lämminvesivaraaja asennus
|

Paloilmoitinjärjestelmä –Tutustu ja turvaa

Paloilmoitinjärjestelmä on turvaa tuova ja nykyaikainen kiinteistöautomaatio. Kiinteistöautomaatio sisältää teknologioiden, järjestelmien ja laitteiden käyttöä rakennuksen toimintojen, kuten energianhallinnan, valaistuksen, turvallisuuden, lämmityksen, ilmastoinnin ja vesijärjestelmien hallitsemiseksi ja optimoimiseksi.

Lue, mikä on paloilmoitinjärjestelmä ja mitä sinun tulisi tietää kiinteistöjen automaatioista.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

 • Mikä on paloilmoitinjärjestelmä?
 • Paloilmoitinjärjestelmän hyödyt
 • Paloilmoitinjärjestelmä – Mitä laki sanoo siitä?
 • Paloilmoitinjärjestelmän hinta
 • Ammattitaitoiset automaatiot kiinteistölle – Wirmax ja Gane Oy

Mikä on paloilmoitinjärjestelmä?

Paloilmoitinjärjestelmä on elintärkeä osa modernia kiinteistönhuoltoa. Se on kiinteistöön asennettava automaattinen järjestelmä, joka on suunniteltu havaitsemaan tulipalot alkuvaiheessa ja varoittamaan rakennuksen asukkaita sekä viranomaisia mahdollisimman nopeasti.

Järjestelmän ydin koostuu useista pääkomponenteista, jotka yhdessä muodostavat tehokkaan varoitusmekanismin. Ilmaisimet, jotka asennetaan strategisesti ympäri rakennusta, ovat avainasemassa tulen tai savun tunnistamisessa. Nämä laitteet käyttävät erilaisia teknologioita, kuten optista tunnistusta tai ionisaatiota, reagoiden nopeasti savun hiukkasiin tai poikkeuksellisiin lämpötilan nousuihin.

Kun ilmaisimet havaitsevat vaaran, ne lähettävät signaalin keskusohjausyksikköön, joka prosessoi tiedot ja aktivoi hälytysjärjestelmän. Hälytykset voivat olla sekä äänellisiä että visuaalisia. Lisäksi järjestelmä voi olla yhdistetty suoraan paikallisiin pelastuspalveluihin, mikä nopeuttaa avunsaantia ja minimoi mahdolliset vahingot.

Paloilmoitinjärjestelmän hyödyt

Paloilmoitinjärjestelmien ensisijainen hyöty on niiden kyky suojata ihmishenkiä ja minimoida omaisuusvahingot tulipalon sattuessa. Aikainen varoitus tulipalosta antaa rakennuksen asukkaille ja käyttäjille kriittiset minuutit evakuoida turvallisesti, välttäen mahdolliset henkilövahingot. Lisäksi nopea reagointi ja pelastuspalveluiden hälyttäminen varmistavat, että tulipalo saadaan hallintaan ennen kuin se leviää laajemmalle, mikä säästää merkittäviä summia korjauskustannuksissa ja potentiaalisissa liiketoiminnan keskeytyksissä.

Toinen merkittävä hyöty on paloilmoitinjärjestelmien vaikutus kiinteistöjen vakuutusmaksuihin. Monet vakuutusyhtiöt tarjoavat alennuksia vakuutusmaksuihin rakennuksille, jotka on varustettu nykyaikaisilla paloilmoitinjärjestelmillä. Tämä johtuu siitä, että riski vakavista vahingoista vähenee, ja vakuutusyhtiöt arvostavat investointeja ennaltaehkäiseviin turvatoimiin.

Lisäksi paloilmoitinjärjestelmät parantavat kiinteistön arvoa ja houkuttelevuutta. Kiinteistöt, joissa on asennettuna moderneja turvajärjestelmiä, ovat houkuttelevampia potentiaalisille vuokralaisille ja ostajille, jotka arvostavat turvallisuutta korkealle. Tämä tekee kiinteistöstä kilpailukykyisemmän markkinoilla ja voi nopeuttaa kiinteistön vuokrausta tai myyntiä.

Paloilmoitinjärjestelmä – Mitä laki sanoo siitä?

Paloilmoitinjärjestelmien asennus ja ylläpito ovat tiukasti säänneltyjä toimintoja, joiden tulee noudattaa erilaisia lakeja ja määräyksiä turvallisuuden takaamiseksi. Lakisäädökset varmistavat, että järjestelmät ovat luotettavia ja että ne toimivat oikein hätätilanteessa. Suomessa paloilmoitinjärjestelmien asentamiseen ja huoltoon liittyvät toimet ovat viranomaisvalvottavia, mikä tarkoittaa, että näitä tehtäviä suorittavilta yrityksiltä vaaditaan asianmukaiset luvat ja sertifikaatit.

Viimeaikainen lakimuutos tähtää siihen, että järjestelmän valvonta siirtyy yhä enemmän automaattiseksi. Nykyaikaiset paloilmoitinjärjestelmät on suunniteltu valvomaan itseään ja hälyttämään automaattisesti tarvittaessa, vähentäen käyttäjän aktiivisen valvonnan tarvetta. Tällainen muutos parantaa turvallisuutta, sillä se vähentää inhimillisen virheen mahdollisuutta ja varmistaa nopean reagoinnin tulipalotilanteissa.

