Aurinkopaneelit omakotitaloon

Harkitsetko aurinkopaneeleja omakotitaloon? Ota yhteyttä, niin käymme läpi paneelien soveltuvuuden kohteeseen ja saat lopputuloksen, joka on tyylikäs ja antaa parhaan takaisinmaksuajan. Asennus tapahtuu tyypillisesti 2 – 4 viikossa.

Luotettava, laadukas ja kustannustehokas – aurinkopaneelit omakotitaloon

Asennamme pientalojen katoille aurinkovoimaloita satojen kohteiden kokemuksella. Suunnittelemme kokonaisuuden aina asiakkaan kanssa siten, että lopputulos on mahdollisimman hyvännäköinen ja taloudellisesti järkevä. Asennukset toteutetaan jopa 2 – 4 viikossa.

Millainen aurinkovoimala sopii parhaiten sinun kotiisi?

Sähkönhintojen nousun myötä aurinkovoimaloiden takaisinmaksuajat ovat pudonneet jopa 6-10 vuoteen, myös silloin, kun kattosi ei osoita suoraan etelään.

Jokainen kohde on yksilöllinen sähkön vuosikulutuksen, katolle mahtuvan aurinkovoimalan, katon ilmansuuntien, kaltevuden, varjostuksen ja halutun vuosisäästön suhteen. Me autamme löytämään parhaan ratkaisun juuri sinun kotiisi.

Laske aurinkovoimalan hinta kätevällä aurinkovoimalalaskurilla!

Aurinkopaneelilaskuri – laske, minkä kokoisen aurinkovoimalan tarvitset

Aurinkolaskuri (uusi)

Pieni aurinkovoimala (0% ylituotantoa)

Keskisuuri aurinkovoimala (20% ylituotantoa)

Suuri aurinkovoimala (30% ylituotantoa)

Usein kysytyt kysymykset – Aurinkopaneelit omakotitaloon

Kyllä lähtökohtaisesti, nykyisillä (2022) energianhinnoilla paneelit tuottavat jopa paremmin kuin pörssi-indeksit keskimäärin, kunhan huomioidaan seuraavat seikat: paneeleihin ei kohdistu liikaa varjoja, katon ilmansuunta ei ole pohjoiseen, kattoremonttia ei ole tiedossa seuraavaan 15-20 vuoteen ja ostajan taloudellinen tilanne sallii investoinnin.

Aurinkovoimalat ja myös paneelit kestävät hyvin jopa Suomen sääolosuhteita. Niiden eliniäksi ennustetaan jopa 30-50 vuotta, jonka aikana ne voivat tuottaa arvonsa moninkertaisesti takaisin. Asennuksessa pitää kuitenkin osata hoitaa johdotus oikein ja huomioida asennuksessa että paneelien päälle ei pääse kertymään liian suurta lumikuormaa.

Ei tarvitse. On parempi, ettei niihin koske, ettei niiden pinta naarmuunnu vaikkapa lumilapion toimesta. Suomessa sataa niin usein, että paneelien pinta pysyy puhtaana itsestään. Voimala ei muutenkaan tarvitse huoltoa, mutta jotkut asiantuntijat arvioivat että noin 15 vuoden välein pitää varautua vaihtamaan invertteri. Tämä on nopea toimenpide, ja ennen tätä voimala on yleensä ehtinyt tuottaa arvonsa jo takaisin.

Aurinkopaneelit ovat pientaloihin hyvä sijoitus. Jos katon lappeiden ilmansuunnat ovat etelään, itään tai länteen, voi voimalan takaisinmaksuaika olla nykyisillä (2022) energianhinnoilla olla 6-8 vuotta, joka vastaa 8 – 12 % vuosittaista tuottoa sijoitukselle suorana säästönä. Tärkeää on kuitenkin huomioida kotitalouden kulutus ja voimalan riittävä mitoitus jos haluaa optimoida parasta tuottoa pääomalle.

Aurinkopaneelit voivat aluksi näyttää oudolta, jos niitä ei ole tottunut näkemään ympäristössään. Ne ovat myös ajan mittaa muuttuneet tyylikkäämmiksi. Hyvin toteutetussa asennuksessa johdotus ja putkitus on mietitty siten, että ne herättävät mahdollisimman vähän huomiota julkisivussa.

