Hybridi-lämmitys: kaukolämpö ja ilma-vesilämpöpumppu. Maalämpö kerrostaloon
Text Link

Kaukolämpökeskus –Huolla ja uusi ajoissa

Kaukolämpökeskus tulisi uusia 20-25 vuoden välein. Mitä jos tekisimme sen vaivattomasti ja helposti puolestasi?

Kaukolämpö on nykyaikainen ja ympäristöystävällinen lämmitysratkaisu, joka tuo luotettavasti ja huolettomasti lämpöä kotitalouksille, taloyhtiöille ja teollisuuskohteille.

Lue, mitä kaukolämpö oikeastaan on, miksi se on hyvä valinta ja miten huolehdit kaukomäpökeskuksen kunnosta.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

 • Mitä on kaukolämpö?
 • Mikä on kaukolämpökeskus?
 • Kaukolämpö – energiatehokas lämmitys
 • Kaukolämpö hinta – Paljonko kaukolämpökeskus maksaa?
 • Kaukolämpökeskus omakotitaloon – Huoleton ja helppo ratkaisu
 • Kaukolämpökeskus kerrostaloon tai taloyhtiöön
 • Energiatehokas kiinteistö nopeasti ja kustannustehokkaasti – Wirmax Wise
kaukolämpö

Mitä on kaukolämpö?


Kaukolämpö on keskitetysti tuotettua lämpöä, jota jaetaan eristettyjä putkistoja pitkin lämmitys- ja käyttöveden lämmittämiseen kiinteistöissä, kuten asuinrakennuksissa, toimistoissa ja teollisuuslaitoksissa.

Kaukolämmön tuotanto tapahtuu yleensä kaukolämpökeskuksissa, joissa lämpöä tuotetaan erilaisilla energialähteillä, kuten fossiilisilla polttoaineilla, biomassalla, jätteillä tai geotermisellä energialla. Joissain tapauksissa lämpöä saadaan myös ydinvoimalaitoksista tai teollisuuden ylijäämälämmöstä.

Mikä on kaukolämpökeskus?

Kaukolämpökeskus on lämmön tuotantoon ja jakeluun keskittyvä laitos, joka on olennainen osa kaukolämpöjärjestelmää.

Sen tehtävänä on tuottaa lämpöenergiaa suurissa määrin ja siirtää se sitten lämmitettyyn veteen tai höyryyn, joka kuljetetaan eristettyjä putkia pitkin asiakkaille, kuten kotitalouksille, toimistoille ja teollisuuslaitoksille.

Kaukolämpökeskusten käyttämät energialähteet vaihtelevat alueittain ja voivat sisältää fossiilisia polttoaineita, kuten maakaasua ja öljyä, uusiutuvia energialähteitä, kuten biomassaa, aurinkoenergiaa ja geotermistä energiaa, sekä jätteenpolton tuottamaa lämpöä.

Kaukolämpö tuotetaan yleensä suuremmissa kaukolämpökeskuksissa, jotka sijaitsevat keskeisillä paikoilla kaupungeissa tai taajamissa. Kun kiinteistö liitetään kaukolämpöverkkoon, se saa lämmön keskitetysti tuotetusta lähteestä, eikä kiinteistössä tarvita omaa lämmöntuotantolaitetta kuten kaukolämpökeskusta.

Kiinteistössä on kuitenkin yleensä lämmönvaihdin tai vastaava laitteisto, joka siirtää kaukolämpöverkosta tulevan lämmön kiinteistön omaan lämmitys- ja käyttövesijärjestelmään.

kaukolämpö – energiatehokas lämmitys

Kaukolämmön tuotanto kaukolämpökeskuksessa on huomattavasti energiatehokkaampaa verrattuna yksittäisiin lämmitysratkaisuihin. Keskitetyn tuotannon ansiosta on mahdollista hyödyntää suurempia energiatehokkuutta parantavia teknologioita ja prosesseja, jotka vähentävät energian kokonaiskulutusta ja päästöjä. Lisäksi kaukolämpö mahdollistaa lämmön tuotannon joustavuuden ja varmuuden, sillä se voi nopeasti mukautua lämmön kysynnän vaihteluihin.

Ympäristönäkökulmasta kaukolämpökeskukset tarjoavat kestävämmän vaihtoehdon lämmitykselle, erityisesti kun ne käyttävät uusiutuvia energialähteitä tai hyödyntävät jätelämpöä. Ne vähentävät kasvihuonekaasupäästöjä ja muita ilmansaasteita, jotka ovat yleisiä perinteisissä fossiilisia polttoaineita käyttävissä lämmitysmenetelmissä.

Kaukolämpökeskusten merkitys korostuu erityisesti Suomen kaltaisissa sääolosuhteissa, missä lämmitystarve on suuri.

Kaukolämpökeskus hinta – pALJONKO uusiminen MAKSAA?

Wirmax tarjoaa kaukolämpökeskuksen asennuksen omakotitaloihin ja taloyhtiöihin alkaen 6450 € sisältäen alv, joka tekee siitä kilpailukykyisen vaihtoehdon muihin lämmitysratkaisuihin verrattuna.

