Aurinkopaneelit Wirmax Solarilta.

Miten saat aurinkopaneeleista kaiken hyödyn irti?

Onko sinulla aurinkovoimala tai pohditko aurinkovoimalan (aurinkopaneelien) hankkimista? Useimmat aurinkovoimala-asennukset tuottavat jonkin verran ylimääräistä sähköä, joka myydään verkkoon.

Entä, jos voisit hyödyntää tuotetun sähkön tehokkaammin itse? Vähentäisit siirtomaksuja, ja sinun ei tarvitsisi myydä sähköä niin paljoa hinnalla, josta ei ehkä enää saa huomattavaa korvausta.

Aurinkopaneeleista merkittäviä säästöjä talotekniikalla

Miltä seuraavat asiat kuulostaisivat sinun kotisi kohdalla:

 • Käyttöveden lämmitys keväästä syksyyn lähinnä aurinkoenergialla
 • Ilmalämpöpumppujen käynti aurinkoenergialla
 • Sähkö- tai hybridiauton lataus aurinkoenergialla
 • Viilennys aurinkoenergialla
 • Lattialämmitys aurinkoenergialla
 • Sekä kaiken ylläolevan kohdistaminen ajankohtiin, kun pörssisähkö on halpaa, myös talvisaikaan (esim. aamuyöstä)

Suurimmassa osassa kodeista tämä on mahdollista järkevällä ja nopealla toteutuksella, jossa hinta on kohtuullinen! Tyypillisiä talotekniikkatuotteiden valmistajia ovat mm. Shelly ja KNX.

Aurinkopaneeleista kaikki hyöty irti talotekniikalla.

Talotekniikan käytännön toteutus, käyttö ja hinta

Kartoituksen jälkeen asennus ja laitteiden käyttö etenee tyypillisesti seuraavalla tavalla:

 1. Kohteeseen asennetaan esim. Shelly PRO 3EM kaksisuuntainen virtamittari, joka mittaa talon kulutusta ja aurinkovoimalan verkkoon syötetyn sähkön määrää.
 2. Kohteeseen asennetaan esim. Shelly Plus 1 PM relekärkiä niin paljon kuin halutaan laitteita automatisoida (relekärjet on nopea asentaa ja ovat edullisia).
 3. Asennuksen jälkeen laitteet otetaan käyttöön asiakkaan kanssa Shelly Cloud -applikaatiossa. 
 4. Asiakkaan kanssa luodaan yhdessä kotikohtaiset logiikkaketjut, joiden avulla esimerkiksi kohdistetaan kulutus aurinkovoiman tuotantoon tai halvemman sähkön tunneille.
 5. Asiakkaan on helppo laittaa applikaatiosta laitteet koska tahansa päälle/pois päältä tai logiikkaketjut päälle/pois päältä.
 6. Meiltä tilaamalla saat myös teknisen tuen asennuksen jälkeen!

Hinta laitteistolle asennuksineen ja käyttöönottoineen on tyypillisesti 1200-1800 €. Kotitalousvähennyksen jälkeen kokonaishinta tilaajalle on 800-1200 €. Laitteisto maksaa itsensä takaisin todennäköisesti helposti alle 10 vuodessa.

Yhteenveto

Talotekniikkaa tuo säästöä ilman aurinkovoimaakin, mutta yhdistettynä aurinkovoimaloihin, joista voi syntyä vuositasolla useita tuhansia kWh ylituotantoa, on talotekniikka ihanteellinen ratkaisu moneen taloon. Tilaamalla ratkaisun Wirmaxilta saat luotettavan kumppanin ja toteutuksen järjestelmästä, jonka hallinta ei vaadi erityistä teknistä osaamista käyttäjältä.

Ollaan yhteydessä!

pyydä tarjous aurinkopaneeleista

Onko kysyttävää tai haluatko tarjouksen? Ota yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Tarjouspyyntölomake – Solar