Sähköauton latausasema.
|

Kotilatausasema – Ostajan opas

Kotilatausasema on tärkeä osa sähkö- tai hybridiautoilijan arkea. Kun haluat asentaa kotiisi tai taloyhtiöösi latausaseman, on hyvä selvittää ensin muutamat olennaiset asiat kiinteistön sähköjärjestelmästä oikean latausaseman valintaan.

Lue kaikki aiheesta, ja pyydä tarjous jo tänään!

Tämä artikkeli sisältää seuraavat aiheet:

  • Tarvitsenko kotilatausaseman?
  • Sähköauton latausasema kotiin – Miten valita oikeanlainen latausasema?
  • Kotilatausasema hinta – Paljonko se maksaa?
  • Kotilatausasemat nopeasti ja edullisesti ammattitaidolla – Wirmax
Sähköauton latausasema.

Tarvitsenko kotilatausaseman?

Sähköautojen yleistyessä yhä useampi autoilija pohtii, onko kotilatausaseman hankinta tarpeellista. Tämän päätöksen taustalla on useita tekijöitä, jotka vaihtelevat henkilökohtaisista tarpeista aina ajoneuvon teknisiin ominaisuuksiin.

Kun sähköauton käyttö on säännöllistä ja kilometrejä kertyy paljon, kotilatausasema on välttämätön arjen helpottaja. Kotilatausasema mahdollistaa auton lataamisen yön yli, jolloin akku on täynnä töihin lähtöä varten.

Kotilataus on usein myös edullisempaa kuin julkinen lataus, erityisesti silloin, kun hyödynnetään yösähköä. Useimmat nykyaikaiset sähköautot hyötyvät kotilatausaseman tarjoamasta korkeammasta lataustehosta verrattuna perinteiseen kotitalouden pistorasiaan. Lisäksi normaalit kodin pistorasiat eivät todellisuudessa usein kestä toistuvaa ja pitkäkestoista sähkö- tai hybridiauton latausta. On siis merkittävä paloturvallisuusriski ladata sähköautoa jatkuvasti tavallisesta pistorasiasta, jota ei ole suunniteltu jatkuvaan kuormaan.

Kun harkitset latausaseman hankkimista kotiisi, kannattaa aina pyytää asiantuntijan apua oikean latausaseman valintaan.

Lue myös: Sähköauton latausasema kotiin – Mitä ottaa huomioon?

Sähköauton latausasema kotiin – Miten valita oikeanlainen latausasema?

Sähköautoilun kasvaessa kotilatausasemien valikoima laajenee jatkuvasti. Oikean latausaseman valinta voi tuntua haasteelliselta, mutta seuraavilla ohjeilla varmistat, että valitset juuri sinulle sopivan vaihtoehdon.

Latausaseman Teho ja Yhteensopivuus

Ensimmäinen askel on tarkistaa sähköautosi lataustehon tarve. Yleisimmin autot tukevat 3,7 kW:n ja 22 kW:n välillä olevia lataustehoja. Kotitalouskäytössä 11kW:n tehoiset latausasemat ovat yleisimpiä, ja aktiivisemmalle autoilijalle 22kW voi olla hyvä sijoitus.

Asennusmahdollisuudet ja -vaatimukset

Latausaseman asennus voi vaatia sähköjärjestelmän päivitystä, etenkin vanhemmissa kiinteistöissä. On suositeltavaa konsultoida ammattilaista, joka voi arvioida sähköjärjestelmän kyvykkyyden ja tarvittavat päivitykset. Meiltä saat kartoituskäynnin, jossa käydään läpi edellytykset ja vaihtoehdot latausratkaisujen toteuttamiseksi. Suoritamme sähköautonlatausaseman kartoituksia niin omakotitaloissa kuin isommissakin kiinteistöissä. 

