Aurinkopaneelit asennettuna Wirmax Solarilta.

Aurinkopaneelit mökille

Oletko pohtinut aurinkopaneelien hankkimista mökille? Monilla on halu kasvattaa mökin omavaraisuusastetta, pienentää sähkölaskua (siirtomaksut voivat olla suuret) tai suojautua sähkökatkoilta.

Jos haluat aurinkopaneelit mökille kestävillä materiaaleilla ja laadukkaalla asennuksella, kannattaa olla Wirmax Solariin yhteydessä!

Milloin aurinkopaneelit kannattaa hankkia mökille?

Onko mökkisi yhdistettynä valtakunnan sähköverkkoon vai ei? Yleisimmät aurinkopaneelit ovat tällä hetkellä sellaisia, jotka ovat riippuvaisia sähköverkosta ja ne eivät toimi ilman sähköverkkoa.

Jos mökkiisi ei tule sähköverkkoa, voi paras ratkaisu olla esimerkiksi asuntoautoissa käytetyt pienet aurinkopaneeli + akusto -ratkaisut, jotka tarjoavat joustavasti tarvittavan sähkön mökin pieneen kulutukseen. Materiaalit tällaiselle pakettiratkaisulle voivat vaihdella esimerkiksi 1000-2500 € välillä, ja tähän tulee asennus päälle. 

Jos taas mökkisi on kiinni sähköverkossa, seuraavat kysymykset ovat, että paljonko haluat pienentää kulutustasi? Ja haluatko suojautua sähkökatkoilta?

Sähkökatkoilta suojautuminen voi edellyttää akuston ja verkonerotuskeskuksen hankkimista, joka kasvattaa merkittävästi hankintahintaa, mutta ne tuovat myös lisäsäästöä 300-600 € vuodessa hankinnan jälkeen.

Yleensä mökille riittää 8-18 aurinkopaneelin (3 kWp – 8 kWp) voimala, joka tuottaa vuodessa noin 2500 kWh – 7500 kWh. Tuotanto kohdistuu parhaimmillaan niille kuukausille, kun mökin käyttöaste on korkeimmillaan.

Meiltä saat ilmaisen kartoituksen parhaasta toteutuksesta sekä kannattavuuslaskelman.

Aurinkopaneeleista kaikki hyöty irti talotekniikalla.

Milloin aurinkopaneelien hankinta mökille kannattaa?

Sähköverkkoon liitettävän aurinkovoimalan hankinta mökille voi olla järkevää, jos seuraavat ehdot täyttyvät: 

  • Mökin vuosikulutus on yli 6000 kWh
  • Ilmansuunta katon lappeilla ei ole pohjoiseen
  • Merkittävää varjostusta ei synny puustosta
  • Sähkön siirtomaksut ovat huomattavat
  • Sähköverkko on epävakaa ja aiheuttaa jatkuvaa häiriötä (akusto)

Jos taas mökkisi ei ole sähköverkossa kiinni, voi pienen, jopa siirrettävän aurinkovoimalan hankinta olla järkevää. Niiden asennus ei välttämättä edes edellytä lupia, jos vain on kiinnostusta perehtyä aiheeseen.

Jos etsit luotettavaa toimittajaa, jonka kanssa saat juuri tällä hetkellä parhaan mahdollisen ratkaisun kotiisi, ota yhteyttä Wirmax Solariin! Wirmaxilla on yli 15 vuoden kokemus sähköurakoinnista ja olemme asentaneet yli 400 voimalaa.

Ollaan yhteydessä!

Tutustu Wirmax Solarin aurinkopaneelipalveluihin lisää!

pyydä tarjous aurinkopaneeleista

Onko kysyttävää tai haluatko tarjouksen? Ota yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Tarjouspyyntölomake – Solar