Aurinkopaneelit asennettuna Wirmax Solarilta.

Aurinkopaneelien tuotto – Näin taloyhtiö saa parhaan hyödyn irti

Aurinkoenergian hyödyntäminen taloyhtiöissä on yleistynyt merkittävästi viime vuosina. Useassa taloyhtiössä pohditaan tälläkin hetkellä, että mikä on aurinkopaneelien tuotto ja kannattaako niiden hankinta? Aurinkopaneelit eivät ainoastaan pienennä energiakustannuksia, vaan myös vähentää sen hiilijalanjälkeä. Katso miten voimme auttaa juuri sinun taloyhtiötäsi aurinkopaneelien hankinnassa ja tuottojen optimoinnissa.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

  • Miten aurinkopaneelit tuottavat energiaa?
  • Aurinkopaneelien tuotto – vaikuttavat tekijät
  • Taloyhtiön säästää aurinkopaneelien tuoton avulla
  • Aurinkopaneelien asennus ja ylläpito taloyhtiössä
  • Aurinkopaneelien tuoton jakaminen taloyhtiön sisällä vaatii energiayhteisön perustamista
  • Aurinkopaneelien tuoton seuranta
  • Wirmax huolehtii aurinkopaneelit taloyhtiöön alusta loppuun saakka

Miten aurinkopaneelit tuottavat energiaa?

Aurinkopaneelit koostuvat monista pienistä kennoista, jotka keräävät auringon säteilyä ja muuntavat sen sähköksi. Taloyhtiöissä aurinkopaneelit asennetaan yleensä katolle, missä ne saavat mahdollisimman paljon auringonvaloa. Näin syntynyttä sähköä voidaan hyödyntää taloyhtiön yhteisten tilojen valaistuksessa ja muissa sähkölaitteissa, joka vähentää energiakustannuksia merkittävästi. Aurinkopaneelien tuotto Suomen kylmässä ilmastossa on kysymys, joka herättää huolta. Viimeaikaisten tietojen, mukaan tämä huoli on kuitenkin turha ja aurinkopaneelien hankinta Suomessa on kannattavaa.

Aurinkopaneelien tuotto – vaikuttavat tekijät

Aurinkopaneelien tuottoon vaikuttavat monet tekijät. Paneelien sijainti ja kallistuskulma ovat olennaisia tekijöitä. Paneelit tulisi asentaa siten, että ne saavat mahdollisimman paljon suoraa auringonvaloa. Varjostukset kuten puut, muut rakennukset tai antennit, voivat vähentää merkittävästi aurinkopaneelien tuottoa. Lisäksi sääolosuhteet, kuten pilvisyys ja lämpötila, vaikuttavat sähkön tuotantoon. Myös aurinkopaneelien puhtaus sekä talvella paneelien päällä oleva lumikerros vaikuttaa luonnollisesti siihen miten paljon aurinkopaneelit tuottavat sähköä.

Taloyhtiö säästää aurinkopaneelien tuoton avulla

Aurinkopaneelit voivat vähentää taloyhtiön energiakustannuksia merkittävästi. Sähkö, jota paneelit tuottavat, voidaan käyttää taloyhtiön yhteisiin tiloihin. Tämä puolestaa vähentää ostoenergian tarvetta merkittävästi. Investoinnin takaisinmaksuaika riippuu monista tekijöistä, kuten taloyhtiön energiankulutuksesta ja tuotetun sähkön määrästä ja asennuskustannuksista. Keskimäärin takaisinmaksuaika vaihtelee noin viidestä kahdeksaan vuoteen​.

Aurinkopaneelien asennus ja ylläpito taloyhtiössä

Aurinkopaneelien asennus taloyhtiöön on suoraviivainen ja vaivaton prosessi sinulle. Asennamme aurinkopaneelit kattavasti avaimet käteen -periaatteella, mikä sisältää kaikki vaiheet alkaen kohteen kartoituksesta aina valmiin järjestelmän käyttöönottoon. Koko prosessi kestää yleensä 2-4 viikkoa. Asennuksen jälkeen järjestelmä kytketään verkkoon, ja taloyhtiölle annetaan ohjeet pienvoimalan ostosopimuksen tekemiseksi sähköyhtiön kanssa.

Aurinkopaneelien tuoton jakaminen taloyhtiön sisällä vaatii energiayhteisön perustamista

Vuoden 2021 alussa voimaan tullut lakimuutos mahdollistaa taloyhtiöiden muodostaa energiayhteisöjä, jotka voivat hyödyntää aurinkopaneelien tuottamaa sähköä myös asunnoissa. Tämä tarkoittaa, että taloyhtiön tuottama sähkö voidaan jakaa suoraan asukkaiden kesken ilman ylimääräisiä siirtomaksuja. Energiayhteisön perustaminen vaatii yhtiökokouksen päätöksen ja sopimuksen paikallisen verkkoyhtiön kanssa. Tämä malli parantaa aurinkopaneelien tuoton taloudellista kannattavuutta entisestään​ myös taloyhtiön osakkaiden näkökulmasta katsottuna.

Aurinkopaneelien tuoton seuranta

Aurinkopaneelien tuoton seuranta on tärkeää tuoton maksimoimiseksi. Monet nykyaikaiset aurinkopaneelijärjestelmät sisältävät etäseurantajärjestelmiä, joiden avulla taloyhtiö voi seurata paneelien tuottoa reaaliajassa. Näiden järjestelmien avulla voidaan nopeasti tunnistaa ja korjata mahdolliset ongelmat, jotka voivat vaikuttaa tuottoon. Lisäksi säännöllinen huolto ja puhdistus varmistavat, että paneelit toimivat parhaalla mahdollisella teholla​.

Wirmax huolehtii aurinkopaneelit taloyhtiöön alusta loppuun saakka

Kun suunnittelet aurinkopaneelien hankintaa taloyhtiöön, projektin alkuvaiheet voivat tuntua haastavilta. Asiantuntijoiden apu on arvokasta koko prosessin ajan; he voivat auttaa arvioimaan kokonaiskustannukset ja säästömahdollisuudet sekä antaa tärkeää tietoa hankkeen etenemisestä. Meidän aurinkosähkön suunnittelupalvelumme avulla voit helposti kilpailuttaa tarjoukset ja saada asiantuntijan laatiman toteutussuunnitelman. Kun rahoitus ja suunnitelma ovat valmiit, valitaan luotettava toimittaja ja asennetaan paneelit. Koko projektin onnistuminen edellyttää tiivistä yhteistyötä taloyhtiön hallituksen, asukkaiden ja asiantuntijoiden välillä. Tämä tarkka suunnittelu ja toteutus varmistavat, että aurinkopaneelit tuovat merkittäviä säästöjä taloyhtiölle.

Tarjouspyyntölomake – Solar