Hybridi-lämmitys: kaukolämpö ja ilma-vesilämpöpumppu. Maalämpö kerrostaloon
Text Link

Kaukolämpökeskus omakotitaloon

Kaukolämpökeskus omakotitaloon hankintalistalla?

Omakotitalon kaukolämpökeskuksen uusiminen voi tuntua työläältä ja kalliilta prosessilta, mutta oikean ammattilaisen kanssa se voi olla myös kustannustehokasta ja vaivatonta.

Kaukolämpö on nykyaikainen ja ympäristöystävällinen lämmitysratkaisu, joka tuo luotettavasti ja huolettomasti lämpöä kotitalouksille, taloyhtiöille ja teollisuuskohteille.

Lue, mitä kaukolämpö oikeastaan on, mitä kaukolämpökeskuksen uusimisesta omakotitaloon tulee tietää, ja pyydä meiltä tarjous!

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

 • Mikä on kaukolämpökeskus?
 • Kaukolämpökeskus omakotitaloon
 • Kaukolämpökeskus omakotitaloon – mitä etuja se tuo?
 • Milloin kaukolämpökeskus pitää uusia?
 • Kaukolämpökeskus omakotitaloon hinta – Paljonko se maksaa?
 • Kaukolämpökeskuksen uusimiset ja huollot wirmaxilta
Kaukolämpökeskus omakotitaloon.

Mikä on kaukolämpökeskus?

Kaukolämpökeskus on keskeinen osa kaukolämpöjärjestelmää, joka toimittaa lämpöä useille kiinteistöille, kuten omakotitaloille, kerrostaloille ja liikekiinteistöille, lämpimän veden muodossa. Kaukolämmön tuotanto tapahtuu yleensä keskitetyissä lämpövoimaloissa, jotka hyödyntävät erilaisia energialähteitä – kuten fossiilisia polttoaineita, bioenergiaa tai jätteenpolttoteknologiaa – lämmön tuottamiseen. Tämä lämpö siirretään sitten kaukolämpöverkon kautta kuluttajille.

Kaukolämpökeskus koostuu useista komponenteista, jotka varmistavat lämmön tehokkaan siirron ja jakelun:

 • Lämmönsiirrin: Laitteisto, joka siirtää lämpöenergian kaukolämpöverkosta kiinteistön lämmitysjärjestelmään ilman, että nesteet sekoittuvat.
 • Säätölaitteet: Varmistavat lämmön tasaisen jakautumisen ja lämpötilan säätelyn kiinteistön tarpeiden mukaan.
 • Pumput: Liikuttavat lämmintä vettä lämmitysjärjestelmän läpi ja takaisin kaukolämpöverkkoon.
 • Laajenemissäiliö: Kompensoida lämmitysjärjestelmän paineen ja tilavuuden muutoksia lämpötilan vaihteluiden myötä.

Kaukolämpökeskus omakotitaloon

Kaukolämpökeskus omakotitalossa koostuu lämmönvaihtimesta, joka siirtää kaukolämpöverkosta tulevan lämmön talon lämmitysjärjestelmään. Lämmönvaihtimen kautta kulkeva kuuma vesi luovuttaa lämpönsä talon vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään tai käyttöveteen ilman, että verkoston ja talon vedet sekoittuvat. Järjestelmän tehokkuuden varmistaa säätölaitteisto, joka hallinnoi lämpötilaa talon eri tiloissa tarpeen mukaan.

Kaukolämmön tuotanto kaukolämpökeskuksessa on huomattavasti energiatehokkaampaa verrattuna yksittäisiin lämmitysratkaisuihin. Lisäksi kaukolämpökeskukset tarjoavat kestävämmän vaihtoehdon lämmitykselle, erityisesti kun ne käyttävät uusiutuvia energialähteitä tai hyödyntävät jätelämpöä.

Kaukolämpökeskus omakotitaloon.

Kaukolämpökeskus omakotitaloon – mitä etuja se tuo?

Kaukolämpökeskus omakotitalossa tarjoaa monia etuja, jotka tekevät siitä yhä suositumman lämmitysratkaisun:

 • Energiatehokkuus: Kaukolämpö on yksi markkinoiden tehokkaimmista lämmitysmuodoista. Sen hyvä hyötysuhde vähentää energiankulutusta ja lämmityskustannuksia.
 • Ympäristöystävällisyys: Kaukolämmön tuotannossa hyödynnetään yhä enemmän uusiutuvia energialähteitä, mikä vähentää päästöjä ja tukee kestävää kehitystä.
 • Huoltovapaus: Kaukolämpö on huoleton valinta, sillä se minimoi käyttäjän tarpeen huoltaa lämmitysjärjestelmää. Säännölliset tarkastukset ja huollot varmistetaan palveluntarjoajan toimesta.
 • Toimitusvarmuus: Kaukolämpö on luotettava lämmitysratkaisu, joka takaa jatkuvan lämpöenergian toimituksen riippumatta sääolosuhteista.

