LVI-asennus ja huolto.
, ,

Energiatehokas lämminvesivaraaja saunaan tai mökille

Lämminvesivaraaja – Mitä siitä tulee tietää?

Millainen on energiatehokas lämminvesivaraaja, paljonko se maksaa ja kuinka pitkä sen käyttöikä on? Entä milloin se kannattaa sammuttaa?

Lue kaikki aiheesta, ja pyydä meiltä tarjous asennuksesta!

Tämä artikkeli sisältää seuraavat aiheet:

 • Energiatehokas lämminvesivaraaja
 • Lämminvesivaraajan varoventtiili – Mikä se on?
 • Lämminvesivaraajan käyttöikä
 • Lämminvesivaraaja saunaan
 • Pieni lämminvesivaraaja mökille
 • Lämminvesivaraajan hinta – Paljonko se maksaa?
 • Milloin lämminvesivaraaja kannattaa sammuttaa?
 • Lämminvesivaraajan asennus ammattitaidolla – Wirmax
Wirmax LVI-urakointi.

Energiatehokas Lämminvesivaraaja

Energiatehokas lämminvesivaraaja ei ainoastaan vähennä ympäristön kuormitusta, vaan myös säästää merkittävästi kotitalouden energiakuluissa. Valittaessa uutta on tärkeää kiinnittää huomiota energialuokkaan ja laitteen eristävyyteen. Nykyaikaiset mallit hyödyntävät edistynyttä teknologiaa, kuten vakio-lämpötilan ylläpitoa ja älykkäitä ohjausjärjestelmiä, jotka optimoivat energiankulutusta tarpeen mukaan.

Investoimalla energiatehokkaaseen lämminvesivaraajaan, voidaan nauttia pitkäaikaisista säästöistä, sillä parempi energiatehokkuus tarkoittaa pienempiä sähkölaskuja pitkällä aikavälillä. On myös tärkeää huomata, että valtion ja kuntien tarjoamat energiansäästöön liittyvät tukimuodot voivat auttaa kattamaan osan energiatehokkaan lämminvesivaraajan hankintakustannuksista, tehdessään siitä entistä houkuttelevamman vaihtoehdon.

Energiatehokkaan lämminvesivaraajan valinnalla ei ainoastaan edistetä kestävää kehitystä, vaan myös varmistetaan, että kotisi lämmitysjärjestelmä on taloudellinen ja ympäristöystävällinen.

Lämminvesivaraajan Varoventtiili – mikä se on?

Varoventtiili on keskeinen turvallisuuskomponentti, joka suojaa sekä laitetta että käyttäjiä mahdollisilta vaaratilanteilta.

Varoventtiili varmistaa, että lämminvesivaraajan sisällä oleva paine ei nouse vaaralliselle tasolle. Painetason noustessa liian korkeaksi venttiili avautuu automaattisesti, päästäen ylimääräisen paineen ja veden ulos, estäen siten laitteen ylipaineen ja mahdollisen räjähdysvaaran.

Säännöllinen varoventtiilin tarkastus ja huolto ovat välttämättömiä sen toimivuuden ja turvallisuuden varmistamiseksi. Huollon laiminlyönti voi johtaa vakaviin ongelmiin, kuten veden vuotamiseen tai jopa lämminvesivaraajan vaurioitumiseen. Siksi on suositeltavaa tarkastaa varoventtiili vähintään kerran vuodessa ja tarvittaessa vaihtaa se uuteen, varmistaen näin lämminvesivaraajan turvallisen ja tehokkaan toiminnan.

Lämminvesivaraajan Käyttöikä

Lämminvesivaraajan keskimääräinen käyttöikä vaihtelee tyypillisesti 10–15 vuoden välillä, riippuen laitteen laadusta, käytöstä ja säännöllisestä huollosta. Laadukkaan lämminvesivaraajan valinta ja oikeaoppinen asennus ovat avainasemassa pitkän käyttöiän takaamisessa.

