Sähkökartoitus.

Maalämpö kerrostaloon – Kaikki mitä sinun tulee tietää

Maalämpö kerrostaloon harkinnassa?

Kerrostaloissa kannattaa harkita siirtymistä maalämpöön, sillä se tarjoaa merkittäviä etuja sekä taloyhtiölle että asukkaille. Maalämpöjärjestelmän avulla voidaan korvata aiemmat lämmitystavat, kuten kaukolämpö, öljylämmitys tai sähkölämmitys.

Lue kaikki, mitä sinun tulee tietää aiheesta ja hanki maalämpö kerrostaloon ammattilaisen avulla!

Tämä artikkeli sisältää seuraavat aiheet:

 • Mitä on maalämpö?
 • Maalämpö kerrostaloon – Mitä siihen kuuluu?
 • Kerrostaloon maalämpö – Mitä siitä hyötyy?
 • Maalämpö kerrostaloon hinta – Paljonko se maksaa?
 • Wirmax Wise siirtää kerrostalot maalämpöön vaivattomasti ja kustannustehokkaasti
 • Miksi energiaremontti Wirmax Wiselta?
Hybridi-lämmitys: kaukolämpö ja ilma-vesilämpöpumppu. Maalämpö kerrostaloon

Mitä on maalämpö?

Maalämpö on uusiutuva energiamuoto, joka hyödyntää maaperän sisältämää lämpöenergiaa lämmityksen ja tarvittaessa myös viilennyksen tuottamiseen. Tämä energia saadaan talteen ympäristöystävällisen maalämpöpumpun avulla, ja sitä voidaan käyttää monenlaisissa kiinteistöissä, myös kerrostaloissa. 

Maalämpö perustuu auringon antamaan lämpöenergiaan ja on siksi luokiteltu uusiutuvaksi energiamuodoksi.

Lämmitysmuotona se on erittäin kustannustehokas, mikä selittää sen suuren suosion. Lämmityskustannukset ovat yleensä noin neljäsosa verrattuna öljylämmitykseen,  riippuen kiinteistöstä. Lisäksi maalämpö on helppokäyttöinen ja sen huoltotarve on vähäinen. 

Lue myös, mitä tarkoittaa kerrostalon hybridilämmitys >>

Maalämpö kerrostaloon – Mitä siihen kuuluu?

Maalämpöratkaisu kerrostalossa sisältää useita keskeisiä komponentteja:

 • Maalämpöpumppu: Tämä laite kerää lämpöenergiaa maasta ja muuntaa sen kiinteistön lämmitys- ja viilennystarpeisiin.
 • Lämpökaivot: Lämpökaivot ovat rei’itettyjä putkistoja, jotka upotetaan maahan ja toimivat lämmönsiirtäjinä maalämpöpumpulle.
 • Jakotuotteet: Maalämpöjärjestelmässä on jakotuotteita, jotka jakavat tuotetun lämmön tai viileyden kiinteistön eri osiin.
 • Lämmitysjärjestelmä: Kerrostalossa on yleensä vesikiertoiset patterit tai lattialämmitys, jotka toimittavat lämmön asuntoihin.
 • Viilennysjärjestelmä: Tarvittaessa maalämpöä voidaan käyttää myös viilennykseen, mikä lisää asumisviihtyvyyttä etenkin kesäkuukausina.
Wirmax referenssit.

Kerrostaloon maalämpö – Mitä siitä hyötyy?

Maalämmön asentaminen kerrostaloon voi lisätä kiinteistön arvoa monin tavoin. Kiinteistön energiatehokkuuden parantaminen tekee siitä houkuttelevamman sekä asukkaille että potentiaalisille ostajille. Lisäksi ympäristötietoisuuden kasvu tekee energiatehokkaista ja ympäristöystävällisistä ratkaisuista entistä arvostetumpia.

Jos harkitset maalämmön käyttöönottoa kerrostalossasi, ota yhteyttä alan asiantuntijoihin saadaksesi lisätietoa ja arvio kustannuksista, sekä konkreettisista hyödyistä. 

Maalämpö on houkutteleva vaihtoehto kerrostaloille monestakin syystä. Sen tuomia etuja ovat mm:

 • Ympäristöystävällisyys: Maalämpö on puhdasta ja uusiutuvaa energiaa, joka vähentää kiinteistön hiilijalanjälkeä.
 • Säästöt: Maalämmön avulla kiinteistön lämmitys- ja viilennyskustannukset voivat laskea merkittävästi.
 • Vakaa ja ennustettava lämmitys: Maalämpö tarjoaa vakaita ja ennustettavia lämmityskustannuksia, mikä helpottaa talousarvioiden laatimista.
 • Pitkä käyttöikä: Maalämpöjärjestelmät ovat tunnettuja pitkästä käyttöiästään, mikä tekee niistä kestävän sijoituksen.
 • Hyödynnettävyys: Maalämpöä voi käyttää sekä lämmitykseen että viilennykseen, mikä lisää sen käyttömahdollisuuksia.

Maalämpö kerrostaloon hinta – Paljonko se maksaa?

