Tehokkain aurinkopaneeli

Aurinkopaneelien tehokkuutta voi mitata kahdella tavalla: minkä tehoinen paneeli on (W) tai mikä on aurinkopaneelin tehokkuusprosentti (eli paljonko tehoja suhteessa pinta-alaan).

Tällä hetkellä tehokkaimmat Suomessa myytävät paneelit (W) ovat 500-600 W luokkaa. Tehokkuusprosentti paneeleissa vaihtelee 21-22 % luokassa. Parhaimmillaan paneelivalmistajilla on 26 % tehokkuusprosentin omaavia aurinkopaneeleja, mutta ne eivät ole vielä saapuneet kuluttajille järkevillä hinnoilla. Satelliiteissa aurinkopaneeleilla voi olla jopa 40 % tehokkuusprosentti, mutta näiden paneelien hinnat ovat niin korkeat, etteivät ne sovellu kuluttajien käyttöön vielä.

Paras aurinkopaneeli ostajan näkökulmasta

Tehokkain paneeli ei aina ole paras. Tästä artikkelista voit lukea, mikä on paras aurinkopaneeli vuonna 2023. Yleensä paras paneeli on sellainen, jolla halutulla asennusalueella saadaan toivottu teho, ja lisäksi sen muut ominaisuudet ja hinta vastaavat ostajan toiveita. Joskus ostajan katolla mitat menevät ikävästi siten, että esimerkiksi kannattaa ostaa isompi paneeli (W), jolloin pinta-ala hyödynnetään tehokkaammin. 

Vaikka tyypillisesti paras aurinkopaneeli tällä hetkellä saattaa olla yleisin, noin 1722 mm x 1134 mm kokoinen paneeli 21-22 % hyötysuhteella, mietimme Wirmax Solarilla aina, voisiko asiakas saada paremman ratkaisun toisella paneelivalinnalla, esimerkiksi Jinkon 565W paneelilla, jossa mitat ovat 2278 mm x 1134 mm.

Tarvitsetko apua aurinkovoimalan suunnitteluun tai materiaalien hankintaan? Ota yhteyttä!

Tutustu Wirmax Solarin aurinkopaneelipalveluihin lisää!

pyydä tarjous aurinkopaneeleista

Onko kysyttävää tai haluatko tarjouksen? Ota yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Tarjouspyyntölomake – Solar