Wirmax Talotekniikka.

Paloturvallisuus – vinkit paloturvallisuuden parantamiseen

Oletko koskaan miettinyt, kuinka hyvin kiinteistösi on suojattu tulipalon varalta? Paloturvallisuus on usein näkymätön, mutta tärkeä osa jokapäiväistä turvallisuuttamme. Oikeilla turvajärjestelmillä voimme vähentää merkittävästi tulipalon riskejä ja pienentää vahinkoja jos palo pääsee syttymään..

Tässä artikkelissa käymme läpi paloturvallisuuden perusteet ja tärkeimmät turvajärjestelmät, jotka auttavat pitämään sinut ja omaisuutesi turvassa:

Artikkeli sisältää seuraavat osiot:

 • Paloturvallisuusmääräykset
 • Palovaroitinjärjestelmä ja paloilmoitinjärjestelmä
 • Palovaroittimet
 • Sprinklerijärjestelmät
 • Wirmaxin paloturvallisuuspalvelut

Paloturvallisuusmääräykset ja paloturvallisuus

Paloturvallisuusmääräykset ovat sääntöjä ja ohjeita, jotka on suunniteltu suojaamaan ihmisiä ja omaisuutta tulipaloilta. Suomessa paloturvallisuusmääräykset ovat tiukat, ja niiden tarkoituksena on varmistaa, että rakennukset on suunniteltu ja varusteltu siten, että ne estävät tulipalojen leviämisen ja mahdollistavat nopean evakuoinnin.

Määräykset koskevat muun muassa:

 • Rakennusmateriaaleja ja -rakenteita
 • Savunpoistojärjestelmiä
 • Pelastusteitä ja -reittejä
 • Sammutuslaitteistoja

Palovaroitinjärjestelmä ja paloilmoitinjärjestelmä

Palovaroitinjärjestelmä yhdistää useita palovaroittimia, jotka on strategisesti sijoitettu ympäri rakennusta. Kun yksi varoittimista havaitsee savua tai lämpöä, kaikki varoittimet aktivoituvat ja varoittavat sinua välittömästi.

Tämä lisää merkittävästi paloturvallisuutta, sillä hälytys kuuluu kaikkialla rakennuksessa, mikä antaa enemmän aikaa reagoida ja evakuoida.

Paloilmoitinjärjestelmä eroaa palovaroitinjärjestelmästä siten, että paloilmoitinjärjestelmä myös ilmoittaa tulipalosta automaattisesti suoraan hätäkeskukseen.

Paloilmoitinjärjestelmä koostuu palovaroitinjärjestelmän tapaan useista ilmaisimista, kuten savuilmaisimista, lämpöilmaisimista ja käsipainikkeista, jotka kaikki on yhdistetty keskusyksikköön. Kun jokin ilmaisimista aktivoituu, hälytys lähetetään välittömästi. Paloilmoitinjärjestelmä saattaa myös olla yhteydessä kiinteistön muihin palontorjuntajärjestelmiin kuten sammutusjärjestelmiin tai palo-oviin mahdollistaen näiden yhtenäisen toiminnan kun tulipalo havaitaan.

Palovaroittimet

Palovaroitin on yksi kiinteistösi tärkeimmistä turvalaitteista ja keskeinen osa palovaroitin- ja paloilmoitinjärjestelmiä.

Palovaroittimia on erilaisia ja kullakin niistä on oma käyttötarkoituksensa ja käyttökohteensa. Yleisesti ottaen palohälyttimet havaitsevat joko savua, lämpöä tai liekkejä tai ovat yhdistelmiä useammasta tekniikasta.

On suositeltavaa asentaa useita palovaroittimia eri puolille rakennusta varmistaakseen, että mahdollinen tulipalo havaitaan nopeasti ja tehokkaasti.

Sprinklerijärjestelmät

Sprinklerijärjestelmät ovat tehokas keino tulipalojen sammuttamiseen ja niiden leviämisen estämiseen. Ne toimivat automaattisesti ja alkavat suihkuttaa vettä automaattisesti kun paloilmoitinjärjestelmä havaitsee tulipalon.

Sprinklerijärjestelmän edut:

 • Nopea reagointi: Sprinklerit alkavat toimia heti, kun ne havaitsevat tulipalon.
 • Laaja kattavuus: Ne voivat kattaa suuret alueet ja estää tulipalon leviämisen.
 • Alentuneet vahingot: Sprinklerit voivat merkittävästi vähentää tulipalon aiheuttamia vahinkoja ja kustannuksia.

Sprinklerijärjestelmät ovat erityisen hyödyllisiä suurissa rakennuksissa, kuten toimistorakennuksissa, tehtaissa ja varastoissa.

Wirmaxin paloturvallisuuspalvelut

Wirmax tarjoaa kattavat paloturvallisuuspalvelut, jotka on suunniteltu suojaamaan sekä kotitalouksia että yrityksiä tulipalon vaaroilta. Meidän asiantuntijamme auttavat sinua valitsemaan ja asentamaan oikeat turvajärjestelmät, kuten palovaroittimet ja sprinklerijärjestelmät, jotka vastaavat juuri sinun tarpeitasi.

Palvelumme sisältävät:

 • Konsultointi ja riskien arviointi: Kartoitamme kiinteistösi paloturvallisuustarpeet ja annamme suosituksia parhaista ratkaisuista.
 • Laitteiden asennus: Asennamme palovaroittimet, sprinklerijärjestelmät ja muut paloturvallisuuslaitteet ammattitaitoisesti ja turvallisuusmääräysten mukaisesti.
 • Huolto ja tarkastukset: Tarjoamme säännölliset huolto- ja tarkastuspalvelut varmistaaksemme, että paloturvalaitteesi toimivat moitteettomasti ja ovat aina valmiina hätätilanteessa.

Wirmax on sitoutunut parantamaan asiakkaidensa turvallisuutta ja tarjoamaan luotettavia, korkealaatuisia paloturvallisuusratkaisuja. Ota yhteyttä ja varmista, että sinä ja omaisuutesi olette suojattuja parhaalla mahdollisella tavalla. Lisätietoja palveluistamme löydät turvajärjestelmät sivultamme.