Säännöllinen huolto, kuten kalkin poisto ja tiivisteiden tarkastus, auttavat ehkäisemään ennenaikaisia vikoja ja pidentämään laitteen elinikää. Lisäksi käyttäjän kannattaa seurata lämminvesivaraajan kuntoa ja reagoida mahdollisiin ongelmiin nopeasti – vuodot, äänet tai tehon lasku voivat olla merkkejä siitä, että varaajan korvaaminen uudella saattaa olla tarpeen.

Vanha lämminvesivaraaja voi aiheuttaa vaaratilanteita >>

Ennakoiva lähestymistapa ja asianmukainen ylläpito takaavat, että lämminvesivaraaja palvelee kotitaloutta tehokkaasti ja turvallisesti mahdollisimman pitkään.

LVI-asennus ja huolto.

LämminvesivaraajaN Hinta – pALJONKO SE MAKSAA?

Lämminvesivaraajan hinta vaihtelee laajasti riippuen laitteen koosta, tehosta, energiatehokkuudesta ja valmistajasta.

Perusmallien hinnat alkavat muutamasta sadasta eurosta, kun taas edistyneemmät, suuremman kapasiteetin ja paremman energiatehokkuuden tarjoavat mallit voivat maksaa useita tuhansia euroja.

Budjetin lisäksi on tärkeää ottaa huomioon käyttötarpeet: pienempi ja vähemmän tehokas varaaja voi riittää pienelle taloudelle, kun taas suuremmat kotitaloudet saattavat tarvita tehokkaampia ja kalliimpia malleja.

Myös asennuskustannukset on syytä huomioida kokonaishinnassa, sillä ne voivat vaihdella merkittävästi. Pitkällä aikavälillä energiatehokkaamman lämminvesivaraajan suurempi alkukustannus voi kuitenkin muodostua taloudellisesti kannattavammaksi sen tuomien säästöjen myötä. On suositeltavaa vertailla eri vaihtoehtoja ja ottaa huomioon sekä hankintahinta että arvioitu energiankulutus ja ylläpitokustannukset.

Lämmivesivaraajan asennus kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin kohteissa, joissa vanha tuote vaihdetaan uuteen.

Lämminvesivaraaja Saunaan

Valittaessa lämminvesivaraajaa saunaan on tärkeää huomioida tilan koko, vedenkulutus ja erityisesti laitteen turvallisuusominaisuudet. Saunatilan korkeamman lämpötilan ja kosteuden vuoksi on suositeltavaa valita varaaja, joka on suunniteltu kestämään näitä olosuhteita.

Myös energiatehokkuus ja veden lämmitysnopeus ovat avainasioita, joita kannattaa harkita varaajaa valittaessa. Oikein valittu ja asennettu lämminvesivaraaja tekee saunan käytöstä entistä nautinnollisempaa, tarjoten jatkuvan pääsyn lämpimään veteen ilman tarpeetonta odottelua.

PIENI Lämminvesivaraaja Mökille

Pieni lämminvesivaraaja on ihanteellinen ratkaisu pienempiin tiloihin tai kohteisiin, joissa vedenkäyttö on vähäistä. Tällaiset varaajat soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi yksiöihin, mökkeihin tai ulkorakennuksiin.

Pienen kokonsa ansiosta ne vievät vähemmän tilaa ja ovat usein myös energiatehokkaampia verrattuna suurempiin malleihin, sillä ne lämmittävät vain tarvittavan määrän vettä. Tämä pienentää sekä energiankulutusta että kustannuksia.

Lämminvesivaraajan hankinta mökille lisää mukavuutta ja käytännöllisyyttä, erityisesti jos mökkiä käytetään ympäri vuoden. Mökkikäytössä tärkeitä tekijöitä varaajan valinnassa ovat energialähde, koko ja säänkestävyys.

