Sähköauton latausasema.
|

Sähköauton lataus taloyhtiö – Kaikki mitä sinun tulee tietää aiheesta

Sähköauton lataus taloyhtiössä on ajankohtainen aihe, kun ympäristötietoisuus ja sähköautojen suosio kasvavat entisestään. Yhä useammat taloyhtiöt harkitsevat sähköautojen latausmahdollisuuksien tarjoamista asukkailleen. 

Lue, mitä sinun tulee tietää sähköauton latauksesta taloyhtiössä.

Sähköauton lataus taloyhtiössä – Miksi se on tärkeää?

Sähköautojen yleistyessä on tärkeää, että taloyhtiöt pystyvät tarjoamaan asukkailleen mahdollisuuden ladata sähköautojaan kätevästi ja turvallisesti. 

Kun sähköautojen latausasemat löytyvät taloyhtiön parkkipaikalta, se lisää kiinteistön arvoa ja houkuttelee niin uusia asukkaita, kuin sijoittajia. Sähköautoiluun panostaminen on asumismukavuuden ja kiinteistön arvon lisäksi sijoitus kohti entistä vihreämpää maailmaa. 

Sähköauton latausasemat taloyhtiössä ovat ehdottomasti kilpailuvaltti, joka kannattaa hyödyntää!

Lue parhaat vinkit latausaseman hankkimiseen >>

Sähköauton lataus taloyhtiössä – Mikä latausasema valita?

Kun harkitset sähköauton latausjärjestelmän asentamista taloyhtiöön, sinun on valittava sopiva muutamien eri vaihtoehtojen väliltä. 

Latausjärjestelmän valinta riippuu taloyhtiön tarpeista ja budjetista, kiinteistön ominaisuuksista sekä asukkaiden määrästä ja tarpeesta, eikä vaihtoehtojen kanssa kannata jäädä yksin.

Tutustu kattavaan latausasemien vertailuumme >>

Yleisin malli kotitalouskäytössä on 11kW latausasema, mutta tehokkaampi 22kW latausasema nostaa myös suosiotaan, ja mahdollistaa tehokkaamman latauksen. Ammattilainen osaa auttaa sinua valitsemaan sopivat latausasemat, ja kartoittamaan, mikä ylipäätään on mahdollista tai kannattavaa sinun taloyhtiössäsi.

Voit pyytää meidät tekemään sähköauton latausaseman kartoituksen, jos kaipaat henkilökohtaista apua ja neuvontaa oikeanlaisten latausasemien valintaan, sekä konkreettisia toimenpide-ehdotuksia.

Sähköauton latausasema Wirmaxilta.

Sähköauton lataus taloyhtiössä – Kuka sen maksaa?

Yksi suuri kysymys sähköauton latauksen osalta on, kuka maksaa latausjärjestelmän asennuksen ja ylläpidon. Usein taloyhtiö päättää sijoittaa latausasemiin, ja kattaa kustannukset yhteisestä budjetista tai vastikkeiden kautta. Yleensä sähköautojen latausjärjestelmän ja valmiuden hankkiminen on verrattavissa muihin taloyhtiön yhteisiin korjaus- ja parannustöihin, minkä vuoksi se jaetaan kaikkien osakkaiden kesken.

Jos taloyhtiön enemmistö päättää, että latauspisteitä ei tehdä, voidaan osakkaille antaa lupa hankkia latauspiste omalla kustannuksellaan. Lopulliseen hintaan vaikuttaa kuitenkin aina mahdolliset sähköverkonmuutokset, joten helpommalla päästään, kun sähköverkko päästään kerralla laittamaan koko taloyhtiön tarpeita vastaavaksi. 

Sähköauton lataaminen taloyhtiössä – Paljonko se maksaa?

Sähköauton latausjärjestelmien hankintaan liittyvät kulut voivat vaihdella huomattavasti riippuen mm. siitä, millaisen järjestelmän taloyhtiö valitsee, ja vaaditaanko sen toteuttamiseksi erillisiä kaivuutöitä tai muutoksia sähköverkkoon. 

