Sähköauton latausasema.

Sähköauton lataus aurinkosähköllä

Harkitsetko aurinkopaneelien hankintaa ja haluaisit hyödyntää voimalan sähköauton lataamiseen mahdollisimman tehokkaasti? Tai ehkä sinulla on jo voimala, ja haluaisit ratkaisun, jolla voimalan tuotanto ohjautuu sähköauton lataamiseen tehokkaasti?

Kuinka voit ladata sähköautoa aurinkosähköllä?

Jos aurinkopaneelisi tuottavat sähköä ja sinulla on samaan aikaan sähköauto latauksessa, tuotanto ohjautuu sähköauton lataamiseen muun kodin kulutuksen mukana. Jos taas mielessä on sähköauton lataaminen erityisesti silloin, kun sähkö on halpaa tai kun voimala tuottaa hyvin, voi edistyneempi ratkaisu olla tarpeen. 

Sähköauton lataamiselle aurinkosähköllä on esimerkiksi kolme vaihtoehtoa:

  • Voit hankkia sähköauton latausaseman, joka seuraa kodin kulutusta ja sitä, milloin aurinkovoimala syöttää sähköä verkkoon, ja laturi käynnistyy silloin automaattisesti. (BENY tai Fronius Wattpilot. Fronius Wattpilotissa on lisäksi pörssisähkön seurantaominaisuus.)
  • Voit hankkia erillisen virtamittarin ja releet (esim. Shelly), joka käynnistää sähköauton laturin, kun aurinkovoimala syöttää verkkoon riittävän paljon sähköä (esim. yli 3 kWh tahtia)
  • Voit hankkia kellokytkimen tai säätää laturin tai sähköauton asetuksista, että lataaminen tapahtuu ensisijaisesti klo 8-19 välisenä aikana, kun aurinkovoimalan tuotanto on huipussaan.

“Älykkäin” näistä ratkaisuista on ensimmäinen vaihtoehto, eli että laturiin on integroitu oma virtamittari, joka seuraa kulutusta ja tuotantoa.

Tarvitsetko apua aurinkovoimalan tai sähköauton latausaseman suunnitteluun tai hankintaan? Ota yhteyttä!

Sähköauton lataus aurinkosähköllä.

Aurinkopaneelien tuotannon tehokas kohdentaminen omaan käyttöön

Sähköauton lataus omalla tuotannolla on säästöä parhaimmillaan, mutta tuotantoa voi ohjata myös muuhun käyttöön kodissa sinä aikana, kun auto ei lataa.

Lue lisää, miten saat aurinkopaneeleista kaiken hyödyn irti >>

Sähköauton latausaseman asennus siten, että latausasema seuraa aurinkovoimalan tuotantoa ja mukauttaa lataustehoa sen mukaan, maksaa arviolta 1300-1500 €.

Tutustu lisää sähköauton latausaseman hankintaan kotiin tai taloyhtiöön >>

Tutustu Wirmax Solarin aurinkopaneelipalveluihin lisää!

pyydä tarjous aurinkopaneeleista

Onko kysyttävää tai haluatko tarjouksen? Ota yhteyttä alla olevalla yhteydenottolomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Tarjouspyyntölomake – Solar