  Lue, mikä on hybridilämmitys >>

Milloin Kaukolämpökeskus pitää uusia?

Kaukolämpökeskuksen uusimistarve riippuu useista tekijöistä, kuten laitteiston iästä, käytön intensiteetistä ja ylläpidon laadusta. Yleisesti ottaen kaukolämpökeskuksen suositellaan vaihtavan noin 20–25 vuoden välein. Tämä aikaväli tarjoaa hyvän suuntaa-antavan keston, jonka jälkeen laitteiston tehokkuus saattaa alkaa heiketä ja ylläpitokustannukset kasvaa.

On tärkeää tarkkailla merkkejä, jotka viittaavat siihen, että kaukolämpökeskus saattaa tarvita uusimista ennen suositeltua aikaväliä:

 • Tehokkuuden lasku: Laitteiston vanhetessa sen tehokkuus saattaa heikentyä, mikä näkyy suoraan kasvavina lämmityskustannuksina.
 • Toistuvat huollot ja korjaukset: Jos kaukolämpökeskus vaatii toistuvasti huoltoa tai korjauksia, voi olla taloudellisesti järkevämpää uusia koko järjestelmä.
 • Osien saatavuusongelmat: Vanhempien laitteistojen varaosat voivat olla vaikeasti saatavilla tai niiden hinnat voivat nousta, mikä tekee korjauksista kalliita ja hankalia.
 • Energiatehokkuusnormien muutokset: Nykyaikaiset kaukolämpökeskukset ovat usein energiatehokkaampia ja saattavat täyttää uudet, tiukemmat ympäristövaatimukset.
Wirmax LVI-urakointi.

Kaukolämpökeskus omakotitaloon hinta – PALJONKO SE MAKSAA?

Kaukolämpökeskuksen asennuksen kokonaiskustannukset voivat vaihdella useiden tekijöiden mukaan, kuten asennettavan laitteiston tyypistä, talon koosta ja lämmitysjärjestelmän vaatimuksista.

Me Wirmaxilla tarjoaa kaukolämpökeskuksen asennuksen omakotitaloihin alkaen 6450 € (sisältäen alv). Asennamme kaukolämpökeskuksen omakotitaloosi avaimet käteen -periaatteella, sekä huolehdimme jatkossa sen säännöllisestä huollosta.

Opastamme sinua käyttöönotossa, ja huolehdimme siitä, että sinun ei tarvitse murehtia mistään! Asennustöille ja tarvikkeille annamme aina 2 vuoden takuun, ja kaukolämpösiirtimille 5 vuoden valmistajan takuun kotimaan kaukolämpökäytössä.

Lue lisää kaukolämpökeskuksen asentamisesta omakotitaloon >>

Kaukolämpökeskuksen hankinta omakotitaloon on merkittävä investointi, mutta sen tuoma mukavuus, energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys tarjoavat pitkäaikaista säästöä ja mielenrauhaa. Hinta-laatusuhde, huoltovapaus ja toimitusvarmuus tekevät kaukolämmöstä houkuttelevan vaihtoehdon monille kotitalouksille, ja

Wirmax-rahoituksen avulla voit maksaa myös osissa.

kaukolämpökeskuksen uusimiset ja huollot wirmaxilta

Jos kaukolämpökeskuksen uusiminen omakotitaloosi on ajankohtaista, olet oikeassa paikassa!

Me Wirmaxilla asennamme kaukolämpökeskuksen avaimet käteen -periaatteella. Lue lisää täältä >>

Hintaamme sisältyy koko kaukolämpökeskuksen tekniikan uusiminen:

 • urakoitsijakuvien hyväksyttäminen energialaitoksella
 • laitteen mitoitus ja vastuu sen riittävyydestä
 • kaukolämmön urakoitsijasuunnitelmien tekeminen
 • vanhan laitteen purku, pois vienti ja jätemaksu
 • uuden lämmönjakolaitteen asennus ja putkityöt eristyksineen
 • sähkötyöt ja sähkötarvikkeet
 • säätölaitteiden viritys
 • kytkentäkaavio lämmönjakohuoneen seinälle
 • paisunta-astia
 • lämmönmyyjän tarkastukset
 • käyttönopastus, loppukatselmus ja luovutusmateriaalit

Lisäksi Wirmax Wise.palvelumme tarjoaa kaikki ratkaisut vihreään siirtymään yhdellä ainoalla sopimuksella. Lähtökohtamme on aina, että vastike ei missään tilanteessa nouse.

Meiltä saat koko paketin: sähköauton latauksen, aurinkosähkön, lämpöpumput, lämmöntalteenoton, maalämmön, automaation, optimoinnin ja etävalvonnan. Meillä on näihin kaikkiin osa-alueisiin kattava osaaminen. Tutustu Wirmax Wiseen, ja aloita vihreä siirtymä helposti!

Tarjouspyyntölomake – Wise