Sähköauton lataamisen perusinfrastruktuuriin, kuten sähköverkon kapasiteetin lisäämiseen, kannattaa kuitenkin tarvittaessa sijoittaa. Kun sähköverkko hoidetaan kerralla kuntoon, vähennetään kustannuksia pitkällä aikavälillä.

Lisäksi hintaan vaikuttaa se, millaisiin latausasemiin päädytään, muut tarvittavat välineet, sekä asennuskustannukset. Muista vertailla eri vaihtoehtoja, ja huomioida, että halvin ei ole aina paras vaihtoehto. Panostamalla laatuun varmistat pitkäikäisen järjestelmän, sekä kiinteistön arvon nousun. 

Kaiken kaikkiaan sähköauton lataus taloyhtiössä voi olla merkittävä investointi, joka kannattaa tehdä. Kustannukset ovat aina taloyhtiö-kohtaisia, eikä tiettyä summaa voi projektille määritellä. Kysy tarvittaessa lisätietoja meiltä tai pyydä tarjous!

Sähköauton latausasema asennettuna.

Wirmax Wise – Kaikki yhdestä paikasta

Jos olet taloyhtiön hallituksen jäsen tai asukas, ja harkitset sähköauton latausjärjestelmän asentamista, Wirmax Wise on palvelu juuri sinulle. 

Wirmax Wise -palvelu tarjoaa kokonaisvaltaisen ratkaisun, joka kattaa sähköauton latauksen lisäksi myös aurinkosähkön, lämpöpumput, lämmöntalteenoton, automaation ja etävalvonnan.

Lue, miksi aurinkopaneelit taloyhtiöön kannattaa >>

Tämä vihreä siirtymä kiinteistölle käy vaivattomasti yhdellä sopimuksella, ja voi auttaa sinua säästämään jopa 60-70 % ostoenergian määrästä. Palvelumme tarjoaa kaikki tarvittavat energiaratkaisut yhdellä sopimuksella ja huolehtii koko järjestelmän toiminnasta ympäri vuorokauden.

Jos haluat tehdä kiinteistöstäsi energiatehokkaamman, ympäristöystävällisemmän ja samalla säästää kustannuksia, ota meihin yhteyttä. 

Varmistetaan yhdessä, että kiinteistösi ottaa onnistuneen askeleen kohti tulevaisuuden taloyhtiötä!

Energiaremontti on askel tulevaisuuteen – Valitse Wirmax Wise

Kiinnostaako kiinteistön energiakulujen maksimaalinen vähentäminen?

Meillä energiaremontti etenee näin:

1. Ota yhteyttä
Jätä yhteydenottopyyntö, lähetä sähköpostia tai soita, niin sovimme suunnittelukäynnin kohteeseen.

2. Tutustuminen kiinteistöön ja tarpeiden kartoitus
Kohteeseen tutustuminen ja kartoittaminen. Energiasäästölaskelmien tekeminen.

3. Yksi kiinteähintainen tarjous energiaratkaisuista
Saat kilpailukykyisen tarjouksen, jossa on huomioitu juuri teidän kiinteistönne asettamat ehdot. Pyrimme valitsemaan kestävän ratkaisun tulevaisuuteen. 

4. Asennus
Asennusaikataulu sovitaan etukäteen teille sopivaan ajankohtaan. Asennus toteutetaan kokemuksella ja ammattitaidolla, sovitulla tavalla. Projektinjohto yhdestä talosta, vakavaraisen yhtiön toteutus. Energiahankkeen läpimenoaika tyypillisesti 1-5 viikkoon ja haitta-aika kiinteistön käyttäjille 1-2 päivää. 

5. Takuu
Asennustyölle myönnämme 2 vuoden takuun ja laitteistolle on tyypillisesti valmistajan 5 vuoden takuu.

Liity lukuisten tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon, ja nosta taloyhtiösi tulevaisuuden tasolle.  Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella!

Tarjouspyyntölomake – Wise