Ouman - Wirmax - Kiinteistöautomaatio - Kuva generoitu tekoälyllä
, ,

Wirmax ja Ouman – Kotimaisella yhteistyöllä parhaat kiinteistöautomaatioratkaisut

Me Wirmaxilla haluamme tarjota asiakkaillemme aina mahdollisimman parhaat ratkaisut. Juuri siksi teemme yhteistyötä kotimaisen kiinteistöautomaatioon ja energiatehokkuuteen keskittyvän Oumanin kanssa. Ouman tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja, jotka optimoivat energiankulutusta ja parantavat kiinteistöjen toimivuutta sekä mukavuutta. Lue lisää ja selvitä, miten voit hyödyntää automaatiota kiinteistössäsi

Tässä blogissa käsitellään seuraavia aihealueita:

  • Tehokkuutta Oumanin automaatiolla – mitä kaikkea kiinteistöautomaatio tarkoittaa?
  • Miten Oumanin automaatioratkaisut toimivat käytännössä?
  • Ouman – automaatiota pitkälle tulevaisuuteen
  • Ouman – kotimainen konserni pitkällä historialla
  • Wirmax hyödyntää Oumanin automaatioratkaisuja

Tehokkuutta automaatiolla – mitä kaikkea kiinteistöautomaatio tarkoittaa?

Kiinteistöautomaatio viittaa järjestelmiin ja teknologioihin, jotka automatisoivat kiinteistön eri toimintoja, kuten lämmitystä, ilmanvaihtoa, valaistusta ja turvallisuutta. Automaation tarkoituksena on parantaa kiinteistösi energiatehokkuutta, mukavuutta ja turvallisuutta vähentäen samalla kustannuksia. Kiinteistöautomaatio mahdollistaa uusien ja olemassa olevien resurssien tehokkaamman käytön ja vähentää samalla ympäristövaikutuksia.

Automatisoidut järjestelmät voivat seurata reaaliaikaisesti esimerkiksi kiinteistösi energiankulutusta ja säätää sitä, mikä johtaa merkittäviin säästöihin kustannuksissa. Tämä on erityisen hyödyllistä suurissa rakennuksissa, joissa energiankulutuksen manuaalinen hallinta olisi tehotonta ja kallista.

Älykkäät valaistusjärjestelmät säätelevät valojen käyttöä automaattisesti huoneen käytön ja luonnonvalon määrän perusteella. Liiketunnistimet varmistavat, että valot syttyvät vain, kun huoneessa on ihmisiä, ja sammuvat automaattisesti tilan jäädessä tyhjäksi. Tämä vähentää turhaa energiankulutusta ja pidentää lamppujen käyttöikää. Lisäksi päivänvalosensorit voivat säätää keinovalaistusta täydentämään luonnonvaloa optimaalisesti, mikä parantaa työskentely- ja asuinolosuhteita.

Ilmanvaihtojärjestelmät seuraavat jatkuvasti sisäilman laatua, kosteustasoa ja lämpötilaa, ja ne säätävät ilmanvaihtoa automaattisesti näiden tietojen perusteella. Tämä varmistaa terveellisen ja miellyttävän sisäilman samalla vähentäen energian hukkaantumista. Esimerkiksi, kun järjestelmä havaitsee korkeita hiilidioksidipitoisuuksia tai lisääntynyttä kosteutta, se voi lisätä ilmanvaihtoa tarpeen mukaan. Tämä vähentää lämmityksen ja jäähdytyksen tarvetta, mikä johtaa merkittäviin energiansäästöihin. Integroitu ilmanvaihdon automaatio mahdollistaa myös sen synkronoinnin muiden järjestelmien, kuten lämmityksen ja valaistuksen, kanssa, mikä luo kokonaisvaltaisen ja tehokkaan energianhallinnan kiinteistöön.

Miten Oumanin automaatioratkaisut toimivat käytännössä

Parhaat automaatioratkaisut toimivat integroimalla erilaisia järjestelmiä yhdeksi yhtenäiseksi hallintajärjestelmäksi. Esimerkiksi rakennuksen lämmitysjärjestelmä, ilmanvaihto ja valaistus voidaan kaikki yhdistää yhteen automaatiojärjestelmään, joka säätää näitä toimintoja parhaan mahdollisen energiatehokkuuden saavuttamiseksi.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että järjestelmä voi esimerkiksi vähentää lämmitystä ja valaistusta huoneissa, joita ei käytetä, tai optimoida ilmanvaihdon toimintaa sääolosuhteiden mukaan. Nämä järjestelmät ovat käyttäjäystävällisiä ja ne voidaan helposti mukauttaa vastaamaan kunkin kiinteistön tarpeita.

Ouman – automaatiota pitkälle tulevaisuuteen

Kiinteistöautomaatio ja energiatehokkuus ovat tulevaisuuden kannalta erittäin lupaavia alueita. Teknologian kehittyessä automaatiojärjestelmistä tulee yhä älykkäämpiä ja tehokkaampia. Tämä mahdollistaa entistä suurempia säästöjä kiinteistön kustannuksissa sekä entistä ympäristöystävällisempiä ratkaisuja. Oumanin kaltaiset yritykset ovat eturintamassa kehittämässä näitä ratkaisuja ja tuomassa ne markkinoille.

Tulevaisuudessa kiinteistöautomaatio tulee olemaan yhä integroidumpi osa rakennusten hallintaa. Yrityksen jatkuva innovointi ja kehitystyö takaavat, että heidän ratkaisunsa pysyvät ajan tasalla ja vastaavat tulevaisuuden haasteisiin ja tarpeisiin.

Ouman – kotimainen konserni pitkällä historialla

Ouman on suomalainen konserni, joka on erikoistunut kiinteistöjen automaatioon ja energiatehokkuuteen. Lämmönsäädön edelläkävijän menestystarina alkoi 1980-luvun loppupuolella, kun yrityksen perustaja kehitti ensimmäisen lämmönsäätimen pientaloihin. Esimerkiksi Ouman Eh-800 on tuttu ja arvostettu kodin älykäs lämmönsäädin erityisesti omakotitalojen tarpeisiin. Sen keskeiset ominaisuudet ja hyödyt tekevät siitä erinomaisen valinnan niille, jotka haluavat parantaa kotinsa energiatehokkuutta ja asumismukavuutta. Pientalosäätimen menestys herätti laajaa huomiota, mikä johti yrityksen laajentamaan toimintaansa myös suurten kiinteistöjen järjestelmiin.

Wirmax hyödyntää Oumanin automaatioratkaisuja

Me Wirmaxilla hyödynnämme Oumanin huipputeknologiaa tarjotaksemme asiakkaillemme juuri heidän tarpeilleen räätälöityjä ratkaisuja. Wirmaxin asiantuntemus automaatiourakoinnista yhdistettynä Oumanin teknologisiin ratkaisuihin luo tehokkaan ja luotettavan palvelukokonaisuuden, joka tuo konkreettisia hyötyjä asiakkaillemme.

Ota yhteyttä ja räätälöidään juuri oikeanlainen kiinteistöautomaatioratkaisu sinun kiinteistöllesi.

Tarjouspyyntölomake – Automaatio