Vessanpönttö tukossa? Tilaa Wirmaxilta putkimies apuun 24/7. Kuva generoitu tekoälyä hyödyntäen.

Vessanpönttö tukossa? Kotikonstit viemärin avaamiseen tai kutsu ammattilainen avuksesi

Vessanpönttö tukossa, mitä nyt? Ei hätää, voit kokeilla ensin muutamaa kätevää kotikonstia, jotka olemme keränneet tähän blogiin. Vessanpöntön tukkeutumiselle voi olla monta eri syytä, joihin aivan kaikkiin kotikonstit eivät kuitenkaan tepsi. Lisäksi vessahätä ei katso aikaa eikä paikkaa. Tällöin on oikea aika kutsua ammattilainen apuun. Wirmaxin ammattitaitoiset putkimiehet ovat palveluksessasi nopeasti erilaisissa ongelmatilanteissa. Meiltä saat tilattua putkimiehen ongelmatilanteissa päivystys- ja huoltotöihin 24/4 nopeasti Uudellamaalla ja Kanta-Hämeessä – soita 09 4282 7470.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

  • Vessanpönttö tukossa – Mitä tehdä
  • Miten estää tukkeumat tulevaisuudessa?
  • Muut yleiset vessanpöntön ongelmat
  • Milloin kutsua ammattilainen?
  • Wirmaxin LVI-palvelut ja päivystävä putkimiespalvelu

Vessanpönttö tukossa – miksi näin kävi?

Vessanpöntön tukkeutuminen on yleinen ongelma, joka voi johtua monista eri syistä. Yksi yleisimmistä syistä on liiallinen wc-paperin käyttö kerralla. Vaikka wc-paperi on suunniteltu hajoamaan vedessä, suuri määrä paperia voi muodostaa tukkeuman, erityisesti jos vesi ei virtaa riittävän voimakkaasti.

Toinen syy on väärien esineiden huuhtelu. Vessanpönttöön ei tulisi koskaan laittaa mitään muuta kuin wc-paperia. Esimerkiksi kertakäyttöpyyhkeet, talouspaperi, hygieniatuotteet ja ruokajätteet voivat aiheuttaa tukkeumia, koska ne eivät hajoa vedessä samalla tavalla kuin wc-paperi.

Kolmas yleinen syy tukkeutumiseen on vanha tai huonokuntoinen putkisto. Vuosien saatossa putkiin voi kertyä rasvaa, saippuajäämiä ja mineraalikerrostumia, jotka kaventavat putken läpimittaa ja vaikeuttavat veden virtausta. Pitkällä ajanjaksolla erilaisten kerrostumien kertymän lopputulos on yleensä seuraava – vessanpönttö on tukossa.

Miten avata tukossa oleva vessanpönttö?

Vessanpöntön tukoksen avaaminen voi onnistua kotikonstein, riippuen tukkeuman syystä.

Yksi tehokkaimmista vessanpöntön avaamisen keinoista on kuuman veden ja astianpesuaineen käyttö. Kaada ensin pönttöön noin desilitra astianpesuainetta ja odota muutama minuutti, jotta se ehtii vaikuttaa. Sen jälkeen kaada varovasti kuumaa vettä pönttöön. Kaadettava vesi ei saa kuitenkaan olla kiehuvaa. Toista tarvittaessa. Mikäli vessanpönttö on edelleen tukossa, voit kokeilla kaupasta ostettua putkenavaajaa.

Jos tämä ei auta, kokeile vielä karhupumppua. Aseta karhupumppu tiiviisti pöntön aukon päälle ja pumppaa voimakkaasti muutaman kerran. Tämä luo imua, joka voi irrottaa tukoksen. Jos tukos ei poistu, voi olla tarpeen kutsua ammattilainen apuun.

Milloin kutsua ammattilainen apuun avaamaan vessanpöntön tukos?

Mikäli yllämainitut kotikonstit eivät tepsi on aika kutsu ammattilainen apuun. Tukos saattaa olla syvemmällä putkistossa tai aiheutua vakavammasta ongelmasta.

Toistuvat tukokset voivat viitata putkiston rakenteellisiin ongelmiin, kuten ajan myötä kuluneisiin, rikkoutuneisiin tai väärin asennettuihin putkiin. Kun tukokseen liittyy muita ongelmia, kuten pöntön vuotaminen tai viemäriveden palautuminen, on syytä kutsua ammattilainen paikalle. 

Ammattitaitoinen putkimies pystyy tunnistamaan ongelman tarkasti, korjaamaan sen ja tarjoamaan pitkäaikaisia ja kestäviä ratkaisuja. Tämä vähentää tulevien tukosten riskiä ja suojaa kotiasi mahdollisilta vesivahingoilta.

Ammattiputkimies on apunasi 24/7 nopeallakin aikataululla. Voit soittaa meiltä putkimiehen päivystys- ja huoltotöihin Uudenmaan ja Kanta-Hämeen alueilla.

Näin voit estää vessanpöntön tukkeutumisen tulevaisuudessa

Ennaltaehkäisy on paras tapa välttää tukkeumat. Tämä tarkoittaa, että vessanpönttöön tulee laittaa vain sille tarkoitettuja asioita ja putkiston kuntoa tulee seurata säännöllisesti. Voit huuhdella vessanpöntön silloin tällöin kuumalla vedellä (ei kiehuvan kuumalla), jotta rasva, kalkki ja muut kertymät eivät pääse tarttumaan putkistoon. Mikäli taloudessa asuu pieniä lapsia, muista kertoa heille, että vessanpönttöön ei saa laittaa muuta kuin vessapaperia.

Vessanpönttö vuotaa ja muut yleiset vessanpöntön ongelmat

Tukkeutuminen ei ole ainoa ongelma, joka voi vaivata vessanpönttöäsi. Pönttö voi vuotaa, huuhtelu olla heikkoa tai pitää outoa ääntä. Vuotava vessanpönttö voi johtua viallisesta tiivisteestä, hajonneesta sisämekanismista tai rikkoutuneesta vesijohdosta. Heikko huuhtelu voi viitata heikosta veden paineesta tai tukkeumasta syvemmällä viemärissä.

Jos pönttösi pitää outoa ääntä, kuten jatkuvaa lorinaa tai sihinää, kyseessä voi olla ongelma täyttöventtiilissä tai vuotava tiiviste. Näiden ongelmien selvittäminen ja korjaaminen voi usein vaatia ammattilaisen apua.

Wirmaxin LVI-palvelut ja päivystävä putkimies

Vessanpönttö tukossa ja mikään ei tepsi? Älä epäröi ottaa yhteyttä Wirmaxiin. Tarjoamme kattavat LVI-palvelut kaikenlaisten putkisto- ja viemäriongelmien ratkaisemiseen. Päivystävä putkimies on saatavilla 24/7, joten voit olla varma, että apu on aina lähellä. 

Asiantuntevat putkimiehemme hoitavat kaiken tukkeutuneista vessanpöntöistä vuotaviin putkiin ja viemärin puhdistukseen. Ota yhteyttä ja anna meidän huolehtia LVI-ongelmistasi, jotta voit keskittyä tärkeämpiin asioihin elämässäsi.

Tarjouspyyntölomake – LVI