Loisteputket led-valoiksi taloyhtiöissä ja kiinteistöissä Wirmaxin avulla.
|

Lakimuutos – loisteputkien kielto

Loisteputket poistuvat markkinoilta niiden sisältämän, ympäristölle vaarallisen elohopean takia. Erityisesti T5 ja T8 loisteputkien valmistuksesta halutaan eroon EU -alueella vuoden 2023 aikana. 24.8.2023 jälkeen niitä ei saa valmistaa lainkaan. 

Varastoissa olevat loisteputket saa yhä myydä ja asentaa, mutta niiden valmistus on jo päättynyt. Loisteputkista halutaan siirtyä energiaystävällisempään vaihtoehtoon – LED-valoihin.

Tämä artikkeli sisältää seuraavat aiheet:

  • Loisteputket poistuvat – LED -valoilla lukuisia hyötyjä 
  • LED-valojen käyttökohteet – Mihin ne sopivat?
  • Ympäristö kiittää – Kierrätä loisteputket oikein 
  • Loisteputkien vaihto LED-valoihin
  • Mitä muuta kannattaa huomioida, kun vaihdat loisteputket?
Loisteputket led-valoiksi toimistoissa, toimitiloissa.

Loisteputket poistuvat – LED -valoilla lukuisia hyötyjä 

Vaikka loisteputkia vielä olisi omissa varastoissa tallessa, tai onnistuisit niitä vielä kaupasta löytämään, ei niitä enää kannata asentaa taloudellisesta näkökulmasta tarkasteltuna.

LED -valot kuluttavat 50-70% vähemmän sähköä antaen saman valaistuksen. Lisäksi niiden käyttöikä on jopa tuplasti pitempi (30 000 tuntia, noin 10 vuotta)

LED-valoista on saatavana sopivat mallit kaikkien yleisimpien loisteputkien tilalle. Ne on helppo vaihtaa, niissä on korkea valotehokkuus ( jopa 120 lm/W) ja ne ovat erittäin kestävä lasirungon ansiosta. LED-valoissa on tyypilliesti suojaus  ylitehoa, ylikuumenemista ja oikosulkuja vastaan.

LED-valoja käyttäessä saat välittömästi täyden valotehon ilman välkkymistä, ja värin yhtenäisyys on myös erinomainen.

LED-valojen käyttökohteet – Mihin ne sopivat?

LED-valot soveltuvat moniin erilaisiin käyttökohteisiin tarjoten tehokasta valaistusta ja energiasäästöjä. Toimistoissa ne tuovat kirkkaan ja miellyttävän valaistuksen, samalla sähkönkulutusta vähentäen. 

Kauppakeskuksissa LEDit luovat houkuttelevan ympäristön energiatehokkaasti, ja teollisuudessa niiden kestävyys ja tehokkuus ovat hyödyllisiä suurissa tiloissa. Myös kodeissa LED-valot tarjoavat monipuolisen valaistusmahdollisuuden eri huoneisiin.

LED-valot korvaavat onnistuneesti loisteputkien paikan mm. kauppakeskuksissa, myymälöissä, parkkihalleissa, teollisuusrakennuksissa – ja muissa suurissakin tiloissa.

Vaihda kaikki loisteputket led-valoiksi nopeasti ja helposti, liikekiinteistöihin ja taloyhtiöihin.

Ympäristö kiittää – Kierrätä loisteputket oikein 

Loisteputkien poistuminen markkinoilta vaikuttaa merkittävästi ympäristöön, etenkin niiden sisältämän, vaarallisen elohopean vuoksi.
Niiden poistuminen luo tarpeen kestävämmille vaihtoehdoille.

LEDit tarjoavat useita ympäristöetuja, kuten alhaisemman energiankulutuksen ja pidemmän käyttöiän, mikä vähentää elektroniikkajätettä. Loisteputkien oikea hävittäminen ja kierrätys on myös keskeistä, sillä elohopean sisältö tekee niiden asianmukaisesta käsittelystä tärkeää ympäristön suojelemiseksi.

On tärkeää pakata loisteputket asianmukaisesti kuljetusta varten välttäen mahdollista rikkoutumista. Jos et ole varma, missä voit kierrättää loisteputkia, paikallinen jätehuolto tai kaupungin viranomaiset voivat tarjota tarkempia ohjeita ja neuvoja oikean kierrätyspaikan löytämiseksi.

Loisteputkien vaihto LED-valoihin

Valaistuksen vaihto kannattaa tehdä kerralla, jotta säästät huomattavasti vaihtokustannuksissa. Vaikka vaihto ei olisikaan pakollista, vaihtamalla loisteputket LEDeihin, on lopullisella hankinnalla vain 1,5 – 5 vuoden takaisinmaksuaika

On järkevää aloittaa valaistuksen uudistaminen ajoissa. Loisteputkien korvaaminen LEDeillä edellyttää ammattimaista toimintaa. Valaisimen vaihto on otettava huomioon yhteensopivuuden ja muiden valaisimen osien kunnon varmistamiseksi. 

Valitettavasti siirtyminen LED-putkiin ei aina suju mutkattomasti, sillä vanhat loisteputkivalaisimet saattavat olla kuluneita ja eri aikakausilta peräisin. Usein suositeltavaa on vaihtaa kaikki loisteputkivalaisimet LEDeiksi, mikä voi vähentää valaisimien lukumäärää, varmistaa pidemmän käyttöiän ja mahdollistaa suunnitella tilaan juuri sopivat energiatehokkaat valaisinratkaisut.

Kiinnostuitko tai haluatko tarjouksen? Ota yhteyttä!

Mitä muuta kannattaa huomioida, kun vaihdat loisteputket?

Kun tilaat meiltä ilmaisen kartoituksen, käydään läpi seuraavat asiat, jotka kannattaa huomioida samalla kertaa, kun valaistukseen tehdään muutenkin muutoksia:

  • Tarvitseeko valaisimia vaihtaa lamppujen ja loisteputkien lisäksi? Yleensä ei, mutta jos valaisimet ovat jo kellastuneet tai tyylinsä päässä, voidaan vaihto tehdä samalla kertaa.
  • Samalla kertaa voidaan asentaa älykäs valaistus, jolla säästetään kustannuksia entisestään. Valaistus voi olla päällä juuri siellä missä sitä tarvitaan ja vain kun sitä tarvitaan. 
  • Tarkastetaan tiloihin sopiva riittävä valaistus – voit parantaa tuottavuutta ja vähentää työtapaturmia sopivalla valaistuksella

Ollaan yhteydessä! Jätä tarjouspyyntö tai kartoituskäynti tästä!

Tarjouspyyntölomake – Wise