Sähköauton latausasema.
|

Sähköauton latausasema kotiin – Mitä sinun tulee tietää?

Sähköauton latausasema kotiin on yhä useamman autoilijan harkinnassa sähköautojen yleistyessä. Sähköautojen latausasemien valikoima on laaja ja oikeanlaisen latausaseman valinta voi olla haastavaa. Me kokosimme yhteen muutamia seikkoja, jotka tekevät latausaseman hankkimisesta helpompaa. Tässä artikkelissa käydään läpi keskeisiä valintakriteereitä ja niiden plussia ja miinuksia.

Sähköauton latausasemat kotiin – Latausaseman teho

Sähköauton latausaseman teho ilmoittaa, kuinka nopeasti sähköautoa voidaan ladata. 11 kW:n tehoiset latausasemat ovat yleisempiä kotikäytössä. Niiden latausteho on kotikäyttöön yleensä riittävä. Niiden sähköasennus ja kaapelointi on hieman helpompaa ja kodin sähköliittymä yleensä riittää maksimilataustehoon ongelmitta. 

22 kW latausteho puolestaan edellyttää suurempia sulakkeita sekä keskivertoa suurempaa sähköliittymää tai kuormanhallintaa. Myös asennuskaapeli on järeämpi ja sen myötä kalliimpi.

Mikä on paras latausasema kotiin? Vertaile vaihtoehtoja täältä >>

Sähköauton latausasema Wirmaxilta.

11 kW vai 22 kW latausasema – Kumpi latausasema kannattaa valita?

11 kW latausaseman asennus on monesti kustannustehokasta, ja voit jopa säästää asennuksessa, jos talon seinällä on esimerkiksi käyttämätön kolmivaihepistoke tai muu varaus. 

Jos kodin liittymä on pieni, esim. 3x16A tai 3x25A, ei 22 kW latausasemasta välttämättä ole edes hyötyä. Jos tiedostat omat ajotottumuksesi ja tiedät, että latausajat ajojen välissä ovat melko pitkiä, ei sinulla ole varsinaisesti tarvetta panostaa 22 kW lataustehoon.

Jos kuitenkin autossasi on suuri akku, joka tukee 22 kW lataustehoa, etkä halua ylimääräisten menojen hidastavan vaikkapa mökille lähtöä, kannattaa 22 kW latausaseman hankkimista harkita.  Hinnassa voi olla kohteesta riippuen esimerkiksi vain 200-300 € ero.

Haluatko tarjouksen sähköauton latausasemasta? Ota yhteyttä, niin autamme sinua oikean latausaseman valinnassa!

Sähköauton latausaseman liitin – Type2 ja Chademo

Liitin on se osa sähköauton latausasemaa, joka yhdistetään suoraan autoon. Type2-liitin on yleisin Euroopassa ja sitä tukevat useimmat uudet sähköautot. 

Liitin on se osa sähköauton latausasemaa, joka yhdistetään suoraan autoon. Type2-liitin on yleisin Euroopassa ja sitä tukevat useimmat uudet sähköautot. 

Chademo-liitin on Japanilainen standardi joka mahdollistaa jopa 65 kW lataustehon. Tällaista lataustehoa ei käytännössä voi omakotikohteissa saavuttaa. Ennen latausaseman hankintaa on hyvä tarkistaa, mitä liittimiä nykyinen tai tuleva sähköautosi tukee.

Sähköauton latausasema.

Sähköauton lataus halvalla pörssisähköllä tai aurinkopaneeleilla

Sähkön hinta vaihtelee valtavasti, vaikka sähkön keskihinta olisikin yleensä kohtuullisella tasolla. Väistämättäkin tulee pohtineeksi, voiko latausajan kohdistaa halvoille tunneille. 

Käytännössä useimpien tarpeet ratkaistaan halvalla kellokytkimellä, sähköauton tai laturin oman sovelluksen kautta – esimerkiksi ajastamalla lataus aamuyölle. Lisäoptimointia voi saavuttaa, jos sähköauton latausasemasta löytyy OCPP -rajapinta tai omat DLB -ohjaimet, joiden avulla lataustehoa voidaan säätää aurinkovoimalan tuotannon mukaan tai halvimmille tunneille. Näistä kannattaa olla meihin rohkeasti yhteydessä, jos asia kiinnostaa!

Sähköauton latausaseman asennus 

Sähköauton latausaseman asennuksessa on tärkeää ottaa huomioon oman kotisi liittymän kapasiteetti, sekä kotisi muu kuorma ja latausaseman sijainti. Jos asut taloyhtiössä, muista huomioida ja varmistaa lisäksi mahdolliset asennusluvat.

Latausaseman asennus on yleensä nopea toimenpide, joka saadaan yhden työpäivän aikana maaliin.  Me asennamme mielellämme kotiisi latausaseman nopeasti ja edullisesti! 

Sähköauton latausasema hinta – paljonko se maksaa?

Sähköauton latausaseman hinnat vaihtelevat latausasemasta sekä kotisi ominaisuuksista riippuen. Yhtä tiettyä hintaa ei latausaseman asennukselle voi sanoa. Siksi suosittelemme sinua olemaan yhteydessä ja pyytämään tarjouksen.

Meillä Wirmaxilla sähköauton latausaseman kartoitukseen kuuluu asiantuntijan käynti kohteessa, kartoitusraportti sekä toimenpide-ehdotus. Kartoituskäynnin hinta on alkaen 290e. Latausaseman asennuksen hinnat puolestaan ovat alkaen 1290e.

Tarjoamme hankintoihin lisäksi joustavan ja edullisen Wirmax-rahoituksen.

Sähköauton latausasema kotiin nopeasti ja edullisesti – Wirmax

Sähköauton latausaseman asennus kotiin on nopea ja yleensä melko edullinen toimenpide. Tyypillisin käyttötapa on 11 kW latausteho, mutta mikäli yhteensopivuutta talosta löytyy, 22 kW latausteho sekä integrointi muuhun talotekniikkaan voi tuoda talouteesi lisäarvoa.

Ennen sähköautonlatausaseman asentamista on hyvä suorittaa sähköautonlatausinfran kartoitus, jossa käymme läpi edellytykset ja vaihtoehdot parhaan latausratkaisun toteuttamiseksi. Voit varata kartoitusajan kätevästi netissä.

Tarjoamme sähkö- sekä hybridiauton latauspisteen asennuksen sen suunnittelusta ja asentamisesta huoltoon sekä ylläpitoon saakka. Voit valita sähköautonlatausaseman mallin, asennusajan sekä mahdolliset lisävarusteet itse varauskalenteristamme. 

Asennamme muitakin latausasemamalleja. Mikäli haluamasi latausasema ei löydy vielä verkkokauppavalikoimastamme, voit pyytää meiltä tarjouksen kyseisestä mallista. 

Onko kysyttävää tai haluatko tarjouksen? Ota yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Tarjouspyyntölomake – Sähkö

Tutustu SÄHKÖAUTON LATAUSASEMan PALVELUIHIMME lisää!