Maalämmön asentaminen kerrostaloon riippuu useista tekijöistä, kuten kiinteistön koosta, maalämpöpumpun kapasiteetista ja lämpökaivojen määrästä. Maalämpöön siirtyminen on kannattava investointi, joka maksaa itsensä takaisin säästöinä, kiinteistön arvon nousuna, sekä energiatehokkuuden parantumisena pitkällä aikavälillä.

Valtio tarjoaa energia-avustusta asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin, kun hanke parantaa rakennuksen energiatehokkuutta riittävästi. Avustus voi kattaa jopa 50 % hankkeen hyväksyttävistä kustannuksista. Maalämmön asentamiseen saa yleensä tukea noin 4000 – 7000 euroa per asunto. 

Keskimäärin koko prosessin hinta vaihtelee paljon taloyhtiön koosta riippuen. Pienessä taloyhtiössä kustannukset ovat suurinpiirtein 100 000 euron vaiheilla, ja suurimmissa taloyhtiöissä hinta voi olla 400 000 euroa tai enemmänkin.

Jos harkitset maalämmön käyttöönottoa kerrostalossasi, ota yhteyttä alan asiantuntijoihin saadaksesi lisätietoa ja tarkka arvio kustannuksista, sekä mahdollisista hyödyistä.

Lue kaikki taloyhtiön energiaremontista >>

Wirmax Wise siirtää kerrostalot maalämpöön vaivattomasti ja kustannustehokkaasti

Wirmax Wise on täydellinen ratkaisu taloyhtiöille, jotka haluavat siirtyä ympäristöystävällisempään ja kustannustehokkaampaan lämmitykseen. Tämä kokonaisvaltainen palvelu sisältää useita keskeisiä elementtejä, jotka tekevät siitä erinomaisen valinnan:

Maalämpö: Wirmax Wise hyödyntää maalämmön tarjoamia etuja. Maalämpö on uusiutuva ja vähäpäästöinen energiamuoto, joka perustuu maaperän sisältämään luonnonlämpöön. Se mahdollistaa pienen käyttökustannuksen ja luotettavan järjestelmän.

Lämpöpumput ja LTO: Järjestelmässä käytetään lämpöpumppuja ja lämmöntalteenottoa (LTO) ostoenergian vähentämiseen jopa yli 40 prosenttia. Tämä tarkoittaa säästöjä ja ympäristöystävällisempää lämmitystä.

Automaatio ja etävalvonta: Automatisoidut järjestelmät takaavat talotekniikan tarpeenmukaisen käytön, energian hallinnan, lämpötilojen optimoinnin, etävalvonnan ja poikkeamiin reagoinnin. Tämä takaa parhaan mahdollisen energiatehokkuuden.

Aurinkosähkö: Aurinkosähkö on osa Wirmax Wisen tarjoamaa energiaratkaisua. Se on päästötön energian lähde, joka vähentää riippuvuutta ulkopuolisista energialähteistä ja tarjoaa luotettavan tavan tuottaa energiaa.

Sähköauton lataus: Wirmax Wise tekee sähköauton latausjärjestelmän asentamisesta edullista ja vaivatonta. Tämä mahdollistaa aurinkoenergian hyödyntämisen myös sähköauton latauksessa.

Valaistus: Wirmax Wise tarjoaa mahdollisuuden päivittää vanha valaistus led-valaistukseen, mikä tuottaa merkittävää sähkösäästöä. Tyypillisesti investoinnin takaisinmaksuaika on lyhyt, vain 1-3 vuotta.

Tarjoamme helppouden, kustannustehokkuuden, energiakustannusten hallinnan, kiinteistön parantuneen ympäristöystävällisyyden ja asumisviihtyvyyden – kaikki yhdessä paketissa. 

Energiaa säästävä ja ympäristöystävällinen tulevaisuus on vain yhden yhteydenoton päässä!

Lue lisää Wirmax Wisesta täältä >>

Miksi energiaremontti Wirmax Wiselta?

 • Helppous: Kaikki yhdellä sopimuksella yhdeltä toimittajalta. Tämä on uniikkia.
 • Kustannustehokkuus: Ei pitkiä aliurakointiketjuja, ei ketjutettua katetta.
 • Kohoavat energiakustannukset kuriin. Wirmax Wisen energiahankkeella pudotetaan ostoenergian määrää jopa 60-70 %.
 • Kiinteistö uuteen loistoon: Kiinteistöstä ympäristöystävällisempi, parantunut asumisviihtyvyys ja pienemmät huoltokustannukset.
 • Toimiva tekniikka säästää rahaa ja vähentää päästöjä.
 • Jatkuva kumppani ylläpitoon ja etävalvontaan yli 300 kiinteistön kokemuksella.
 • Yli 20 vuoden kokemus lämpö-, vesi- ilmanvaihto-, sähkö-, automaatio- ja turvapalveluiden toimittajana. Meillä on kokonaisymmärrys kaikesta. Mm. kannattaako aurinkoenergialla lämmittää käyttövettä vai puskea se verkkoon.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella, ja pyydä tarjous!

Tarjouspyyntölomake – Wise