Aurinkopaneelit omakotitaloon, mökille, kiinteistöihin.

Oletko pohtinut aurinkopaneelien hankkimista rivitaloon? Aurinkoenergia on ympäristöystävällinen ja kustannustehokas tapa pienentää sähkölaskuasi rivitalossa.

Jos haluat aurinkopaneelit rivitaloon kestävillä materiaaleilla ja laadukkaalla asennuksella, kannattaa olla Wirmax Solariin yhteydessä!

Milloin aurinkopaneelit kannattaa hankkia rivitaloon?

Rivitaloon asennettavat aurinkopaneelit poikkeavat omakotitaloon asennettavista aurinkopaneeleista kahdella tavalla:

 1. Luultavasti tarvitset muilta asukkailta luvan toteutukselle
 2. Jokaiselle asukkaalle voi asentaa oman aurinkovoimalan, jos asuntojen oma kulutus on riittävän suuri tai vaihtoehtoisesti voi olla myös mahdollista asentaa yksi isompi yhteinen voimala.

Se, kannattaako jokaisella olla oma voimala vai yksi yhteinen, riippuu monesta seikasta:

 • Onko kattopinta-alaa riittävästi yhteiselle voimalalle?
 • Mihin yksi isompi invertteri asennetaan? Onko johdotukset helppo vetää paneelikentältä invertterille ja päämittarille?
 • Kannattaako ja voiko kohteeseen perustaa energiayhteisön, jolla voidaan jyvittää ylijäämätuotanto asukkaille esim. asuinpinta-alan suhteissa sen sijaan, että se myydään verkkoon?
 • Haluavatko kaikki osallistua hankintaan? Jos eivät, onko yksittäisellä asukkaalla esim. yli 7000 kWh vuosikulutus, jonka jälkeen oman voimalan hankinta voi olla taloudellisesti järkevää?

Aurinkopaneeleilla saat parhaimmillaan 6-9 vuoden takaisinmaksuajan nykyisilläkin sähkön hinnoilla, erityisesti rivitaloissa, joissa kaikki asukkaat haluavat aurinkovoimalan.

Meiltä saat ilmaisen kartoituksen parhaasta toteutuksesta sekä kannattavuuslaskelman.

Aurinkopaneeleista kaikki hyöty irti talotekniikalla.

Energiayhteisön avulla aurinkopaneeleista lisäsäästöä

Jos kohteeseen on mahdollista perustaa yksi isompi yhteinen aurinkovoimala, voi tällä saada merkittävää säästöä hankintahinnassa. Käytännössä sähkötöiden suhteellinen määrä pienenee, ja invertterin tehojen kasvattaminen ei välttämättä nosta invertterin hintaa merkittävästi. Voimala kytketään pääkeskukseen, ja se pienentää ensisijaisesti kiinteistön yhteistä kulutusta. Normaalisti ylituotanto menisi verkkoon myyntiin SPOT-hinnalla, mutta energiayhteisön avulla loput tuotannosta voidaan kohdentaa rivitalon asukkaille asuinpinta-alan tai osakkeiden suhteessa. Näin kaikki hyötyvät oikeudenmukaisella tavalla hankinnasta, ja voimalan hankintahintaa saadaan painettua alas.

Energiayhteisön perustaminen ei ole vaikeaa, ja se on ilmaista. Autamme tässä prosessissa mielellämme!

Kannattaako aurinkopaneelien hankintaa rivitaloon siirtää?

Aurinkopaneeleita asennetaan paljon, ja moni pohtii tulevatko hinnat alas seuraavina kuukausina. Myös teknologia kehittyy jatkuvasti. Wirmax Solarilla seuraamme jatkuvasti materiaalien hintakehitystä ja markkinoille saapuvaa teknologiaa. Olemme tehneet seuraavia havaintoja:

 • Viimeisen 20 vuoden aikana materiaalien hinnat suhteessa tehoihin ovat tulleet alas 90 %
 • Paneelien tehot kasvavat noin 5 % vuosittain
 • Syksyllä 2022 materiaalien hinnat nousivat keväästä 20-30 %, mutta hinnat ovat palautuneet normaalille tasolle
 • Kova kysyntä todennäköisesti ylläpitää nykyistä hinta-tasoa
 • Mitä “uudempaa teknologiaa” asiakas haluaa, sitä enemmän hän joutuu siitä maksamaan suhteessa voimalan tehoon.
 • Isot läpimurrot aurinkopaneeliteknologiassa ja niiden saapuminen kuluttajille vie ainakin 5-10 vuotta.

Eli: Vaikka joka vuosi saat tällä hetkellä samalla hinnalla joko hieman tehokkaamman voimalan tai vähän uudempaa teknologiaa, ei merkittäviä läpimurtoja ole näköpiirissä. Ja viivyttämällä hankintaa et saa myöskään voimalan tuomaa jatkuvaa säästöä. Voimalan tuoma säästö ylittää merkittävästi teknologian kehityksen.

Jos etsit luotettavaa toimittajaa, jonka kanssa saat juuri tällä hetkellä parhaan mahdollisen ratkaisun kotiisi, ota yhteyttä Wirmax Solariin! Wirmaxilla on yli 15 vuoden kokemus sähköurakoinnista ja olemme asentaneet yli 400 voimalaa.

Ollaan yhteydessä!

Tutustu Wirmax Solarin aurinkopaneelipalveluihin lisää!

pyydä tarjous aurinkopaneeleista

Onko kysyttävää tai haluatko tarjouksen? Ota yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Tarjouspyyntölomake – Solar