Älykkäät Ominaisuudet

Monet nykyaikaiset kotilatausasemat sisältävät älykkäitä toimintoja, kuten ajastetun latauksen, etähallinnan ja kulutusseurannan. Nämä ominaisuudet parantavat käyttömukavuutta ja auttavat optimoimaan sähkönkulutusta.

Budjetti ja Tulevaisuuden Tarpeet

Harkitse myös budjettiasi ja tulevaisuuden tarpeitasi. Vaikka edullisempi latausasema voi tuntua houkuttelevalta, on viisasta investoida laitteeseen, joka palvelee pitkällä aikavälillä ja tarjoaa tarvittaessa mahdollisuuden päivityksiin.

Asiantuntijamme ovat täällä auttamassa sinua löytämään täydellisen ratkaisun. Ota yhteyttä, niin voimme yhdessä selvittää, mikä latausasema vastaa parhaiten tarpeitasi.

Tutustu kattavaan latausasemien vertailuumme täältä >>

Kotilatausasema hinta – Paljonko se maksaa?

Kotilatausaseman hankinta on investointi, jonka kustannukset vaihtelevat monien tekijöiden mukaan.

Latausasemien hinnat vaihtelevat mallista ja teknisistä ominaisuuksista riippuen. Perusmallit ovat yleensä edullisempia, mutta eivät välttämättä tarjoa kaikkia toivottuja ominaisuuksia, kuten nopeampaa latausta tai älykkäitä toimintoja. Vastaavasti, monipuolisemmat mallit maksavat enemmän, mutta tarjoavat enemmän mukavuutta ja tehokkuutta.

Asennuskustannukset voivat vaihdella merkittävästi riippuen olemassa olevan sähköinfrastruktuurin tilasta ja tarvittavista päivityksistä. Joissakin tapauksissa, etenkin uudemmissa rakennuksissa, asennus voi olla yksinkertaista ja edullista. Vanhemmissa kiinteistöissä voi kuitenkin olla tarpeen tehdä laajempia sähköjärjestelmän päivityksiä.

Sähköauton latausaseman asennuksesta kotiin voit saada kotitalousvähennystä.

Meillä Wirmaxilla latausaseman hankkiminen omakotitaloon maksaa alkaen 1290 euroa. Meidän kauttamme saat valmiin paketin suunnittelusta asennukseen, sekä huoltoon ja ylläpitoon saakka. Voit valita sähköautonlatausaseman mallin, asennusajan sekä mahdolliset lisävarusteet itse varauskalenterista.

Asennamme myös muitakin latausasemamalleja, eli mikäli haluamasi latausasema ei löydy vielä verkkokauppavalikoimastamme, voit pyytä tarjouksen kyseisestä mallista.

Sähköauton latausasema.

Kotilatausasemat nopeasti ja edullisesti ammattitaidolla – Wirmax

Sähköauton latausaseman asennus kotiin on nopea ja yleensä melko edullinen toimenpide. Tyypillisin käyttötapa on 11 kW latausteho, mutta mikäli yhteensopivuutta talosta löytyy, 22 kW latausteho sekä integrointi muuhun talotekniikkaan voi tuoda talouteesi lisäarvoa.

Ennen sähköautonlatausaseman asentamista on hyvä suorittaa sähköautonlatausinfran kartoitus, jossa käymme läpi edellytykset ja vaihtoehdot parhaan latausratkaisun toteuttamiseksi. Voit varata kartoitusajan kätevästi netissä.

Tarjoamme sähkö- sekä hybridiauton latauspisteen asennuksen sen suunnittelusta ja asentamisesta huoltoon sekä ylläpitoon saakka. Voit valita sähköautonlatausaseman mallin, asennusajan sekä mahdolliset lisävarusteet itse varauskalenteristamme. 

Asennamme lisäksi latausasemat taloyhtiöihin sekä isompiin kiinteistöihin!

Onko kysyttävää tai haluatko tarjouksen? Ota yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Tarjouspyyntölomake – Wise