Loisteputket led-valoiksi toimistoissa, toimitiloissa.
|

Kauppakeskuksen valaistus – helppoa säästöä LED -valoilla

Kauppakeskuksen valaistus mietinnässä?

Loisteputket poistuvat markkinoilta niiden sisältämän, ympäristölle vaarallisen elohopean takia. Erityisesti T5 ja T8 loisteputkien valmistuksesta halutaan eroon EU -alueella vuoden 2023 aikana. 24.8.2023 jälkeen niitä ei saa valmistaa lainkaan. 

Varastoissa olevat loisteputket saa yhä myydä ja asentaa, mutta niiden valmistus on jo päättynyt. Loisteputkista halutaan siirtyä energiaystävällisempään vaihtoehtoon – LED-valoihin.

Lue, miten ja miksi LED-valot toimivat hyvin kauppakeskuksen valaistuksessa.

Tämä artikkeli sisältää seuraavat aiheet:

  • Led-valot kauppakeskuksiin – Miksi se kannattaa?
  • Kauppakeskusvalaistus kuntoon led-valoilla
  • Loisteputkien vaihtaminen LED-valoihin
  • Mitä muuta kannattaa huomioida kun vaihdat loisteputket?
Vaihda loisteputket led-valoiksi Wirmaxin avulla helposti ja nopeasti.

Led-valot kauppakeskuksiin – Miksi se kannattaa?

LED-valot ovat saaneet vahvan jalansijan kauppakeskusten valaistuksessa useista syistä, joita ovat:

Energiatehokkuus: Kauppakeskukset ovat suuria tiloja, ja LED-valot tarjoavat merkittävää energiansäästöä verrattuna perinteisiin valaistusratkaisuihin. Niiden alhainen energiankulutus auttaa vähentämään käyttökustannuksia huomattavasti.

Pitkä käyttöikä: LED-valojen pidempi käyttöikä verrattuna perinteisiin valaisimiin vähentää ylläpitokustannuksia. Kauppakeskukset ovat usein avoinna pitkiä aikoja päivittäin, joten pitkäikäiset valot vähentävät tarvetta jatkuville vaihdoille.

Monipuolisuus: LED-valot tarjoavat monia erilaisia valaistusmahdollisuuksia. Ne voivat tarjota kirkasta ja luonnollista valoa eri väreissä ja sävyissä, mikä on tärkeää luomaan houkuttelevaa ympäristöä kauppakeskuksille.

Ympäristöystävällisyys: LED-valot ovat ympäristöystävällisiä, sillä ne eivät sisällä elohopeaa tai muita haitallisia aineita, joita perinteiset valot voivat sisältää. Tämä tekee niistä turvallisempia käyttää ja hävittää.

Ohjelmoitavuus ja älykkyys: LED-valoja voidaan ohjelmoida eri kirkkaustasoihin ja väreihin. Tämä mahdollistaa esimerkiksi valaistuksen säätämisen eri vuorokaudenaikoina tai erityistapahtumien yhteydessä, mikä luo muunneltavuutta ja houkuttelevuutta kauppakeskuksissa.Asennuksen helppous: LED-valojen asentaminen ja integroiminen olemassa oleviin valaisinjärjestelmiin on suhteellisen helppoa. Ne ovat usein yhteensopivia vanhojen valaistusjärjestelmien kanssa, mikä helpottaa päivitysprosessia.

Lue, miksi LED-valot toimivat hyvin myös myymälän valaistuksessa >>

kauppakeskusvalaistus kuntoon led-valoilla

Loisteputkien poistumisen myötä niitä on jo alettu korvata LED-valoilla. Vaikka loisteputkia vielä olisikin saatavilla, niitä ei kannata enää asentaa kauppakeskuksiin. 

LED -valot kuluttavat 50-70% vähemmän sähköä antaen saman valaistuksen, ja niiden käyttöikä on jopa tuplasti pitempi (30 000 tuntia, noin 10 vuotta.

LED-valoista on saatavana sopivat mallit kaikkien yleisimpien loisteputkien tilalle. Ne on helppo vaihtaa, niissä on korkea valotehokkuus ( jopa 120 lm/W) ja ne ovat erittäin kestävä lasirungon ansiosta. LED-valoissa on tyypillisesti suojaus ylitehoa, ylikuumenemista ja oikosulkuja vastaan.

LED-valoja käyttäessä saat välittömästi täyden valotehon ilman välkkymistä, ja värin yhtenäisyys on myös erinomainen.

Valaistuksen vaihto kannattaa tehdä kerralla, säästät huomattavasti vaihtokustannuksissa. Vaikka vaihto ei olisikaan edessä, vaihtamalla loisteputket LEDeihin, on lopullisella hankinnalla vain 1,5 – 5 vuoden takaisinmaksuaika

Kiinnostuitko tai haluatko tarjouksen? Ota yhteyttä!

Vaihda kaikki loisteputket led-valoiksi nopeasti ja helposti, liikekiinteistöihin ja taloyhtiöihin.

Loisteputkien vaihtaminen LED-valoihin

Valaistuksen vaihto kannattaa tehdä kerralla, jotta säästät huomattavasti vaihtokustannuksissa. Vaikka vaihto ei olisikaan pakollista, vaihtamalla loisteputket LEDeihin, on lopullisella hankinnalla vain 1,5 – 5 vuoden takaisinmaksuaika

On järkevää aloittaa valaistuksen uudistaminen ajoissa. Loisteputkien korvaaminen LEDeillä edellyttää ammattimaista toimintaa. Valaisimen vaihto on otettava huomioon yhteensopivuuden ja muiden valaisimen osien kunnon varmistamiseksi. 

Valitettavasti siirtyminen LED-putkiin ei aina suju mutkattomasti, sillä vanhat loisteputkivalaisimet saattavat olla kuluneita ja eri aikakausilta peräisin. Usein suositeltavaa on vaihtaa kaikki loisteputkivalaisimet LEDeiksi, mikä voi vähentää valaisimien lukumäärää, varmistaa pidemmän käyttöiän ja mahdollistaa suunnitella tilaan juuri sopivat energiatehokkaat valaisinratkaisut.

Kiinnostuitko tai haluatko tarjouksen? Ota yhteyttä!

Mitä muuta kannattaa huomioida kun vaihdat loisteputket?

Kun tilaat meiltä ilmaisen kartoituksen, käydään läpi seuraavat asiat, jotka kannattaa huomioida samalla kertaa, kun valaistukseen tehdään muutenkin muutoksia:

  • Tarvitseeko valaisimia vaihtaa lamppujen ja loisteputkien lisäksi? Yleensä ei, mutta jos valaisimet ovat jo kellastuneet tai tyylinsä päässä, voidaan vaihto tehdä samalla kertaa.
  • Samalla kertaa voidaan asentaa älykäs valaistus, jolla säästetään kustannuksia entisestään. Valaistus voi olla päällä juuri siellä missä sitä tarvitaan ja vain kun sitä tarvitaan. 
  • Tarkastetaan tiloihin sopiva riittävä valaistus – voit parantaa tuottavuutta ja vähentää työtapaturmia sopivalla valaistuksella

Ollaan yhteydessä! Jätä tarjouspyyntö tai kartoituskäynti tästä!

Tarjouspyyntölomake – Wise