Hinta 6450 € kattaa koko kaukolämpökeskuksen asennusprosessin, johon sisältyy:

 • Vanhan lämmitysjärjestelmän purkaminen ja poisvienti.
 • Uuden kaukolämpökeskuksen suunnittelu, mitoitus ja asennus.
 • Putkityöt ja eristykset.
 • Sähkötyöt ja sähkötarvikkeet.
 • Säätölaitteiden asennus ja viritys.
 • Kytkentäkaavion asennus lämmönjakohuoneeseen
 • Paisunta-astian asennus.
 • Lämmönmyyjän suorittamat tarkastukset.
 • Käyttönopastus ja loppukatselmus

Kaukolämpökeskus omakotitaloon – Huoleton ja helppo ratkaisu

Kaukolämpö on ympäristöystävällinen lämmitysmuoto, sekä toimitusvarma ja huoleton ratkaisu omakotitalon lämmittämiseen. 

Kun kaukolämpökeskuksesi on aika uusia, teemme kaiken sinulle vaivattomaksi!

Me Wirmaxilla asennamme omakotitaloosi avaimet käteen -periaatteella kaukolämpökeskuksen, sekä huolehdimme jatkossa sen säännöllisestä huollosta. Opastamme sinua käyttöönotossa, ja huolehdimme siitä, että sinun ei tarvitse murehtia mistään!

Asennustöille ja tarvikkeille annamme aina 2 vuoden takuun, ja kaukolämpösiirtimille 5 vuoden valmistajan takuun kotimaan kaukolämpökäytössä.

Lue lisää kaukolämpökeskuksen uusimisesta omakotitaloon >>

KAUKOLÄMPÖKESKUS kerrostaloon tai TALOYHTIÖÖN

Kaukolämmön valinta taloyhtiösi lämmitysratkaisuksi tarjoaa useita etuja, mutta samalla vaatii huolellista harkintaa ja suunnittelua.

Myös taloyhtiöt nauttivat kaukolämmön helppokäyttöisyydestä, luotettavuudesta ja ympäristöhyödyistä. Kun liittymä on asennettu, lämmön saanti on jatkuvaa eikä vaadi taloyhtiöltä aktiivista seurantaa tai huoltoa, toisin kuin monet muut lämmitysjärjestelmät. Tämä tekee kaukolämmöstä erityisen sopivan vaihtoehdon niille, jotka arvostavat mukavuutta ja huoltovapautta.

Me Wirmaxilla asennamme kaukolämpökeskuksen myös taloyhtiöösi samalla, avaimet käteen -periaatteella. Lue lisää täältä >>

Lisäksi Wirmax Wise.palvelumme tarjoaa kaikki ratkaisut vihreään siirtymään yhdellä ainoalla sopimuksella. Lähtökohtamme on aina, että vastike ei missään tilanteessa nouse.

Meiltä saat koko paketin: sähköauton latauksen, aurinkosähkön, lämpöpumput, lämmöntalteenoton, maalämmön, automaation, optimoinnin ja etävalvonnan. Meillä on näihin kaikkiin osa-alueisiin kattava osaaminen. Tutustu Wirmax Wiseen, ja aloita vihreä siirtymä helposti!

Lue, mikä on hybridilämmitys >>

Sähköasentaja ja LVI-asentaja Wirmaxilta.

Energiatehokas kiinteistö nopeasti ja kustannustehokkaasti – Wirmax Wise

Jos kaukolämpökeskuksen uusiminen omakotitaloosi on ajankohtaista, olet oikeassa paikassa! Me Wirmaxilla asennamme kaukolämpökeskuksen kotiisi tai taloyhtiöösi avaimet käteen -periaatteella, kustannustehokkaasti ja ammattitaidolla.
Lue lisää täältä >>

Hintaamme sisältyy koko kaukolämpökeskuksen tekniikan uusiminen:

 • urakoitsijakuvien hyväksyttäminen energialaitoksella
 • laitteen mitoitus ja vastuu sen riittävyydestä
 • kaukolämmön urakoitsijasuunnitelmien tekeminen
 • vanhan laitteen purku, pois vienti ja jätemaksu
 • uuden lämmönjakolaitteen asennus ja putkityöt eristyksineen
 • sähkötyöt ja sähkötarvikkeet
 • säätölaitteiden viritys
 • kytkentäkaavio lämmönjakohuoneen seinälle
 • paisunta-astia
 • lämmönmyyjän tarkastukset
 • käyttönopastus, loppukatselmus ja luovutusmateriaalit

Lisäksi Wirmax Wise.palvelumme tarjoaa kaikki ratkaisut vihreään siirtymään yhdellä ainoalla sopimuksella. Lähtökohtamme on aina, että vastike ei missään tilanteessa nouse.

Lisäksi tarjoamme monipuoliset kiinteistöjen LVI-työt vankalla kokemuksella ja nopeasti Uudellamaalla ja Kanta-Hämeessä.

Tarjouspyyntölomake – Wise