Wirmax referenssit.

Maalämpö kerrostaloon hinta – Kattava opas

Maalämpö kerrostaloon hinta – paljonko se maksaa?

Maalämpöön siirtyminen on kannattavaa kerrostaloissa, sillä se tarjoaa merkittäviä etuja sekä taloyhtiölle että asukkaille. Maalämpöjärjestelmän avulla voidaan korvata aiemmat lämmitystavat, kuten kaukolämpö, öljylämmitys tai sähkölämmitys.

Paljonko maalämpöön siirtyminen kerrostalossa maksaa, ja mistä hinta muodostuu? Lue kaikki hinnasta, ja hanki maalämpö kerrostaloon ammattilaisen avulla!

Tämä artikkeli sisältää seuraavat aiheet:

 • Maalämpö kerrostaloon – hyödyt
 • Maalämpö kerrostaloon hinta – mistä se muodostuu?
 • Maalämpö kerrostaloon hinta – Paljonko se maksaa?
 • Maalämpö kerrostaloon hinta – Tuet ja avustukset
 • Maalämpö kerrostaloon hinta – Wirmax Wise on kustannustehokas kumppani
 • Miksi energiaremontti Wirmax Wiselta?
Wirmax Oy.

Maalämpö kerrostaloon – hyödyt

Maalämmön käyttöönotto kerrostaloissa tarjoaa monia hyötyjä.

Maalämpö on ympäristöystävällinen lämmitysmuoto, sillä se vähentää fossiilisten polttoaineiden käyttöä ja päästöjä.

Maalämpöjärjestelmä hyödyntää maaperän lämpöenergiaa, mikä on uusiutuva energialähde. Lisäksi, maalämpö voi tarjota merkittäviä säästöjä lämmityskustannuksissa, jopa 50–75 % verrattuna perinteiseen lämmitykseen. Pitkällä aikavälillä nämä säästöt voivat kompensoida asennuksen alkukustannukset.

Lue lisää hyödyistä ja prosessista täältä >>

Maalämpö kerrostaloon hinta – mistä se muodostuu?

Maalämpöjärjestelmän hinta kerrostalossa muodostuu useista tekijöistä. Nämä sisältävät järjestelmän mitoituksen, joka perustuu talon aiempaan lämmitysenergian kulutukseen, lämpökaivojen porauksen, lämmönkeruuputkien asennuksen sekä maalämpöpumppujen ja mahdollisten lämmöntalteenottoyksiköiden kustannukset.

Lisäksi hintaan vaikuttavat asennusprosessin monimutkaisuus, rakennuksen ominaisuudet ja tarvittavat luvat.

Maalämpöratkaisu kerrostalossa sisältää useita keskeisiä komponentteja:

 • Maalämpöpumppu: Tämä laite kerää lämpöenergiaa maasta ja muuntaa sen kiinteistön lämmitys- ja viilennystarpeisiin.
 • Lämpökaivot: Lämpökaivot ovat rei’itettyjä putkistoja, jotka upotetaan maahan ja toimivat lämmönsiirtäjinä maalämpöpumpulle.
 • Jakotuotteet: Maalämpöjärjestelmässä on jakotuotteita, jotka jakavat tuotetun lämmön tai viileyden kiinteistön eri osiin.
 • Lämmitysjärjestelmä: Kerrostalossa on yleensä vesikiertoiset patterit tai lattialämmitys, jotka toimittavat lämmön asuntoihin.
 • Viilennysjärjestelmä: Tarvittaessa maalämpöä voidaan käyttää myös viilennykseen, mikä lisää asumisviihtyvyyttä etenkin kesäkuukausina.

Maalämpö kerrostaloon hinta – Paljonko se maksaa?

Maalämpöjärjestelmän asennuksen kustannukset kerrostalossa vaihtelevat suuresti, ja tarkan hinta-arvion saat tarjouksen pyytämällä.

Keskimäärin koko prosessin hinta vaihtelee paljon taloyhtiön koosta riippuen. Pienessä taloyhtiössä kustannukset ovat suurinpiirtein 100 000 euron vaiheilla, ja suurimmissa taloyhtiöissä hinta voi olla 400 000 euroa tai enemmänkin.

Maalämmön asentaminen kerrostaloon riippuu useista tekijöistä, kuten kiinteistön koosta, maalämpöpumpun kapasiteetista ja lämpökaivojen määrästä. Maalämpöön siirtyminen on kannattava investointi, joka maksaa itsensä takaisin säästöinä, kiinteistön arvon nousuna, sekä energiatehokkuuden parantumisena pitkällä aikavälillä.

