Aurinkovoimalla kustannustehokasta sähköä

Aurinkosähkö ei ainoastaan pienennä sähkölaskua, vaan myös vähentää sähkönsiirron määrää ja samalla pienentää sähkönsiirtomaksuja sekä veromaksuja. Aurinkopaneelien tuottotakuu on noin 25–30 vuotta, mutta ne tuottavat sähköä vielä paljon pidempäänkin. Aurinkopaneelit tuottavat päästötöntä energiaa jopa 60 % kulutuksesta. Rahassa tämä tarkoittaa jopa yli tuhannen euron säästöä vuodessa.

Aurinkovoimala on pitkäaikainen investointi, joka parantaa kiinteistön energiatehokkuutta. Sen lisäksi, että aurinkovoimalat ovat erittäin ympäristöystävällisiä ja pienentävät hiilijalanjälkeä sähkölaskusi lisäksi, ne nostavat kiinteistösi arvoa.

Mikäli maamme pohjoinen sijainti mietityttää auringon valon kannalta, niin esimerkiksi Pohjois-Suomessa auringosta saadaan yhtä paljon energiaa kuin Pohjois-Saksassa. Aurinkopaneelit tuottavat energiaa myös pilvisellä säällä, joten meillä Suomessa tämä tarkoittaa kesäisin sitä, että sähkötuotanto on käynnissä lähes ympäri vuorokauden. Parhaiten aurinkovoimalat tuottavat sähköä maaliskuusta lokakuuhun. Viileä tai kylmä ilma on aurinkovoimaloille enemmänkin eduksi, sillä kuuma helteinen ilma heikentää voimaloiden tuotantoa. Suomen viileä ilmasto on siis todella optimaalinen voimaloiden sähköntuotannon kannalta.

Aurinkovoimalat tuottavat parhaiten sähköä, kun ne ovat puhtaana, ja usein kesäsateet riittävät pitämään paneelien pinnat tarpeeksi puhtaana. Painepesuria paneeleihin ei saa käyttää. Talvisin voimaloiden päältä ei tarvitse puhdistaa lumia, sillä se voi olla vaarallista kattojen liukkauden vuoksi. Aurinkovoimalat ovat siis lähes huoltovapaita, mutta ne kannattaa kuitenkin tarkistaa silmämääräisesti vuosittain.

Voit tilata aurinkosähköjärjestelmän asennettuna Wirmax Solarilta. Kannattaa olla yhteydessä hyvissä ajoin, niin saat alkukevään aurinkoenergian hyödynnettyä kokonaisuudessaan. Laske säästösi ja järjestelmän takaisinmaksuaika alla olevasta linkistä.