Kotitalousvähennystä voi saada 2 vuotta talon lopputarkastuksen jälkeen. Monissa kohteissa voimalan vuosittainen hyöty voi olla 1000 – 1500 €, joka on samaa luokkaa kuin työstä saatava kotitalousvähennys. Jos siis talosi on rakenteilla tai alle vuoden sisään valmistunut, voi investointi olla taloudellisesti järkevää.

Aurinkovoimalan hinta vaihtelee voimalan koon mukaan. Ostaja voi säästää materiaaleissa ja työssä jos hän hankkii isomman voimalan, joka voi parantaa takaisinmaksuaikaa. Työn laadussa ja materiaaleissa voi myös olla eroja, joista ei usein puhuta. Saat suuntaa antavan hinnan erilaisista sinun kotiisi sopivista vaihtoehdoista jos teet sivustoltamme löytyvän aurinkolaskurin! On kuitenkin huomattava, että vaikka materiaalit ovat pääsääntöisesti muuttuneet viime vuosina edullisemmiksi, on komponenttipula, inflaatio ja kova kysyntä alkanut vaikuttamaan hintoihin nostavasti.

Akusto parantaa huoltovarmuutta, eli vähentää sähkökatkoista aiheutuvaa haittaa. Lisäksi ne tasaavat tuotanto ja kulutuspiikkejä, jolloin pystyt hyödyntämään tuotetusta energiasta suuremman osan omaan käyttöösi. Lisäksi tyypilliset aurinkovoimalat lopettavat tuotantonsa sähkökatkon aikana, mutta akuston kanssa ne jatkavat tuotantoa ja lataavat akkuja. Kokonaishinta voi kuitenkin herkästi kasvaa esimerkiksi 8000 – 10000 eurolla akkujen ja kalliimman invertterin vuoksi. Nykyisin sähkön ylituotannosta maksetaan käypä hinta (pörssihinta), joka vähentää akkujen taloudellista kannattavuutta. Akut eivät ole tällä hetkellä kannattava ratkaisu yksin taloudellisin perustein, mutta tietyillä alueilla tai muista syistä johtuen ne voivat silti olla paras ratkaisu oikealle ostajalle!

Aurinkopaneelien teho heikkenee noin 0,5% vuosittain. Paneelivalmistajat lupaavat 25 vuoden tehontuottotakuun, eli että ne tuottavat yli 80% maksimitehoista vielä 25 vuoden jälkeenkin. Vaikka paneelien teho heikkenee 0,5% vuosittain, kasvaa sähkön hinta keskimäärin 2% vuosittain (tilastokeskus), joka kompensoi heikkenemisen pitkässä juoksussa.

Aurinkovoimalan arvioitu käyttöikä on noin 30 vuotta, eli voimalaa ei kannata hankkia jos talon elinikä on sitä merkittävästi lyhyempi, taloon on tiedossa kattoremontti, katolle osoittavat paneelit osoittaisivat pohjoiseen tai lähes pohjoiseen tai jos pihalla on vaikkapa suuria puita joiden tiedät varjostavan kattoa (aina näin ei ole – me osaamme laskea ja selvittää todellisen varjostuksen eri vuodenaikoina!). Aurinkovoimala on myös iso sijoitus, noin 6000 € – 12 000 €, ja se kannattaa tehdä vain jos taloudellinen tilanne sen sallii. Pitkässä juoksussa ja hyvässä kohteessa aurinkovoimala on erinomainen sijoitus.

Jos talon vuosikulutus alenee riittävästi, voi se parantaa talon energialuokkaa, joka taas voi nostaa talon jälleenmyyntiarvoa varsinkin jos energian hinnat ovat korkeat.

Voit saada asennustyön osuudesta kotitalousvähennystä, jos talosi lopputarkastuksesta on 2 vuotta (noin 10-14% voimalan kokonaishinnasta). Lisäksi voit yrittää hakea vaikkapa ara:n energia-avustusta, jos uskot kohteesi kriteerien täyttyvän. Yritykset voivat saada Business Finlandilta tukea ja maatalousyrittäjät Mavi:lta.

Pyydä tarjous aurinkopaneeleista omakotitaloon

Onko kysyttävää tai haluatko tarjouksen? Ota yhteyttä ohessa olevalla yhteydenottolomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä.

Eerikki Kautto

Myynti, aurinkovoimalat
Kuluttajat
+358 44 281 3050
eerikki.kautto@wirmax.fi

Pasi Savola

Myynti, aurinkovoimalat
Yritysasiakkaat
+358 50 350 9639
pasi.savola@wirmax.fi

Tarjouspyyntölomake – Solar