Jos mökki ei ole kytketty sähköverkkoon, voidaan harkita kaasu- tai puulämmitteistä varaajaa. Pienempi varaaja voi riittää, jos vedenkäyttö on satunnaista ja vähäistä. Talviasuttavissa mökeissä on huomioitava varaajan ja putkiston riittävä eristäminen pakkaselta. Myös varaajan sijoittelu on tärkeää, jotta se on suojassa ulkoisilta olosuhteilta ja helposti huollettavissa. Oikein valittu ja asennettu lämminvesivaraaja mökille takaa, että lämmin vesi on saatavilla tarvittaessa, lisäten mökkikokemuksen nautittavuutta.

lämminvesivaraaja asennus

Milloin Lämminvesivaraaja Kannattaa Sammuttaa

Lämminvesivaraajan sammuttaminen voi olla järkevää useissa tilanteissa, erityisesti kun talo on pidempään tyhjillään, esimerkiksi loman aikana.

Sammuttaminen estää turhan energiankulutuksen ja vähentää sähkölaskuja. On kuitenkin tärkeää huomioida, että lämminvesivaraajan uudelleen käynnistäminen kylmän jakson jälkeen voi vaatia lisää energiaa ja aikaa veden uudelleenlämmittämiseen.

Pidemmän poissaolon aikana varaajan sammuttaminen voi estää myös mahdolliset vuodot tai vauriot, jotka saattaisivat tapahtua käyttäjän ollessa poissa. Lyhyempien poissaolojen, kuten viikonlopun matkojen, aikana varaajan sammuttamisesta ei välttämättä ole merkittävää hyötyä, sillä energiansäästö olisi minimaalinen verrattuna lämmityksen uudelleenkäynnistyksestä aiheutuviin kustannuksiin. On suositeltavaa konsultoida asiantuntijaa sopivasta toimintatavasta oman lämminvesivaraajan ja käyttötilanteen mukaan.

Lämminvesivaraajan Asennus ammattitaidolla – WIRMAX

Lämminvesivaraajan asennus on tärkeä prosessi, joka vaatii huolellisuutta ja ammattitaitoa. Asennuksen tulee noudattaa voimassa olevia turvallisuusmääräyksiä ja valmistajan ohjeistusta. Virheellinen asennus voi johtaa tehottomuuteen, vaurioihin ja jopa vakaviin turvallisuusriskeihin. On erittäin suositeltavaa käyttää ammattilaista, joka osaa huomioida kaikki tarvittavat seikat, kuten vedenpaineen, putkiston sijoittelun ja mahdolliset lämmitysjärjestelmän erityisvaatimukset.

Meiltä voit tilata LVI-asentajan helposti suoraan netistä itse määrittelemänäsi ajankohtana. Ja asentaja tulee tuolloin paikalle kaikkien tarvittavien tarvikkeiden kera ja suorittaa työn ripeästi ja tehokkaasti, ilman yllätyksiä.

 • Valitse sopiva ajankohta, me hoidamme loput – Ole yhteydessä tai varaa asentaja verkkokaupastamme, toteutamme työn ennalta sovittuna aikana ja ilman yllätyksiä.
 • 24/7 LVI-huoltopäivystys – Putkirikko ei kysy aikaa, milloin se tapahtuu. Onneksi Wirmax on yhtä lähellä kuin lähin puhelin.
 • Kattavat palvelut saman katon alta – LVI-töiden lisäksi saat meiltä kätevästi saman katon alta muutkin huoltopalvelut, kuten sähkö-, automaatio-, turva-, sähköauton lataus– ja aurinkosähköpalvelut.
 • Huippuvarustellut huoltoautot, nykyaikaiset menetelmät – Ei turhaa ajelua ja hukkatunteja, työt tehdään tehokkaasti ja kerralla kuntoon.
 • Huolto- ja asennustyöhön keskittyneet asentajat – Tällä alalla monet toimijat tekevät LVI-huolto- ja asennustöitä urakoiden välissä, kun ehtivät. Meillä on huolto- ja asennustyön asentajat erikseen. Siksi tekeminen on tehokasta ja rutiininomaista

Ota yhteyttä tai täytä alla oleva lomake!

Tarjouspyyntölomake – Wise