Wirmax Oy. Pörssisähkön ohjaus
|

Älykäs sähkölämmitys –sähkölämmityksen ohjaus

Älykäs sähkölämmitys tuo säästöjä sähkölaskuun, ja siksi sähkölämmityksen ohjaukseen kannattaa tutustua!

Sähkön hinnat ovat tasaantuneet vuodesta 2022, mutta sähkön hintavaihtelut pysyvät suurina. Koska hintavaihtelut pysyvät suurena, on kiinteähintaiset sähkösopimukset hinnoiteltu huomattavasti kalliimmin sähköfutuureihin nähden. Tästä johtuen moni etsii kustannustehokkaita ja luotettavia tapoja pienentää omaa sähkölaskua pörssisähkö- tai yösähkö ohjauksen avulla.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

 • Älykäs sähkölämmitys – Voiko sähkölämmitystä ohjata? 
 • Älykäs sähkölämmitys – Miten sähkölämmityksen ohjauksella voi parantaa kodin energiatehokkuutta?
 • Älykäs sähkölämmitys – Ohjaa taloasi pörssisähköllä Sähkösammon avulla
 • Kuinka paljon pörssisähkö ohjauksella voi säästää?
Sähkölämmityksen ohjaus pörssisähkö

Älykäs sähkölämmitys – Voiko sähkölämmitystä ohjata? 

Nykyään melkein mitä tahansa laitetta voi ajastaa tai muuten ohjata halvemmille tunneille. 

Sähkölämmitykseen voi olla tarjolla esimerkiksi yösähkökytkimiä tai ajastimia jotka ohjaavat releitä. Älykkäämpänä voi pitää mm. pörssisähkö ohjausta tai aurinkosähkön tuotannon optimointia osaksi ohjausta. Tämä on myös mahdollista ohjelmoitavien releiden tai älytermostaattien avulla. 

Lisäsäästöjä voi tällaisessa kodissa saavuttaa ohjeilemalla myös muita laitteita, kuten:

 • Käyttöveden lämmitys 
 • Viilennys
 • Sähköauton lataus
 • Palju tms.

Kaikkia yllämainituista voi sähkölämmityksen lisäksi ohjata ja kohdistaa kulutus sellaisille tunneille, kun se on halvinta. Esimerkiksi yösähkön mukaan hieman yksinkertaisemmin, edullisimmille pörssisähkötunneille – tai omaa tuotantoa hyödyntäen (esim. aurinkovoimala). Jos ohjaat näitä, ohjaat suurinta osaa kotisi kulutuksesta. 

Lue kaikki pörssisähkön ohjauksesta >>

Kiinnostuitko tai haluatko tarjouksen pörssisähkö ohjauksesta kotiisi? Ota yhteyttä!

Älykäs sähkölämmitys – Miten sähkölämmityksen ohjauksella voi parantaa kodin energiatehokkuutta?

Sähkölämmityksen ohjauksella voidaan merkittävästi parantaa kodin energiatehokkuutta. Älykkäiden järjestelmien avulla lämmitystä voidaan säätää tarkasti asukkaiden tarpeiden mukaan, jolloin turhaa energiankulutusta vähennetään. Tämä ei ainoastaan säästä rahaa, vaan myös pienentää kodin hiilijalanjälkeä.

Energiatehokkuuden parantamisessa keskeistä on lämmityksen ajastaminen ja automatisointi. Esimerkiksi lämmityksen laskeminen yöksi tai poissaolon ajaksi voi tuoda huomattavia säästöjä. Älykkäät termostaatit ja sovellukset mahdollistavat lämmityksen säätämisen jopa etänä, mikä lisää mukavuutta ja joustavuutta. Lisäksi kodin eri tilojen lämpötiloja voidaan säädellä erikseen, mikä on erityisen hyödyllistä suurissa taloissa.

