|

Kerrostalon sähkönkulutus ja energiatehokkuus 

Kerrostalon sähkönkulutus on ajankohtainen ja tärkeä aihe, joka koskettaa monia suomalaisia. Energiakustannusten nousu ja ympäristötietoisuuden lisääntyminen ovat saaneet ihmiset miettimään, kuinka paljon sähköä heidän asumisensa todella kuluttaa ja mitä keinoja on saatavilla kulutuksen vähentämiseksi.

Lue lisää kerrostalon sähkönkulutuksesta, sekä miten sen energiatehokkuutta voidaan parantaa.

Tässä artikkelissa käsitellään seuraavia aiheita:

  • Paljonko kerrostalo kuluttaa sähköä?
  • Kerrostalon sähkönkulutus – Miten kasvattaa energiatehokkuutta?
  • Maalämpö kerrostaloon
  • Kerrostalon energiaremontti – Mitä hyötyä siitä on?
  • Energiatehokas kerrostalo nopeasti ja kustannustehokkaasti – Wirmax Wise
Led-valot taloyhtiöihin, liikekiinteistöihin ja toimistoihin.

Kerrostalon sähkönkulutus – Paljonko se on?

Kerrostalon sähkönkulutus vaihtelee monien tekijöiden mukaan. Siihen vaikuttavat mm. rakennuksen ikä, asuntojen lukumäärä, asukkaiden elämäntavat ja käytössä olevien laitteiden energiatehokkuus.

Yksittäisen kerrostaloasunnon sähkönkulutus vaihtelee tyypillisesti välillä 2000 kWh – 5000 kWh vuodessa. Lisäksi kerrostalon yleisten tilojen, kuten käytävien, pesuloiden, hissien ja valaistuksen sähkönkulutus lisää kokonaiskulutusta.

Ilmanvaihtojärjestelmien energiankulutus voi myös olla merkittävä, erityisesti vanhemmissa rakennuksissa, joissa ei ole lämmöntalteenottoa.

Keskimääräinen sähkönkulutus kerrostaloissa riippuu paljon lämmitysmuodosta. Sähkölämmityksellä varustetut kerrostalot kuluttavat luonnollisesti enemmän sähköä kuin kaukolämmöllä lämmitettävät talot. Suomessa, jossa sääolosuhteet vaihtelevat merkittävästi vuodenaikojen mukaan, lämmityksen osuus kerrostalon sähkönkulutuksesta on huomattava.

Kerrostalon sähkönkulutus – Miten kasvattaa energiatehokkuutta?

Energiakustannusten nousun myötä on alettu kiinnittää entistä enemmän huomiota energiatehokkuuteen, sekä etsiä ratkaisuja, jotka vähentäisivät sähkönkulutusta pitkällä aikavälillä.

Energiatehokkuuden parantamisella ei ainoastaan vähennetä energiankulutusta, vaan myös pienennetään taloyhtiön ympäristöjalanjälkeä ja parannetaan asukkaiden asumisviihtyvyyttä. On useita tapoja, joilla kerrostalon energiatehokkuutta voidaan kasvattaa:

  1. Eristyksen parantaminen: Vanhemmissa kerrostaloissa ikkunoiden, ovien ja seinien huono eristys voi johtaa merkittäviin lämpöhäviöihin. Parantamalla eristystä voidaan vähentää tarvetta lisälämmitykselle.
  2. Älykkäät lämmitysratkaisut: Älytermostaatit ja lämmönsäätelyjärjestelmät mahdollistavat tarkemman lämmönhallinnan ja energiankulutuksen seurannan, mikä auttaa säätämään lämmitystä tarpeen mukaan.
  3. LED-valaistus: Vanhan valaistuksen päivittäminen energiatehokkaaseen LED-valaistukseen voi vähentää merkittävästi sähkönkulutusta, ja sijoitus maksaa itsensä takaisin lyhyessä ajassa energiansäästöjen ansiosta. Vaihda taloyhtiöösi led-valot >>
  4. Aurinkopaneelit: Aurinkopaneelien asentaminen kerrostalon katolle tai seinille voi tuottaa merkittävän osan rakennuksen sähköstä, erityisesti kesäaikaan.
  5. Energiatehokkaat kodinkoneet ja laitteet: Energiatehokkuusluokitukseltaan korkeat kodinkoneet ja laitteet kuluttavat vähemmän sähköä ja vähentävät näin kokonaiskulutusta.
Hybridi-lämmitys: kaukolämpö ja ilma-vesilämpöpumppu. Maalämpö kerrostaloon

Maalämpö kerrostaloon?

Maalämpö on yhä suositumpi vaihtoehto kerrostalojen lämmitysjärjestelmäksi, etenkin uudisrakennuksissa ja perusteellisissa saneeraushankkeissa.

