Aurinkopaneelit omakotitaloon, mökille, kiinteistöihin.

Aurinkopaneeli invertteri

Mikä on invertteri?

Aurinkopaneeleille soveltuva invertteri on laite, joka muuntaa aurinkopaneelien tuottaman tasasähkön (DC) vaihtovirraksi (AC), jolloin sitä voi hyödyntää kotitaloudessa. Lisäksi invertteri valvoo aurinkopaneelikentän ja sähköverkon tilaa, ja tarvittaessa lopettaa tuotannon tai lakkaa syöttämästä sähköä verkkoon. 

Aiempina vuosina on ollut paljon 1-vaihe inverttereitä, eli ne tuottavat sähköä yhteen vaiheeseen, jolloin sitä voi hyödyntää osassa kotitaloutta (mutta ei kaikessa). Nykyään yleisimmin asennetaan 3-vaihe inverttereitä, jolloin niiden tuottamaa sähköä voi hyödyntää koko kotitaloudessa. Tämäkin on parantanut aurinkovoimaloiden käytettävyyttä ja järkevyyttä vuosien varrella.

Oikean tehoinen invertteri aurinkopaneeleille

  • Invertterin nimellisteho (esim. 6 kW tai 10 kW) kuvastaa tyypillisesti sen maksimitehoja, jota enempää invertteri ei tuota. 
  • Yleensä inverttereihin voi kytkeä 20-50 % enemmän tehoja paneelikentästä kuin invertterin nimellisteho antaa myöten, mutta tällöin myös osa tuotannosta voi mennä hukkaan, tai rajatapauksissa invertterin elinkaari voi lyhentyä.

Tarvitsetko apua aurinkovoimalan suunnitteluun tai materiaalien hankintaan? Ota yhteyttä!

Aurinkopaneelit Wirmax Solarilta.

Mikä invertteri aurinkopaneeleille kannattaa valita?

Markkinoilla on tarjolla länsimaisia inverttereitä ja kiinalaisia inverttereitä. Länsimaiset invertterit ovat tyypillisesti hieman kalliimpia, mutta niihin on myös yleensä paremmat rajapinnat muuta talotekniikkaa ajatellen. Niissä voi olla myös uskottavampi tietoturva tai takuut. Länsimaisia inverttereitä ovat Suomessa tyypillisesti mm. Fronius, SMA, Solar Edge, Kaco.

Kiinalaiset invertterit tuottavat lähtökohtaisesti samalla tavalla sähköä, niissä on vastaavat takuut ja niissä on myös huokeampi hinta. Näitä ovat tyypillisesti mm. Sofar Solar, Growatt, Huawei, Solis. Niitä asennetaan Suomessa tällä hetkellä eniten huokeamman hinnan ja materiaalien riittävyyden vuoksi.

Lisäksi voit kiinnittää huomiota haluatko Hybridi-invertterin jo hankintavaiheessa. Joudut yleensä maksamaan tästä joitakin satasia enemmän hankinnan yhteydessä, mutta silloin invertterissä on akustovalmius tulevaisuutta ajatellen, ja mahdollisesti myös kyky suojautua sähkökatkoilta. Sähkökatkoilta suojautuminen edellyttää erillistä verkonerotuslaitteistoa.

Tutustu Wirmax Solarin aurinkopaneelipalveluihin lisää!

pyydä tarjous aurinkopaneeleista

Onko kysyttävää tai haluatko tarjouksen? Ota yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Tarjouspyyntölomake – Solar