Toinen merkittävä keino parantaa energiatehokkuutta on yhdistää sähkölämmityksen ohjaus uusiutuvaan energiaan, kuten aurinkopaneeleihin. Tällöin voidaan hyödyntää itse tuotettua energiaa lämmityksessä, mikä vähentää riippuvuutta ulkopuolisesta energiantoimituksesta ja alentaa kustannuksia.

Kodin energiatehokkuuden parantaminen on siis paitsi taloudellisesti kannattavaa, myös ekologisesti kestävää. Älykkäällä sähkölämmityksen ohjauksella voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä ja samalla edistää kestävää kehitystä.

Wirmax Oy.

Älykäs sähkölämmitys – Ohjaa taloasi pörssisähköllä Sähkösammon avulla

Wirmax on kehittänyt Eurooppalaisista ja luotettavista komponenteista sekä ohjelmistosta Sähkösammon, jonka avulla ohjaat sähkönkulutuksen niille ajankohdille, kun se on sinulle halvinta.

Sähkösampo toimii näin:

 • Sähkösampo skannaa pörssisähkön ja arvioi tarvittavan määrän halvimpia tunteja
 • Sääennusteen muutoksien perusteella tehdään tarvittava muutos tunteihin
 • Aurinkopaneelit huomioidaan arviossa, jos sellaiset on, jotta mahdollisimman suuri osa kulutuksesta kohdistuu omaan tuotantoon
 • Kodin lämpötila-anturit varmistavat, että äkilliset muutokset toimintatavoissa tai ennusteissa ei kodin mukavuuteen vaikuta!

Lisäksi olemme varmistaneet, että laitteisto toimii vaikka netti menisi poikki tai kiinteistöön tulee hetkellinen sähkökatko. Vikatilanteet on huomioitu.

Kuinka paljon pörssisähkö ohjauksella voi säästää?

Sähkösampo on esimerkki kattavasta pörssisähkön ohjauksesta. Esimerkiksi lokakuussa 2023 todensimme, että Sähkösammon avulla pörssisähkön keskimääräinen ostohinta oli lähes 50% halvempi kuin sellaisen, jolla ei ollut sähkösampoa. Ja tässä ei edes ole aurinkopaneelien optimointia laskettu mukaan.

Konkreettisesti pörssisähkön ostohinnan puolittaminen voi tarkoittaa noin 400 € säästöä jokaista 10 000 kWh kulutusta kohden, eli esim:

 • 10 000 kWh vuosikulutus – 400 € säästöä
 • 15 000 kWh vuosikulutus – 600 € säästöä
 • 20 000 kWh vuosikulutus – 800 € säästöä
 • 25 000 kWh vuosikulutus – 1000 € säästöä
 • 30 000 kWh vuosikulutus – 1200 € säästöä
 • 40 000 kWh vuosikulutus – 1600 € säästöä

Onko pörssisähkön ohjaus hyvä sijoitus?

Asiantuntijat arvioivat, että sähkön hintojen suuri vaihtelu tulee säilymään vielä monia vuosia. Lisäksi yhteiskunta sähköistyy ja fossiilisista polttoaineista luovutaan joka johtaa suurempiin vaihteluihin. 

Sähkösammon hinta vaihtelee yleensä 2500 € –  3500 € välillä (sis. ALV), ja siitä voi saada vielä 700 – 900 € kotitalousvähennystä

Monissa kiinteistöissä sähkösammon takaisinmaksuaika on noin 2 – 4 vuotta, joka vastaa 20 – 40 % verotonta vuosituottoa sijoitetulle pääomalle. Taloyhtiöissä ja isommissa kiinteistössä takaisinmaksuaikaa voidaan mitata kuukausissa.

Kiinnostuitko? Pyydä meiltä ilmainen kartoitus ja tarjous, tai täytä alla oleva lomake, niin olemme sinuun yhteydessä!

Tarjouspyyntölomake – Pörssisähkö