Maalämmön etuja ovat sen taloudellisuus ja ympäristöystävällisyys. Järjestelmä käyttää vähän sähköä lämpöpumpun toimintaan, mutta tuottaa moninkertaisesti lämpöenergiaa verrattuna käytettyyn sähköön. Tämä tekee maalämmöstä erittäin energiatehokkaan ratkaisun. Lisäksi, koska maalämpöjärjestelmä on hyvin pitkäikäinen ja vaatii vähän huoltoa, se on taloudellisesti järkevä investointi pitkällä aikavälillä.

Lue kaikki kerrostalon siirtymisestä maalämpöön >>

Kerrostalon energiaremontti – Mitä hyötyä siitä on?

Kerrostalon energiaremontti tarjoaa monia hyötyjä, jotka ulottuvat taloudellisista säästöistä ympäristövaikutusten pienentämiseen.

Taloudellisesti energiaremontti voi vähentää merkittävästi kerrostalon lämmitys- ja sähkökustannuksia, mikä näkyy suoraan asukkaiden hoitovastikkeessa.

Ympäristön kannalta energiaremontti vähentää hiilidioksidipäästöjä ja muita ympäristöhaittoja, edistäen näin kestävää kehitystä ja auttaen kiinteistöjä saavuttamaan hiilineutraaliuden tavoitteet.

Lisäksi energiaremontti parantaa asumismukavuutta, sillä modernit lämmitys- ja ilmanvaihtoratkaisut takaavat tasaisemman lämpötilan ja paremman sisäilman laadun.

Energiatehokkuus nostaa myös kiinteistön, sekä yksittäisten asuntojen arvoa, sillä energiatehokkuus on yhä tärkeämpi tekijä kiinteistömarkkinoilla. Kokonaisuudessaan kerrostalon energiaremontti on merkittävä investointi niin asukkaiden, taloyhtiön kuin ympäristönkin kannalta.

Sähköasentaja ja LVI-asentaja Wirmaxilta.

Energiatehokas kerrostalo nopeasti ja kustannustehokkaasti – Wirmax Wise

Kerrostalon energiaremontti on merkittävä askel kohti energiatehokkaampaa ja ympäristöystävällisempää asumista. Meidän Wirmax Wise-palvelumme tarjoaa kokonaisvaltaisen ratkaisun, joka ei ainoastaan vähennä energiakulutusta, vaan myös parantaa asumismukavuutta ja kiinteistön arvoa. Palveluumme sisältyy suunnittelusta toteutukseen kaikki, mitä energiaremontti vaatii.

Lue lisää taloyhtiön energiaremontista >>

Wirmax Wise tarjoaa kaikki ratkaisut vihreään siirtymään yhdellä ainoalla sopimuksella ja toteutamme energiahankkeet avaimet käteen -palveluna suunnittelusta käyttöönottoon. Lähtökohtamme on aina, että vastike ei missään tilanteessa nouse.

Meiltä saat koko paketin: sähköauton latauksen, aurinkosähkön, lämpöpumput, lämmöntalteenoton, maalämmön, automaation, optimoinnin ja etävalvonnan. Meillä on näihin kaikkiin osa-alueisiin kattava osaaminen.

Useiden tekniikoiden yhdistelmä on hyvä olla jatkuvassa valvonnassa. Huolehdimme järjestelmän toiminnasta rakentamisen jälkeen 24/7.

Olemme kehittäneet käyttöliittymän, josta näet koko kiinteistön kulutuksen ja tuoton yhdestä näkymästä. Siitä voit seurata energiajärjestelmän toimintaa livenä ja etävalvontahuomauttaa heti automaattisesti, mikäli järjestelmässä on toimintahäiriö. Näin ongelma saadaan ratkaistua nopeasti, eikä turhia kustannuksia ehdi syntyä.

Wirmax Wise energiaratkaisu rakennetaan aina niin, että mahdolliset ongelmatilanteet huomataan nopeasti ja laitteisto saadaan taas nopeasti tuottamaan paras mahdollinen tulos taloudellisesti.

Energiaremontin avulla Wirmax Wise auttaa kiinteistöjä saavuttamaan jopa 60-70 % säästöjä energiankulutuksessa – samalla kun kiinteistön ympäristövaikutukset pienenevät.

Wirmax Wise -energiaremontti ei ole vain taloudellinen investointi; se on myös askel kohti vihreämpää ja kestävämpää tulevaisuutta kiinteistöalalla. Se on ratkaisu, joka hyödyttää niin taloyhtiötä, asukkaita kuin ympäristöäkin. Unohda palapelinä koottu ratkaisu, ja valitse kokonaisvaltainen palvelu yhdestä paikkaa!

Tarjouspyyntölomake – Wise