Sijoitus on merkittävä, mutta pitkällä aikavälillä maalämpö on kustannustehokas vaihtoehto, ja pienentää usein lämmityskustannuksia merkittävästi.

maalämpö kerrostaloon hinta

Maalämpö kerrostaloon hinta – Tuet ja avustukset

ARA tarjosi aiemmin energia-avustusta asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin, kun hanke paransi rakennuksen energiatehokkuutta riittävästi. Avustusta ei valitettavasti myönnetä enää vuonna 2024, suuren kysynnän vuoksi.

Investoinnit maksavat kuitenkin itsensä takaisin 5-10 vuoden haarukassa. Useimmissa tapauksissa hoitovastike laskee huomattavasti enemmän, kuin rahoitusvastike nousee hankkeen takia. Lisäksi taloyhtiön energiaremonttia voidaan rahoittaa taloyhtiölainalla.

Jos harkitset maalämmön käyttöönottoa kerrostalossasi, ota yhteyttä alan asiantuntijoihin saadaksesi lisätietoa ja tarkka arvio kustannuksista, sekä mahdollisista hyödyistä.

Maalämpö kerrostaloon hinta – Wirmax Wise on kustannustehokas kumppani

Yksittäisinä palasina hankittu järjestelmä vaatii paljon taloteknistä osaamista ja laajempia ulkopuolisia palveluita. Irrallisina palasina tehty energiaremontti voi pahimmillaan tuhota aikomuksen tuoda taloyhtiön tekniikka nykypäivään ja maksaa enemmän. Siksi olemme kehittäneet täydellisen ja kustannustehokkaan ratkaisun.

Wirmax Wise tarjoaa ratkaisun kaikkiin energiatehokkuuden haasteisiin yhdellä ainoalla sopimuksella. Me toteutamme energiahankkeet avaimet käteen -palveluna suunnittelusta käyttöönottoon, ja tavoitteenamme on varmistaa, ettei vastike nouse missään tilanteessa. 

Meiltä saat koko paketin: maalämmön, sähköauton latauksen, aurinkosähkön, lämpöpumput, lämmöntalteenoton, automaation, optimoinnin ja etävalvonnan. Meillä on näihin kaikkiin osa-alueisiin kattava osaaminen.

Huolehdimme järjestelmän toiminnasta rakentamisen jälkeen 24/7. Olemme kehittäneet käyttöliittymän, josta näet koko kiinteistön kulutuksen ja tuoton yhdestä näkymästä. Siitä voit seurata energiajärjestelmän toimintaa livenä ja etävalvonta huomauttaa heti automaattisesti, mikäli järjestelmässä on toimintahäiriö. Näin ongelma saadaan ratkaistua nopeasti, eikä turhia kustannuksia ehdi syntyä.

Energiaratkaisumme rakennetaan aina niin, että mahdolliset ongelmatilanteet huomataan nopeasti ja laitteisto saadaan taas nopeasti tuottamaan paras mahdollinen tulos taloudellisesti.

Tee helppo vihreä siirtymä kiinteistöllesi Wirmax Wisen avulla ja pyydä tarjous jo tänään!

Miksi energiaremontti Wirmax Wiselta?

 • Helppous: Kaikki yhdellä sopimuksella yhdeltä toimittajalta. Tämä on uniikkia.
 • Kustannustehokkuus: Ei pitkiä aliurakointiketjuja, ei ketjutettua katetta.
 • Kohoavat energiakustannukset kuriin. Wirmax Wisen energiahankkeella pudotetaan ostoenergian määrää jopa 60-70 %.
 • Kiinteistö uuteen loistoon: Kiinteistöstä ympäristöystävällisempi, parantunut asumisviihtyvyys ja pienemmät huoltokustannukset.
 • Toimiva tekniikka säästää rahaa ja vähentää päästöjä.
 • Jatkuva kumppani ylläpitoon ja etävalvontaan yli 300 kiinteistön kokemuksella.
 • Yli 20 vuoden kokemus lämpö-, vesi- ilmanvaihto-, sähkö-, automaatio- ja turvapalveluiden toimittajana. Meillä on kokonaisymmärrys kaikesta. Mm. kannattaako aurinkoenergialla lämmittää käyttövettä vai puskea se verkkoon.

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella, ja pyydä tarjous!

Tarjouspyyntölomake – Wise