Lisäksi on säännöksiä, jotka vaativat paloilmoitinjärjestelmien olevan kytkettyinä suoraan verkkovirtaan tai varustettuina akkukäyttöisillä varajärjestelmillä, varmistamaan toiminta sähkökatkoksen aikana. Kaksinkertainen järjestelmä takaa, että hälytystoiminnot pysyvät aktiivisina myös poikkeusolosuhteissa.

Lakimuutos on tuonut käyttöön kahden vuoden siirtymäajan, jonka aikana vanhemmat järjestelmät on päivitettävä tai korvattava uusilla teknologioilla. Siirtymäkausi antaa kiinteistön omistajille ja hallinnoijille aikaa sopeutua uusiin vaatimuksiin ilman välitöntä taloudellista painetta.

Lisäksi on tärkeää huomata, että kaikkiin turvallisuusjärjestelmiin liittyvä toiminta, kuten paloilmoitinjärjestelmien asennus ja ylläpito, vaatii poliisilta myönnettävän elinkeinoluvan. Luvalla varmistetaan, että palveluntarjoajat noudattavat tiukkoja turvallisuusstandardeja, ja että niillä on tarvittava asiantuntemus näiden kriittisten järjestelmien käsittelyyn.

Paloilmoitinjärjestelmän hinta

Paloilmoitinjärjestelmän hinta vaihtelee suuresti sen mukaan, mitä teknologiaa ja laajuutta järjestelmässä käytetään.

Jokainen automaatioprojekti on yksilöllinen riippuen mm. kohteesta, tehtävän työn laajuudesta ja asennettavasta laitteistosta.

Hintaa miettiessä kannattaa huomioida, että automaatiojärjestelmä saavuttaa säästöä 15-20 % energiakulutuksen tai olosuhteiden parantuessa.

Järjestelmän ylläpito ja tarkastukset ovat myös olennainen osa kustannuksia. Säännölliset tarkastukset ja huolto varmistavat, että järjestelmä toimii oikein ja antaa luotettavan suojan tulipalon sattuessa.

On tärkeää muistaa, että paloilmoitinjärjestelmä on merkittävä sijoitus turvallisuuteen ja kiinteistöautomaatiot yleisesti tuovat lisää energiatehokkuutta ja kustannussäästöjä. Ota meihin yhteyttä, niin osaamme antaa yksilöllisen tarjouksen! Olemme yhteydessä sinuun heti seuraavana arkipäivänä.

Ammattitaitoiset automaatiot kiinteistölle – Wirmax ja Gane Oy

Kiinteistöautomaatioon satsaaminen kannattaa, sillä automaation avulla kiinteistön käyttöikä pitenee, oleskelu- ja työskentelyolosuhteet säilyvät hyvänä ja se vaikuttaa myös työntekijätuottavuuteen, energiatehokkuuteen ja kustannuksiin positiivisesti.

Wirmax on moderni talotekniikkakonserni laajalla osaamisalueella. Tarjoamme lämpö-, vesi-, ilmanvaihto-, sähkö-, automaatio- sekä turvapalvelut.

Gane Oy on nykyään osa Wirmax talotekniikkakonsernia. Gane on kiinteistöautomaation, turvajärjestelmien ja sähköjärjestelmien palvelualan yritys.

Palvelemme kokonaisvaltaisesti eli meiltä saat sekä suunnittelun, laitetoimitukset, käyttöönoton ja asennuksen että kattavat huolto- ja ylläpitopalvelut.

Lue, miten etävalvonta tuo turvaa ja hyötyjä >>

Miksi kiinteistöautomaatio Wirmaxilta?

 • Nykyaikaiset menetelmät ja osaaminen – Toteutamme automaatiotyöt nopeasti ja tehokkaasti ilman ylimääräisiä ajeluita ja hukkatunteja.
 • Valitse sopiva ajankohta, me hoidamme loput – Wirmaxilta saat ainoana toimijana Suomessa kiinteistöautomaatiot helposti verkosta ennalta sovittuna, sinulle sopivana ajankohtana. Työt tehdään kerralla kuntoon, ilman yllätyksiä.
 • Alan parhaat tuotteet ja ratkaisut – Emme ole riippuvaisia yhdestä laitevalmistajasta, vaan käytössämme on alan parhaat tuotteet ja ratkaisut. Meiltä saa kustannustehokkaita, toimivia ja asiakaslähtöisiä ratkaisuja.
 • Kiinteistöautomaatiot kaikkialle Suomeen – Toiminta-alueemme kattaa koko Suomen.
 • Tyytyväiset asiakkaat ovat meille kaikki kaikessa – Meille asiakas on aina etusijalla. Emme myy väkisin, vaan vain aitoon tarpeeseen. Asiakastyytyväisyytemme on yli 90 %.
 • Kattavat palvelut saman katon alta – Kiinteistön automaatioiden lisäksi saat meiltä kätevästi saman katon alta muutkin huolto- ja asennuspalvelut, kuten turva-, aurinkosähkö-, LVI-, sähkö– ja sähköauton latauspalvelut.
Tarjouspyyntölomake – Wise