Wirmax Turvajärjestelmä - turvatekniikka

Turvatekniikka – Suojaa kiinteistölle ja mielenrauhaa sinulle

Turvatekniikka – mitä kaikkea se sisältää ja mitä siitä täytyy tietää? Nykypäivän turvatekniikka sisältää monipuolisia ratkaisuja kiinteistön kokonaisvaltaisen turvallisuuden takaamiseksi. Monet eri järjestelmät sekä niiden monimutkaisuus voivat aiheuttaa kiinteistön omistajalle enemmän kysymyksiä kuin varsinaisia vastauksia. Tässä blogissa käsittelemme mitä kaikkea juuri sinun tulisi tietää turvatekniikasta.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia asioita:

  1. Mitä on turvatekniikka?
  2. Miksi on tärkeää huolehtia kiinteistön turvatekniikka kuntoon?
  3. Miksi turvatekniikasta huolehtiminen kannattaa jättää ammattilaiselle?
  4. Turvatekniikka järjestelmät
  5. Meiltä löydät parhaat turvatekniikkaratkaisut saman katon alta

Mitä on turvatekniikka?

Turvatekniikka kattaa erilaisia teknologioita ja järjestelmiä, jotka on suunniteltu suojaamaan kiinteistöäsi ja omaisuuttasi erilaisilta vaaroilta ja rikoksilta. Näihin järjestelmiin kuuluvat esimerkiksi kameravalvonta, rikosilmoitinjärjestelmät, palovaroittimet sekä kulunvalvonta. Lisäksi turvatekniikkaan kuuluvat tarpeen mukaan turvavalaistusjärjestelmät, hoitajakutsujärjestelmät sekä ovipuhelinjärjestelmät. Nämä järjestelmät toimivat yhdessä luoden kattavan turvaverkon, joka suojelee kiinteistöäsi ja henkilöstöä tehokkaasti.

Miksi on tärkeää huolehtia kiinteistön turvatekniikka kuntoon?

Kiinteistön asianmukainen turvatekniikka vähentää merkittävästi erilaisia kiinteistön riskejä, kuten murtoja, tulipaloja ja muita vaaratilanteita. Se lisää myös asukkaiden ja työntekijöiden turvallisuuden tunnetta. Turvatekniikka toimii lisäksi pelotteena ja vähentää näin rikosten riskiä. Hyvin suunniteltu turvajärjestelmä myös vähentää vahinkojen määrää, mikä voi pienentää vakuutusmaksuja.

Miksi turvatekniikasta huolehtiminen kannattaa jättää ammattilaiselle?

Kiinteistön turvallisuuden varmistaminen edellyttää kokonaisvaltaista suunnittelua, ei pelkkää laitteiden satunnaista hankintaa. Monesti esimerkiksi turvakameroita asennetaan ilman, että ymmärretään koko järjestelmän tarvetta. Tämä usein johtaa siihen, että esimerkiksi turvakamerat kuvaavat vääriä alueita tai kuvanlaatu ei ole tarpeeksi hyvä. Pelkkä kameran hankinta ei automaattisesti takaa turvallisuutta. Jos turvatekniikkaa ei suunnittele ja asenna alan ammattilainen, lopputuloksena on kasa hukkaan heitettyä rahaa. Pahimmassa tapauksessa väärään paikkaan kohdistettu kamera voi loukata toisen henkilön yksityisyyden suojaa, josta yritys on korvausvastuussa. Ammattilainen osaa kysyä oikeat kysymykset ja kartoittaa asiakkaan tarpeet kokonaisvaltaisesti. Heillä on myös ajantasainen tieto uusimmista teknologioista ja säädöksistä.

Turvatekniikkajärjestelmät

Kulunvalvontajärjestelmä

Kulunvalvontajärjestelmät valvovat ja rajoittavat henkilöiden pääsyä tiettyihin alueisiin ehkäisten ilkivaltaa ja rikoksia. Kulunvalvontaa voidaan tehdä erilaisilla teknisillä laitteilla. Liikkuminen valvotuista ovista ja kulkuväylistä tapahtuu yleensä kulkutunnisteiden ja lukijoiden avulla.

Rikosilmoitinjärjestelmä

Rikosilmoitinjärjestelmät suojaavat kiinteistöäsi. Ne havaitsevat ja ilmoittavat murtovarkaudet ja muut rikokset parhaimmillaan jo ennen kuin ne tapahtuvat. Rikosilmoitinjärjestelmät voivat sisältää liike-, magneetti-, savu-, kosteus- ja lasinrikkotunnistimia, jotka laukaisevat hälytyksen tarvittaessa.

Kameravalvontajärjestelmä

Kameravalvontajärjestelmä tarjoaa reaaliaikaisen ja tallennetun videon valvotuista alueista. Nykyaikaiset järjestelmät voivat sisältää korkearesoluutioisia kameroita, yökuvaustoimintoja ja etävalvontamahdollisuuksia.

Paloilmoitin- ja palovaroitinjärjestelmä

Paloilmoitin- ja palovaroitinjärjestelmät havaitsevat tulipalon merkit, kuten savun ja lämpötilan nousun, ja varoittavat asukkaita sekä hälyttävät pelastusviranomaiset paikalle. Ne ovat kriittisiä hätätilanteisiin reagoimisessa ja nopean avun takaamisessa.

Turvavalaistusjärjestelmä

Turvavalaistusjärjestelmä varmistaa, että tilat ovat hyvin valaistuja hätätilanteissa, kuten sähkökatkon tai tulipalon aikana. Tämä helpottaa evakuointia ja vähentää onnettomuusriskejä.

Hoitajakutsujärjestelmä

Hoitajakutsujärjestelmät ovat erityisen tärkeitä sairaaloissa ja hoitokodeissa. Ne mahdollistavat potilaiden ja asukkaiden nopean avunsaannin hätätilanteissa. Järjestelmän avulla potilaat ja hoitokodin asukkaat saavat yhteyden henkilökuntaan nopeasti.

Ovipuhelinjärjestelmä

Ovipuhelinjärjestelmät parantavat kiinteistöjen sisäänpääsyn hallintaa. Ne mahdollistavat vierailijoiden tunnistamisen ja kommunikoinnin jo ennen sisäänpääsyä kiinteistöön.

Turvatekniikkajärjestelmät tarjoavat monipuolisia ratkaisuja kiinteistösi ja henkilöiden suojelemiseksi. Niiden tärkeyttä ei voi liioitella. Ammattilaisten avulla varmistamme, että järjestelmät toimivat optimaalisesti. Wirmaxin eri turvatekniikkaratkaisut ovat integroitavissa toisiinsa.

Meiltä löydät parhaat turvatekniikkaratkaisut saman katon alta

Palvelun keskittäminen yhteen palveluntarjoajaan helpottaa kokonaisuuden hallintaa ja huoltoa. 

Varmista kiinteistösi turvallisuus Wirmaxin konserniin kuuluvan Ganen avulla. Tarjoamme kaikki turvatekniikan palvelut saman katon alta koko Suomessa. Meillä on oikeat asiantuntijat ja teknistä osaamista valita juuri sinun tarpeisiisi sopivat laitteet ja järjestelmät. Olemme laiteriippumattomia, joten voit valita tarpeisiisi juuri oikeanlaiset ratkaisut. Palvelumme kattaa kaiken suunnittelusta toimitukseen avaimet käteen -periaatteella. 

Ota yhteyttä ja laitetaan yhdessä kiinteistösi turvatekniikkaratkaisut kerralla kuntoon.

Tarjouspyyntölomake – Turva