Sähköauton latausasema.
|

22kW sähköauton latausasema kotiin

22kW sähköauton latausasema kotiin voi olla hyvä sijoitus aktiiviselle autoilijalle. Sähköautojen yleistyessä yhä useammat autoilijat harkitsevat oman latausaseman hankkimista kotiinsa. Latausasemien teho ilmoittaa, kuinka nopeasti sähköautoa voidaan ladata. 

Lue, milloin 22kW latausasema kannattaa hankkia kotiin, ja mitä siitä tulee tietää.

22kW latausasema kotiin – Kannattaako se valita?

22 kW:n tehoiset latausasemat ovat yleistyneet kotikäytössä sähköautojen akkujen kokojen kasvaessa, ja yhä useampien autojen mahdollistaessa nopeamman lataustehon. 

11 kW latausasema on kotikäyttöön yleensä riittävä, mutta 22 kW latausteho tarjoaa joustoa arkeen sellaisille, jotka sitä tarvitsevat, ja joiden kodin sähköliittymä mahdollistaa sen tehokkaan hyödyntämisen.

Jos lataat autoasi lähinnä öisin tai muuten pitkiä aikoja putkeen, 11kW riittää todennäköisesti hyvin. Jos taas autoilet enemmän, ja haluat varmistaa, ettei autosi akku tyhjene ennen tärkeitä menoja, 22kW lataustehoon kannattaa panostaa. 

Kun pohdit parasta vaihtoehtoa oman kotisi latausasemaksi, kannattaa vertailla eri vaihtoehtoja ja miettiä omia tarpeitasi tarkkaan.

Tutustu kattavaan latausasemien vertailuumme täältä >>

22kW sähköauton latausasema kotiin – Mitä siitä tulee tietää?

22 kW latausasema edellyttää hieman suurempia sulakkeita, hieman suurempaa kodin sähköliittymää tai kuormanhallintaa, ja hieman tehokkampaa voimavirtakaapelia. 

Monet 11 kW latausasemat mahdollistavat myös 22 kW lataustehon. Lisähintaa 22 kW latausteho -valmiudelta saattaa syntyä kohteesta riippuen noin 200 – 300 euroa.

Muista tutustua sähköautosi ominaisuuksiin sekä pyytää meidät kartoituskäynnille, jos et ole varma siitä, millainen latausasema sinun kotiisi on mahdollista ja kannattavinta asentaa. 

Lue myös: Sähköauton latausasema kotiin – Mitä ottaa huomioon?

Innohome Charlie-C sähköauton latausasema asennettuna.
22kw latausasema kotiin

Latausaseman asennus kotiin – Miten asennus tai tilaus etenee?

Kun haluat kotiisi 11kW latausaseman, ole meihin yhteydessä. Asennus etenee näin:

  1. Pyydä tarjous meiltä tai tee tilaus suoraan verkkokaupasta.
  2. Asiantuntijamme varmistaa laitteiston yhteensopivuuden ja kustannustehokkaimman ratkaisun sinun tarpeisiisi. Samalla sovitaan asennuspäivä.
  3. Asennuspäivänä kokeneet asentajamme asentavat latausaseman yhdessä sovittuun paikkaan. Asennus onnistuu yhdessä työpäivässä.
  4. Laitteisto on heti käyttövalmis!

Ennen sähköautonlatausaseman asentamista on hyvä suorittaa sähköautonlatausinfran kartoitus, jossa käydään läpi edellytykset ja vaihtoehdot latausratkaisujen toteuttamiseksi. Suoritamme sähköautonlatausaseman kartoituksia niin omakotitaloissa kuin isommissakin kiinteistöissä. 

Sähköauton lataus halvalla pörssisähköllä tai aurinkopaneeleilla

Sähkön hinta vaihtelee valtavasti, vaikka sähkön keskihinta olisikin yleensä kohtuullisella tasolla. Väistämättäkin tulee pohtineeksi, voiko latausajan kohdistaa halvoille tunneille. Käytännössä useimpien tarpeet ratkaistaan halvalla kellokytkimellä, sähköauton tai laturin oman sovelluksen kautta (esim. ajastamalla lataus aamuyölle). 

Lisäoptimointia voi saavuttaa jos sähköauton latausasemassa löytyy OCPP -rajapinta tai omat DLB -ohjaimet, joiden avulla lataustehoa voidaan säätää esim. aurinkovoimalan tuotannon mukaan tai halvimmille tunneille. Näistä kannattaa olla meihin rohkeasti yhteydessä, jos asia kiinnostaa!

22kW latausaseman hinta – Mitä se maksaa?

Yksi olennaisimmista seikoista sähköauton latausasemaa kotiin hankkiessa, on sen hinta. 22kW latausaseman hinta voi vaihdella merkittävästi riippuen valmistajasta, ominaisuuksista ja asennusvaatimuksista. 

Yleisesti ottaen 11 kW latausasemat ovat usein edullisempia kuin tehokkaammat 22kW latausasemat. Hintaan voi vaikuttaa myös latausaseman merkki ja laatu. On tärkeää tehdä huolellinen vertailu eri vaihtoehtojen välillä ja ottaa huomioon myös asennuskustannukset, jotka voivat vaihdella kodin sähköjärjestelmän tilanteen mukaan.

Tehokkaan latausaseman kotiin hankkiminen on sijoitus, joka kannattaa tehdä, jotta autoilusi on sujuvaa, vaivatonta ja mukavaa.

Pyydä meiltä tarjous asennuksesta täyttämällä alla oleva lomake, tai ottamalla yhteyttä!

Tarjouspyyntölomake – Sähkö