jos et ole vielä varma siitä, millainen latausratkaisu sinun kannattaisi valita. 

Kartoituksessa selvitämme sähköjärjestelmän rakenteen ja kapasiteetin, sähköliittymämitoituksen, kaapelointien ja kytkentöjen nykytilan, kiinteistön sähköliittymän pääsulakekoon, nousukaapelin tyypin sekä autopaikkojen lukumäärän.

Latausasema kotiin hinta – Paljonko sähköautonlatausasema maksaa?

Latausaseman hinta voi vaihdella merkittävästi riippuen useista tekijöistä. Asennus on usein yksinkertainen, nopea ja edullinen toimenpide. 

Sähköauton latausaseman hinta vaihtelee suuresti, mutta se voi alkaa muutamasta sadasta eurosta ja nousta useisiin tuhansiin euroihin, riippuen omista valinnoistasi ja kotisi ominaisuuksista. Ennen päätöksentekoa voit pyytää tarjouksen ammattilaiselta, ja kysyä vinkkejä sopivan latausaseman valintaan. 

Kiinnostuitko tai haluatko tarjouksen? Ota yhteyttä alla olevan lomakkeen kautta!

Tarjouspyyntölomake – Sähkö